Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Siema ja byłem dzisiaj od drewnianego mostu to jest na przeciwko taśmociągów. Z rana leszczyki dłoniaki później boleniki a na koniec na czerwonego robala okonek 15m i tyle w temacie. Woda jeszcze zielona zupa masakra. Widziałem 2 łódki i chyba okonki ćwiczyli. A wy jak tam pany ?

Napisano

no taka drobnica widziałem ostatnio  z każdej strony zbiornika brała. Nie wiem jak teraz po ochłodzeniu. Za zębatym ktoś był może ?

Napisano

Byłem w sobotę na Topoli od 5 rano do 12 w południe. Nie miałem żadnego brania. Od godziny 9 zaczęło mocno wiać. Był duży uciąg wody, żyłki ciągnęło w stronę tamy. Stan wody niski w porównaniu do tego jak byłem miesiąc temu, linia brzegowa opadła o jakieś 4 metry. Acha no i woda nie była zielona.

Napisano

Nie wiem nie byłem wiem ze w innych latach jak mały stan wody to stoją leszcze w dziurach na środku jeziora ewentualnie pod stroną od taśmociągów bo tam głębiej, na drugą stronę nie zaglądaja. A czy wysepki się już pokazały na wodzie ?

Napisano

Nie, nie widziałem jeszcze żadnej wysepki, czyli jeszcze nie jest tak źle ze stanem wody, no ale jednak trochę jej ubyło. Jedno co mi się rzuciło w oczy to masa śmieci pozostawionych przez pseudo wędkarzy, jakieś materace z gąbki, puszki po wiwie, po zanęcie, pudełka, papiery, masakra.

Napisano
21 godzin temu, nalewator napisał:

Mam potwierdzone info(widziałem ) ,że złowiono sandacza 97cm 11,5kg na białe robaki!!! poniżej garbatego od strony wioski. Może łowca jest na forum i się pochwali.

pochwalił się wyżej?

• 1 month later...
Napisano

Panowie tyle ludzi na Topoli a z was nikt nie pisze co tam się dzieje ;) Dawno tyle łodzi nie widziałem chyba z 8-9. Z brzegu pełno wiary na ujsciu ze spinem i z gruntu. U mnie bez brania ale gość co stał od taśmociągu w wodzie jakieś okonki łowił. A co tam u was ?

• Super 1
Napisano

No to pochwal się z tego badania dna od taśm. Coś ciekawego odkryłeś? 

Tak dużo wędkarzy na Topoli? Pewnie za sandaczem i szczupakiem,  a może jeszcze za leszczem?

Napisano

SIema Pilczyk coś słabe info masz :) drapieżnik to z miesiąc temu się ruszył dokładnie to okoń, teraz wszyscy pływają za szczupakiem i sandaczem. Wczoraj padło kilka ładnych ryb głównie szczupaków. Także jak się cały rok nic nie działo to teraz się dzieje że HOHO. Pozdro.

• 2 months later...