Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich jestem nowy na tym forum i mam prośbę do ludzi z okolic Dębicy mieszkam niedaleko Wisłoki koło Brzeźnicy zna ktoś jakieś fajne miejsca do łowienia i co wogule można w tej rzece złowic

Proszę o jakieś wskazówki i z góry dzięki

• 7 months later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam.

Zna ktoś jakieś fajne miejsca na Wisłoce koło Dębicy, coś słyszałem że jakieś fajne miejscówki są w podgrodziu,

Łowi może ktoś na Wisłoce w Strzegocicach w okolicy tamy i na stawach? Co tam można ciekawego złapać i jakie przynęty preferujecie? :)

Napisano

często łowię na Wisłoce koło pilzna i Lipin...teraz w zimie można trafic niezłego klenia i czasem płotkę.w jesieni brały nieżle miętusy i sandacze

Napisano

a na co łowisz, spining, spławik, ja mogę osobiści polecić wisłokę koło brzostku (skórowa) tam można złapać łądnego klenia (ok 50 cm) i okoni tam cała masa (30 cm) tam w gre spining i spławik na grunt raczej ciężko bo łatwo o zaczep ale można ładną brzene wyciągnąć :)

Napisano

tam koło Brzostku niżej mostu możesz spotkać także ładne pstrągi a wyżej w kierunku jasła, pływa kilka głowacic co nie jedną kotwiczkę rozgięły. Ja głównie łowie na Wisłoce koło siebie to tam jest masa okoni i kleni dużego rozmiaru a im bliżej jasła można spotkać dobre miejsca ze szczupakami. na Wisłoce od Krajowic do ujścia rzeki Ropa w Jaśle stworzyli teraz odcinek specjalnym z zakazem zabierania ryb łososiowatych oraz lipieni, jeżeli tego nie wyharatają to w przyszłości może być dobry odcinek.

Napisano

głównie woblery koloru pstrągowego. podłużne. Aczkolwiek taki pan łowiący tam z Krakowa miał takie woblerki pstrągowe koloru biało czarnego na które się połakomiła królowa. Koło mnie jest odcinek też z głowacicami ale tam się narazie boję podejść bo niebezpieczne miejsce.

Napisano

ok dzięki :) a co do tego pana z karkowa to prawdopodobnie wujek (taki z brodą?), zawsze przyjeżdża na wakacjach na urlop i razem tam wędkujemy :)

Napisano

nie pamiętam dokładnie jak wyglądał ale co roku na wakacjach przyjeżdża na tydzień w lipcu ale w tym roku był w sierpniu i właśnie tam koło Brzostku łowił. Bardzo miła i pogodana osoba.

Napisano

no to na pewno to on :)

Mam pytanko jeszcze odnośnie tej tamy w Strzegocicach, można tam łowić bo byłem tam dziś i widzę że jest tabliczka z zakazem połowu ryb, tylko nie wiem czy się to odnosi do obszaru koło tamy co jest oczywiste, czy do całego zalewu?

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Co do zalewu na Strzegocicach-zakaz obejmuje odcinek 200m od tamy w gore( no chyba ze cos sie zmieniło)....co do Wisloki i nastawienia to sam jestem w trakcie polowania na jaks miejscówkę (pierwszy pełny sezon wędkowania) ale z obserwacji zeszłorocznych dobrym miejscem i pewnym miejscem wydaje sie byc zwężenie Wisłoki przy wjeździe na Jałowce (wielu wędkarzy wracających z tarcza ) druga to ok 300 (+-) metrów w gore od żelaznego mostu odcinek przed kamienista plaza.Tam złowiłem moje pierwsze sztuki ma rzece i bylem świadkiem wielu ładnych zdobyczy i brań.W obu przypadkach wielu chętnych a miejsc z dobrym dojściem mało.

Napisano

byłem w niedziele na wisłoce poniżej mostu żelaznego ale dosłownie nic, jedynie udało mi się zaciąć jednego klenia na 15 cm i to za brzuch :( w sobotę idę chyba na jałowce :) zobaczymy co tam ciekawego...:)

• 9 months later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
Napisano

Moi teściowie mają domek koło Brzostku, więc do Wisłoki jest blisko. Widziałem tam ładne stada świnek. Mam więc takie pytanie, czy to rzeka nizinna i jak z opłatami, bo mój okręg to dolnośląski.

Napisano
Moi teściowie mają domek koło Brzostku, więc do Wisłoki jest blisko. Widziałem tam ładne stada świnek. Mam więc takie pytanie, czy to rzeka nizinna i jak z opłatami, bo mój okręg to dolnośląski.
mam przed sobą mapkę z 2010r. i odcinek w Brzostku nie widnieje jako woda górska więc wędkuj spokojnie.jeśli chodzi o opłaty to na posterunku policji w Brzostku( powinni wiedzieć) Możesz się popytać gdzie uiścić opłaty za wędkowanie na tym odcinku.
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...