Skocz do zawartości
tokarex pontony

Tuba czy pokrowiec?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Planuję zakup tuby na wędki, żeby mogły (przedewszystkim do mnie przylecieć) ze mną podrużować. Po przekopaniu sporej ilości asortymentu w sklepach i Internecie upatrzyłem sobie tubę: Bazuka http://www.flambeauoutdoors.com/otdrs_fishing/rod_cases/rod_cases.html (na dole strony)

No i pytanie czy ktoś może miał do czynienia z takim (lub innymi) gadżetem, jakie tuby używaliście i jakie są generalnie Wasze odczucia z tym związane. Za wszelkie info z góry dzięki.

przynęty na klenia   Dragon
Gość Anonymous
Napisano

Używałem czegoś takiego do przelotu do Szwecji.Załadowaliśmy w to 6 wędek oraz czujkę od echa na wysięgniku.Bardzo poręczna i bezpieczna rzecz do samolotu.Jest miejsce do założenia małych kłódeczek tak że bagaż bezpieczny.Polecam .

John

Napisano

Właśnie - do samolotu - ponoć to jedyny pokrowiec na wędki "rozpoznawany" i zalecany przez FAA / CAA. Gdybyś zechciał mi naświetlic różnicę pomiędzy wersją Pro i nie-Pro? Na stronie producenta widze dwa rozmiary model 6085 (1.6m - 2.2m) oraz model 6095 (1.8m - 2.6m) Czy to jest właśnie różnica pomiędzy prosiakiem a nie prosiakiem? Z kolei w magazynie Total Sea Fishing widzę reklamę gdzie jest napisane że oferują 3 rozmiary (bazuka & bazuka pro) - nie wiem jak to rozumieć - czyżby mieli w sumie sześć modeli? Z tego co podają to model pro mimo że jest większy jest lżejszy. Szczerze to ten większy wydaje mi się trochę za duży jak na moje potrzeby i wybrał bym mniejszy rozmiar - ale czy mniejszy też jest w wersji pro - czy to właśnie jest takie określenie rozmiaru.

EDIT:

ok widzę że jest jeszcze model 6075 - jeszcze mniejszy i nazywa się Bazuka II oraz 9095 Salt Water Bazuka

Mimo wszystko jeśli możesz napisz jakiego używałeś i czy Twoim zdaniem warto kupić ten (za)duży?

Gość Anonymous
Napisano

@ Tomaszek

Nie zasypój mnie modelami bo mi to nic nie mówi.To co ja miałem to było kolegi i pożyczałem na wyjazd.Napewno nazywało sie BAZUKA i było długie ok.!80cm /mój wzrost/.

W dłuższym można włożyć więcej np. kije na mijankę/jedna rękojeść w tą druga i drugą strone.Z tego co pomiętam to wejdą tam też kołowrotki oczywiście odpowiednio zabezpieczone.W erze podróży samolotowych idealna sprawa do samochodu oczywiście też idealne na dach samochodu.Tu masz bardziej wypasiony model

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/pod/horizontal-pod.jsp?id=0012079&navCount=7&parentId=cat20325&masterpathid=&navAction=push&cmCat=MainCatcat20166-cat20325&parentType=index&indexId=cat20325&rid=

John

• 1 year later...
Napisano

Witam wszystkich. Dzisiaj kupiłem HM69 Thrill i mam takie pytanie w jaki sposób transportujecie wędki na łowisko?. Ja do tej pory rzucałem wędke do bagażnika i jechałem ale teraz... no właśnie. Zastanawiam się czy lepszym rozwiązaniem będzie jakaś sztywna tuba ale wtedy każdym razem musiałbym montować kołowrotek czy może pokrowiec wystarczy. Najbardziej interesuje mnie trwałość uchwytu kołowrotka czy takie każdorazowe montowanie może wyrobić gwint? czy uchwyt fuji jest tak trwały że mam sobie nie zawracać tym głowy.

Napisano

pawel69, stanowczo tuba. Nie popełniaj tego błędu i nie woź wędki z zamontowanym kołowrotkiem w bagażniku. Nie służy to ani wędce ani kołowrotkowi. Ja swoją wędkę wożę w tubie a kołowrotek w specjalnym woreczku.

A swoją drogą co podkusilo Ciebie aby kupić tak drogą seryjną wędkę?? Nie lepiej było zmontować coś pod siebie??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.