Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
co sie tak podniecacie tymi jesiotrami jak sa one nie dobre w smaku i jesc sie tego nie da.

Ano się podniecamy, i pewnie Cię to zdziwi: nie każdą złowioną rybę trzeba zabić i zjeść :cool:

Z resztą nawet gdyby to każdy może mieć inne preferencje smakowe.

Napisano
...jak sa one nie dobre w smaku i jesc sie tego nie da.

I juz wiadomo po co kolega suhhar jeździ na ryby ......... :sad: to bardzo smutne :sad: Kolego po mięso rybie chodzimy do rybnego , a na ryby jeździmy po piękne wspomnienia i mile spędzony czas .A jesiotrem podnieciłem sie tak bardzo dlatego że my , wedkarze mamy właśnie możliwosc zmierzenia sie z rybą ktorej na codzien raczej sie nie spotyka w wodzie.Niektórzy nigdy nie złapali jesiotra , a nawet go nie widzieli na oczy (mi również zdarzylo sie to pierwszy raz) :wink:

Napisano

kubus sluchaj tego ja w zyciu nie jadlem tylko wiem od tych co zbierali te ryby na krosnowicach i je jedli bo co z nimi mieli zrobic ? Jak bede go chcial zlowic to pojade do siebie na staw bo kilka tam znajomy puscil. Ale ta ryba mnie nie interesuje, a juz nie pamietam kiedy jakies ryby jadlem co sam złowiłem.

Napisano

Weekend 15-16 sierpnia na Topoli.

Totalna bryndza. Nawet leszcz w nocy nie współpracował. Tylko pełno ludzi.

Głównie pływałem za szczupakiem, ze spinem.

Miejsca- pewniaki, sprawdzone przez znajomych (stałych bywalców).

Efekty zerowe, nie licząc jednego okonka.

Tylko z rana i wieczora widziałem co rusz spławy karpi- niektóre musiały być całkiem spore.

Napisano

no ja bylem w niedziele 16 i rzeczywiscie ludzi bylo sporo ja chodzilem ze spinnem z brzegu i widzialem 2 lodki jedna niebieska i druga biala ale nic na nich nie lowili. Po drugiej stronie tasmociagu bylo lepiej cos sie splawialo za drobnica ale nic nie chcialo sie zahaczyć. Teraz sie lipna pogoda zrobila i nie ma jak jechac.

• 2 weeks later...
Napisano

byłem dzisiaj na topoli po poludniu. Niestety nic nie bralo na splawik ani na grunt to wziolem spina i pochodzilem po brzegu. Zlowilem malego szczupaczka takiego ok 40 cm i jeszcze mialem 2 pozadne brania ale tylko sciagnol mi gume. Przynajmniej mi rece ryba smierdziały ;) Ludzi w ogole nie bylo tylko 3 lodki kolo wyspy

Napisano

Byłem dzisiaj na naszej kochanej Topoli , boleń jak zwykle tłukł sie przy brzegu wśród ochów i achów wędkarzy łowiacych z brzegu.Tak coś koło godziny spiningowałem lecz bez efektu.Ludzie z którymi rozmawialem twierdili ze od wczoraj nie mieli zadnego brania z gruntu :shock:

Napisano
boleń jak zwykle tłukł sie przy brzegu wśród ochów i achów

Skąd ja to znam,

wystarczy skoczyć do wędkarskiego po robaki to głównym tematem są bolenie, do bólu....

Ludzie z którymi rozmawialem twierdili ze od wczoraj nie mieli zadnego brania z gruntu :shock:

Drastyczna zmiana pogody, po weekendzie może z braniami będzie lepiej :???:

Napisano

byłem dzisiaj na topoli i kicha na spina ani dyga to samo z gruntu ani brania ale siedzialem w nietypowym miejscu na lewo od drewnianego mostku. Na prawo cos tam mieli w siatkach jakies leszczyki ale nic specjalnego. Pogoda lipna i takie efekty.

Napisano

suhhar, byles na Topoli w sobote tak po południu ? Bo jesli tak to chyba rozmawialismy , jesli dobrze kojarzę :wink: Jeżdzisz takim bordowym autkiem ?

Napisano

niee ja bylem w piatek i niedziele. W piatek bylem tylko od mostku drewnianego a w niedziele pojechalem na ujscie ale kicha ludzi duzo i nie bylo gdzie porzucac spinem wiec sie zawinolem i pojechalem na mostek, polazilem ze spinem ale kicha ani dyga wiec znalazlem fajne miejsce na lewo w takich trawach typowo karpiowo leszczowe ale KICHA ani brania ale fajnie bo sobie odpoczolem i tyle. Za tydzien chyba tam pojade na nocke bo super miejsce jest ale zobacze jak bedzie z pogoda bo w sobote ma padac ;/

Napisano

bylem dzisiaj i straszna kicha nic kompletnie nie gryzie ani na topoli ani na kozielnie na dodatek na kozielnie strasznie duza woda ;/ na spina to samo ani gryza.

Napisano
.... na dodatek na kozielnie strasznie duza woda ;/ ......

Ooooo f....k :cry: niedobrze, bardzo niedobrzeeeee :cry::cry::cry: Jak na Kozielnie woda duża to na rzeke za elektrownią nie ma co jechać

Napisano

Co tam na Topoli ? Był ktoś może ostatnio ? Madi , Suhhar , wiecie coś może ? :smile:

Napisano

Nic nie wiem, całą sobotę spędziłam na przygotowaniach do niedzielnych zawodów na Byczeniu. Mieliśmy po zakończeniu zawodów podjechać na Topolę, jednak spotkanie przy ognichu przeważyło nad tym pomysłem :wink:

Nic więc nie wiem. Aczkolwiek cudów raczej nie było, ponieważ dnia wczorajszego pogoda była bardzo zmienna, ciśnienie też nieźle skakało no i to wiatrzysko, które się pojawiało i znikało :???:

Napisano
....no i to wiatrzysko, które się pojawiało i znikało ....:

Wgghrrrrr......nie ma nic gorszego nad wodą niż wiatrzysko , no może wiatrzysko plus deszcz :evil: ale impreza pewnie i tak była udana :smile:

Napisano

Nie wiem bede dopiero w niedziele na rybach jak auto naprawie w sobote. Ale podobno na weekend ma sie pogoda skopac więc pewnie nic nie bedzie brało teraz jedynie z łodki mozna na zebate polowac i tyle bo na białą rybe chyba juz sie sezon skonczył ;/

Napisano

Mhmm , to jak wrócisz to daj cynk bo też chcę się wybrać ale z tego co wiem to kiszka straszna :neutral: , a co do sezonu na białą rybę to na pewno jeszcze nie koniec , w tamtym roku też o tej porze był przestój aż do października.Cały pażdziernik to było jedno wielkie leszczowanie :smile: na ujściu , zaraz koło miejsca na wodowanie (jest tam po środku nurtu dołek) łowiliśmy naprawdę piękne łopaty.I to przez cały październik. :smile: Mam nadzieję że w tym roku też coś jeszcze ruszy :smile:

Napisano

w tym roku raz bylem tylko na ujsciu ze spinnem i ludzi tam wiecznie pelno siedzi ze szok na dodatek po wielkiej wodzie nanioslo tam krzakow i drzew ktore sa zatopione i zaczepow co niemiara. Na dodatek buraki jeszcze mostu nie naprawili i nie ma dojazdu na druga strone ;/ Wole jechac od drewnianego mostku bo juz mam tam upatrzone fajne miejsca na rybe tylko tyle ze nie bierze ;/

Napisano

hmm ciezko wytlumaczyc ale sprobuje: JEdziesz droga na otmuchów i za Złotym stokiem masz skret w lewo na BLOTNICE i jedziesz caaaały czas prosto glowna droga i dojedziesz do blotnicy i bedzie taka krzyzowka i drogowskaz bedzie pokazywal ze w lewo to na ziebice albo kamieniec bo juz nie pamietam a w prawo na kozielno i skrecasz na kozielno jedziesz 200 m i bedzie krzyzoweczka mała i po lewej bedzie bialy domek i skercasz w lewo i jedziesz dalej waską asfaltowa droga taka nowa i po przejechaniu 100 m bedzi skret w lewo znowu w kamienista drozke ktora prowadzi do walu jeziora i drewnianego mostku. Beda drogowskazy na drewnianych palikach wiec napewno dojedziesz jak cos to miejscowych pytaj.

Napisano

suhhar, dzieki za wytłumaczenie , nigdy tam nie byłem zawsze jadę na ujście Nysy do Topoli , a przyda sie zmienić miejscówkę, jeszcze raz dzieki :)