Kaptejn12 Napisano 26 Sierpnia 2019 Napisano 26 Sierpnia 2019 Witam,chciałbym poprosić by ktoś z forumowiczów pomógł mi złożyć zestaw pod feeder,wymagania jakie mam to ,co najważniejsze,kołowrotek z wolnym biegiem,oraz wędzisko 3 segmentowe ,po złożeniu maksymalnie 115cm,oraz duża odległość wyrzutu,nastawiam się na wody po starych zwirowniach gdzie chciałbym szukać wypłyceń na jakimś 100-120 metrze. Żyłki ,koszyk,jak ktoś zna fajne to tez bym prosił o polecenie,budżet na cała wędkę około 500 zł Cytuj
Ras al Ghul Napisano 31 Sierpnia 2019 Napisano 31 Sierpnia 2019 Przy takich odległościach jak piszesz to raczej stosuje się dłuższe kije. 115 cm w trzyskładzie to 3,3m. A jak wiadomo odległość to siła razy ramię. Kijem 3,9m dalej można machnąć. oczywiście biorąc pod uwagę porównywalne pozostałe parametry. Jeśli jednak musi być te 115 cm. To mam VDE-Robinson Team Nano Core TX2 Nethod Feeder. Dostępne są długości 3 i 3,3m. Są to trzyskładowe kije. Szybkie i sprężyste co ułatwia dalekie rzuty. Mi bardzo dobrze sprawuje. Do tego mam Kołowrotek Robinson Runner z wolnym biegiem i dużą szpulą. Cytuj
McDeimo Napisano 31 Sierpnia 2019 Napisano 31 Sierpnia 2019 Spora odległość 100-200 metrów, feeder raczej odpada, małe przelotki i może nie dać rady. Może wędka karpiowa teleskopowa, długość od 3,90 do 4,20, do tego kołowrotek z wolnym biegiem i dużą szpulą np. dragon manta lub inny. Ciężarek do dalekich rzutów i oczywiście trotka na palec. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi