blindek Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 witam jestem początkującym wędkarzem i chciałbym sie dowiedzieć jak zmontować zestaw na plotki itp. mam żyłkę 0,15, żyłkę przyponową 0,12, haczyki roz. 12 i jakies tam śruciny, spławik 1g i tutaj mam kolejne pytanie jak go założyć na żyłkę, mocowanie ma takie jak ten tylko zamiast tego niebieskiego co jest pod zapałką ma trochę krutsze, czarne z góry dzieki za pomoc
atam23 Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 blindek, Przekładasz żyłkę 0.15 przez to oczko u góry spławika, później zdejmujesz ze spławika to czarne czyli rurkę igielitową, następnie zakładasz ją na koniec żyłki która przeszła przez spławik. Kolejnym działaniem będzie założenie rurki igielitowej z żyłką na jej pierwotne miejsce. Po tej czynności wiążesz na końcu linki pętelkę. Dalsze działanie zapewne znasz. Grunt ustawiasz przesuwając spławik po żyłce głównej, oczywiście nie zapomnij o wyważeniu spławika
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.