Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam parę słów na temat wczorajszego pobytu na Rydwanie pojechaliśmy z synem z samego rana nad woda byliśmy około 4 rano niestety, co ciekawsze miejsca już były pozajmowane, mówi się trudno. Ryby współpracowały tak sobie totalny zanik brań nastąpił koło 9:00 a następnie nastąpił wysyp plażowiczów, którzy za nić maja zakaz pływania i używania środków pływających. Jedna wielka masakra. Niedaleko nas rozłożyło sprzęt wesołe towarzystwo 3 panów typu ABS (absolutny brak szyi) ok. niech wędkują ale na trzy osoby maksymalnie można postawić 6 wędek a nie 8. Wędkowanie rozpoczęli od obalenia kilku browców, rozpalenia grilla, następnie poprawili czym mocniejszym. Wędki do wody i każda dosłownie każda ryba która się dała złapać dostawała w głowę i na grilla. Najwięcej takich pistoletów około 30 cm. Około 11 pojawiła się kontrola ja dostałem pouczony iż powinienem podpisać kartę. Syna ( 11 lat) się czepili iż zostawił wędki bez nadzoru akurat podszedł do mojego stanowiska ( dokładnie było widać jego spławiki umie). Natomiast w/w panów, którzy znaleźli nową rozrywkę skakanie do wody z drzewa kontrola ominęła szerokim łukiem, myślałem ze może poszli po posiłki ale do końca dnia już się nie pokazali. I tyle moich spostrzeżeń z dnia wczorajszego. Dochodzę do wniosku iż Rywan jest fajnym łowiskiem ale tylko w chłodniejszych miesiącach, lub przy niepogodzie gdy nie ma tam plażowiczów. Wczorajszy dzień zakończony została ładnym szczupaczkiem 64 cm waga nie ustalona nie miałem wagi, pływa dalej i rośnie. Pokusił się na oliwkowy twister 10cm.

• 2 months later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 83
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Panowie jak tam sytuacjia z rybkami na rydwanie. Jak jest z zaparkowaniem samochodu i od której strony najlepiej stanac zeby nikt sie nie czepiał i zeby nie było bardzo daleko do wody. z góry dziekuje i Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

wkuboslaw, Wydaje mi się że jak znajdziesz miejsce to za kopalnią jest szlaban i stacja pomp to tam nikt nie powinien się czepić jak zostawisz auto przy drodze :wink: a i miejsca fajne i auto widać bo jest odsłonięte :mrgreen: Przynajmniej po kilku razach do nas nikt nie szurał :cool:

• 1 year later...
Napisano

zalezy na co sie kolego chcesz nastawic. Wszystko co popadnie. Generalnie ciezki zbiornik do łowienia dla osób nie znajacej topografi zbiornika, choc pełen dorodnych karpi, amurów, linów i wszelkiego rodzaju drapieżników.

• 6 months later...
  • 10 months later...
  • 1 year later...
Napisano

Pewnej rzeczy nie rozumiem,akwen dość spory raczej omijają go ci z siatą i prądem a ryby niet z tego co piszecie.W tym roku na jesień zapoluję tam mam nadzieję na 3cyfrową sztukę czy to sum czy esox.Mam nadzieję że sie uda...

• 5 years later...
Napisano

Witam, mam pytanko, jak tam na zbiorniku  w 2022 roku? Pytam osoby które spędzały tu sporo czasu. Łowiłem tu kilka razy w 2021r, ale moim ,,łupem"😂 ( nie zabrałem żadnej rybki) padały z rzadka jedynie małe okonie, łowię głównie spinem. Pozdrawiam