misiek21 Napisano 21 Czerwca 2008 Napisano 21 Czerwca 2008 Witam. Chcialbym zakupic bacik tak 7-8 m. Po przeczytaniu kilku tematow dochodze do wniosku ze raczej wejde w 7m. Tylko nie wiem jaki model i czy do 15g czy do 30. Rozmawialem ze sprzedawca u mnie w noclegowni i proponowal jexona, ale nie pamietam modelu, za niecale 170 zl Co byscie proponowali za takie pieniadze. Moga byc przyklady mojego ulubionego sklepu - Allegro Nie chce kupywac czegos drozszego ponieważ jeszcze nie mam przekonania co do batow. Ale wszystkiego trzeba sprobowac
tomik Napisano 21 Czerwca 2008 Napisano 21 Czerwca 2008 Jak Cię będzie po godzinie machania ręka boleć to następnym razem dopłacisz ze 100-150 zł i i będziesz przy zakupie też uwagę zwracał na wagę bata a nie tylko na jego cenę.
misiek21 Napisano 21 Czerwca 2008 Autor Napisano 21 Czerwca 2008 tomik wiem o czym mówisz. Ale zawsze są jeszcze podpórki które można wykorzystać. Zresztą znam wiele osób które łowią na "żywicę" i nie narzekają. Oglądałem baty żywiczne które mają po 700-800g a węglowe można dostać już w cenie poniżej 200 zl i wadze poniżej 400g Mam taki budżet i tylko tyle mogę - chcę, dać za wędzisko.
uba Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 A może masz kolegę który wędkuje batem. Możecie wybrać się na grila nad wodę i przy okazji udostępni Ci bata abyś sobie powędkował. Chodzi mi o to, że bez sensu jest wydać 200 zł żeby się przekonać, że ta metoda wędkowania Ci nie pasuje. Z drugiej strony bez sensu jest wydać 200 zł i stwierdzić, że ta metoda Ci pasuje bo od razu dojdziesz do wniosku, że trzeba było wydać raz tyle aby przyjemność była pełna. Konkludując 200 zł nie załatwi niczego
ememiks Napisano 28 Lipca 2008 Napisano 28 Lipca 2008 Moze dla rekreacyjnego lowienia na bata waga az w takim duzym stopniu nie odgrywa roli lecz kiedy masz zamiar startowac w zawodach to kazdy gram jest tu na wage zlota oczywiscie wszystko zalezy od lowiska itp. Ale powiedzmy 4 godzinne zawody i jedyna mozliwosc stania w wodzie w woderach i trzymanie ciezkiego bata daje domyslenia. Jesli myslisz tylko o lowieniu dla samej przyjemnosci to za 200zł cos sie znajdzie zjadliwego.
Świtek Napisano 6 Sierpnia 2008 Napisano 6 Sierpnia 2008 Musisz sobie odpowiedziec na podstawowe pytanie: jak ciężkiego bata bedziesz w stanie utrzymac przez czas połowu (2-3 godz) ? Raczej zapomnij o odkładaniu bata na podpórkę. Spróbuję Ci podpowiedzieć na podstawie własnych analiz sklepów i rozmów z ludźmi: Wartośc wędki zależy przede wszystkim od jej wagi. Baty 7m o wadze powyżej 600 gr kupisz w cenie do 80-100 zł (rece bolą po 20 min) Baty 7m o wadze 350-500 gr kupisz w przedziale 120-250 zł (rece bolą po 1 godz.) Baty 7-8 m o wadze ponizej 400 gr kosztują juz od 280 zł i w góre. (rece bolą po 3 godz.) Naprawde lekki bat 7m (wazy np. 240 gr) kosztuje w granicach 400 zł. (ręce nie bolą) Mam ten sam dylemat - chciałem wydac do 200 zł Ale jednak poczekam i dołoże kolejną 100 aby kupic bat 7m o wadze <300 gr. Pozdrawiam,
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.