chudy_16 Napisano 23 Czerwca 2008 Share Napisano 23 Czerwca 2008 Czy ktoś by mi mógł napisac na co można się naastawic na tym łowisku i jakie zanęty i przynety sie tam sprawdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffcio Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Łowisko z dnem lekko mulistym (muł z piaskiem), dużo racicznic. Warto spróbować połowu karpia, amura, a jeśli ktoś lubi nocki, nie można nie zarzucić rybki na sandacza lub suma, a i węgorz może się zdarzyć. Najważniejsze jest wcześniejsze rozpoznanie, jeśli masz na to czas, to pozwoli zlokalizować większe rybki. Jeśli nie to od wschodniej strony, możesz dojechać samochodem, wybrać jedno ze stanowisk i poświęcić 3 dni, na połów, nęcąc kukurydzą gotowaną lub z puchy, często łowi się tu też na sprężynę, jako że zbiornik jest dość rozległy (współrzędne w maps.google.pl 50.014386,19.529865) ogólnie fajna woda, czasem kapryśna jak każda, co roku zarybiana, i ogólnie z dużą presją wędkarską. Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Łowisko z dnem lekko mulistym (muł z piaskiem), dużo racicznic. Warto spróbować połowu karpia, amura, a jeśli ktoś lubi nocki, nie można nie zarzucić rybki na sandacza lub suma, a i węgorz może się zdarzyć. Chyba nie łowimy na tym samym Krajskim Nie wiem w którym miejscu Ty siedzisz, natomiast jak jadę z ojcem na Krajskie, to siadamy na płytszej wodzie, tam, gdzie widać roślinność na środku. Jak tam jeździmy około 10 lat, to przeważającymi gatunkami jest tam karaś, lesz, karp. W nocy można całkiem spore sztuki trafić. Z drapieżnika natomiast sandacz, który w ubiegłym miesiącu ładnie brał (4 sztuki w ciągu dnia), coraz rzadziej chyba szczupak, a suma nigdy tam nie widziałem, o węgorzu nie wspominając. To samo tyczy się amura. Te wyżej wymienione to tylko z opowieści słyszałem. Widziałem natomiast razu pewnego okazałą tołpygę leżącą w krzakach, ale podejrzewam, że inne gatunki niż karaś, leszcz, karp, lin szczupak sandacz przychodzą tam w trakcie wprowadzania wody z opodal przepływającej Wisły. Niemniej jednak łowisko bardzo przyjemne na kilkudniowe wyprawy, szkoda tylko że zezwolenia idą w górę, a rybostan leci na łeb na szyję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Czy ktoś ma informacje nt. Krajskiego na chwilę obecną? Chodzi mi konkretnie o poziom wody, bo podobno mocno spuścili ze zbiornika. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieskonger Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Witam MattZ byłem tam chyba z 10 lat temu.Jak byś mógł dać jakiś namiar nr tele ja płaciłem wtedy za 3 dniowe zezwolenie 20 zeta ile teraz kosztuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Był ktoś z kolegów na Krajskim w tym roku? Zmieniło się tam coś? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi