ZBIG@SON Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Witam parę słów na temat wczorajszego pobytu na Rydwanie pojechaliśmy z synem z samego rana nad woda byliśmy około 4 rano niestety, co ciekawsze miejsca już były pozajmowane, mówi się trudno. Ryby współpracowały tak sobie totalny zanik brań nastąpił koło 9:00 a następnie nastąpił wysyp plażowiczów, którzy za nić maja zakaz pływania i używania środków pływających. Jedna wielka masakra. Niedaleko nas rozłożyło sprzęt wesołe towarzystwo 3 panów typu ABS (absolutny brak szyi) ok. niech wędkują ale na trzy osoby maksymalnie można postawić 6 wędek a nie 8. Wędkowanie rozpoczęli od obalenia kilku browców, rozpalenia grilla, następnie poprawili czym mocniejszym. Wędki do wody i każda dosłownie każda ryba która się dała złapać dostawała w głowę i na grilla. Najwięcej takich pistoletów około 30 cm. Około 11 pojawiła się kontrola ja dostałem pouczony iż powinienem podpisać kartę. Syna ( 11 lat) się czepili iż zostawił wędki bez nadzoru akurat podszedł do mojego stanowiska ( dokładnie było widać jego spławiki umie). Natomiast w/w panów, którzy znaleźli nową rozrywkę skakanie do wody z drzewa kontrola ominęła szerokim łukiem, myślałem ze może poszli po posiłki ale do końca dnia już się nie pokazali. I tyle moich spostrzeżeń z dnia wczorajszego. Dochodzę do wniosku iż Rywan jest fajnym łowiskiem ale tylko w chłodniejszych miesiącach, lub przy niepogodzie gdy nie ma tam plażowiczów. Wczorajszy dzień zakończony została ładnym szczupaczkiem 64 cm waga nie ustalona nie miałem wagi, pływa dalej i rośnie. Pokusił się na oliwkowy twister 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Panowie jak tam sytuacjia z rybkami na rydwanie. Jak jest z zaparkowaniem samochodu i od której strony najlepiej stanac zeby nikt sie nie czepiał i zeby nie było bardzo daleko do wody. z góry dziekuje i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 wkuboslaw, Wydaje mi się że jak znajdziesz miejsce to za kopalnią jest szlaban i stacja pomp to tam nikt nie powinien się czepić jak zostawisz auto przy drodze a i miejsca fajne i auto widać bo jest odsłonięte Przynajmniej po kilku razach do nas nikt nie szurał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1912 Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Witam, jakiej zanety uzywacie na tym łowisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 zalezy na co sie kolego chcesz nastawic. Wszystko co popadnie. Generalnie ciezki zbiornik do łowienia dla osób nie znajacej topografi zbiornika, choc pełen dorodnych karpi, amurów, linów i wszelkiego rodzaju drapieżników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Witam. Co tam słychac na rydwanie. Warto sie wybrac na nocke za jakimś sumikiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjjzaw Napisano 12 Sierpnia 2015 Share Napisano 12 Sierpnia 2015 Dawno nie byłem, ale z tego co ostatnio słyszę od znajomych kiepsko w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Pewnej rzeczy nie rozumiem,akwen dość spory raczej omijają go ci z siatą i prądem a ryby niet z tego co piszecie.W tym roku na jesień zapoluję tam mam nadzieję na 3cyfrową sztukę czy to sum czy esox.Mam nadzieję że sie uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol40 Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 Witam, mam pytanko, jak tam na zbiorniku w 2022 roku? Pytam osoby które spędzały tu sporo czasu. Łowiłem tu kilka razy w 2021r, ale moim ,,łupem"😂 ( nie zabrałem żadnej rybki) padały z rzadka jedynie małe okonie, łowię głównie spinem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi