Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Byłem dziś przeorałem deeperem lewą strone brzegu od mostu i strasznie słabo gdzieniegdzie małe skupiska ryb i bryndza nic nikomu nie brało 

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Jeśli stałeś na ujsciu twarzą do tamy i orałeś stronę po lewej stronie ręki to tam zawsze było słabo z rybami. Tam jest głęboko i dno poryte przez kopare. Już lepiej po prawej stronie próbować tak płycej i na wiosne coś tam łowią. Nawet teraz słyszałem że od wioski coś już połowili ale ile w tym prawdy...Woda jeszcze zimna, ma byc zmiana pogody to rewelacji nie będzie, trzeba czekać na wiosnę chyba. Pozdro

Napisano

No na Topoli masakra, wszystkie parkingi zastawione duży leszcz się ruszył od wioski. Biorą takie 50+  ale żeby coś złowić musisz o 4 rano być bo miejsc nie ma. 

• Super 1
Napisano
2 godziny temu, technops napisał:

Ja w środę jechałem, ale zawróciłem i dałem sobie spokój, nie wiem jak można wysiedzieć na takim wietrze :D

No ja siedziałem na białym kościele i się załatwiłem także rybki na tydzień odpadają

Napisano

brat był na nocce, w nocy nic jedynie z rana się coś dzieje nawet karpia ok 4-5kg złowił, brania mocne agresywne ale co go wypizgało to jego.

Napisano

SIema Pany byłem dzisiaj na objazdowej wycieczce topola-kozielno. Na topoli od wioski brak wolnych miejsc od wczoraj, wiatr chciał mi łeb urwać...na ujsciu nikogo nie ma za to ktoś wodował łodkę na slipie :blink: od tasmociagu nikogo. Na kozielnie od strony betonówki z 30 aut sami grilowicze juz śmiecą, od strony wioski tak samo pełno grilowiczów i moze z 2 wedkarzy bez efektów. Wszyscy jeżdża wałami a policja mandaci...

Napisano
9 godzin temu, suhhar napisał:

SIema Pany byłem dzisiaj na objazdowej wycieczce topola-kozielno. Na topoli od wioski brak wolnych miejsc od wczoraj, wiatr chciał mi łeb urwać...na ujsciu nikogo nie ma za to ktoś wodował łodkę na slipie :blink: od tasmociagu nikogo. Na kozielnie od strony betonówki z 30 aut sami grilowicze juz śmiecą, od strony wioski tak samo pełno grilowiczów i moze z 2 wedkarzy bez efektów. Wszyscy jeżdża wałami a policja mandaci...

Kolego widziałem tego typa pewnie płynął połapać okonie na 15cm gumy :D co do ujścia jest zakaz 300m i fakt ludzi masa leszcze biorą tylko w nocy A w dzień bardzo sporadycznie 

Napisano

Witam wszystkich jak tam sytuacja na topoli zamierzam się wybrać na weekend leszcze tylko od strony wioski biorą ?? Czy są szanse połapać coś od taśmy lub innej ??

Napisano

z drugiej strony czyli od taśm ? Fakt od wioski już tak nie bierze sam nie byłem ale mam info od brata. Ktoś może wie czy coś sie dzieje od drewnianego mostku po drugiej stronie taśmociągów ?

Napisano

Witam sobotni wypad na topole bez większych rezultatów od 10 do 13 od strony taśmociągu leszczyk 27 cm i plotka 10 cm a od wioski od 13 do 16 zero ani brania nie było możne inni mieli więcej szczucia.

• Super 1
  • 2 weeks later...
Napisano
5 godzin temu, LeChifre napisał:

Masa wędkarzy z dostępem do neta nad wodą i zero info tragedia nigdzie indziej zero informacji.. 

To zobacz w dział "opolskie" czuję się jakbym sam ze sobą rozmawiał :D

Napisano

No właśnie o tym mówię i zobacz ilu jest wędkarzy co wiedzą o istnieniu Internetu i wiedzą o forach wędkarskich :)

albo oni specjalnie nie piszą co gdzie jak żeby im ryb nie wyłapać :D

• Super 1
Napisano

Byłem we wtorek na Topoli od strony wioski, 5 godzin łowienia i żadnego porządnego leszcza. Brały leszczyki takie między 25 cm a 35 cm. Wiało mocno ze wschodu.

• Super 1