piczu14 Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 Czy znacie jakieś receptury zanęt sensas na płoć i na leszcza. Słyszałem, że dobra jest zanęta meine futter z sensasa, co o niej myślicie??
colmic Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 Sensas Gardons 3000- Dodatki, które najczęściej używam z tą zanętą: -Prażone konopie -Epiceine -Mączka piernikowa -Coco Belge -Coprah Mellasa -Konopie gotowane -SperguleAtraktory, dobrze działające z tą zanętą: -Gardonix -Vanilix -Wanilia naturalna -Płoć 500ml Marcela VDE Zanęty, które mieszam z Gardonsem: -Turbo Marcela -Roach Marcela -Etang Sensas -Gros Gardons Sensas Skład zanęty i jej przygotowanie. Zanęta nie mogła pracować, lecz musiała przylegać do dna. Właśnie dlatego namoczyliśmy ją już w wieczór poprzedzający zawody. Najpierw do 2kg Gardonsa 3000 dołożyliśmy 250g Epiceine - to cały skład. Póżniej zalaliśmy to roztworem wanilii naturalnej (100g) , spirytusu (50g) i wody 100g. Ten eksperyment pozwala na doskonałe rozprzestrzenienie się zapachu w zanęcie. Po około godzinie domoczyliśmy zanętę i zostawiliśmy do rana. Rano jeszcze raz domoczyliśmy zanętę i namoczyliśmy nieco czarną ziemię rozpraszającą wymieszaną z bentonitem. Obie mieszanki przetarliśmy przez sito i wymieszaliśmy razem. Wszystko jeszcze raz poszło przez sito i mieszanka gotowa, tylko dodać jokersa. Cytat pochodzi z http://www.wyczyn.pl/zanety/zanety/zan_sensas_opisy/gardons.html
hexman Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 colmic, super post! A powiedz mi jokersowi nic sie nie stanie w tej mieszance przez kilka godzin?
piczu14 Napisano 5 Lipca 2008 Autor Napisano 5 Lipca 2008 Ale mi super post. http://www.wyczyn.pl/zanety/zanety/zan_sensas_opisy/gardons.html Tyle to sobie przeczytalem wcześniej. Ja chciałbym coś więcej niż jest w necie, bo w necie jest mało receptur z tej firmy.
colmic Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 Nie napisałem że to moja wypowiedz , nie wiem dlaczego nie zapisało mi sie edytowanie bo wkleiłem link z tej strony , jokersa nalezy podac oddzielnie w glinie , wiadomo z jakiego powodu. Ta mieszanke skomponowana przez Tomka H. juz wypróbowałem nie raz , jak dla mnie nr 1 choć mam tez jedna miaszanke składająca sie z M.V.D.E Piczu14 czego ty jeszcze chcesz , masz dobry przepis na płoć sprawdzony przez jedengo z naj polskich wędkarzy , do sklepu ina ryby .
hexman Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 choć mam tez jedna miaszanke składająca sie z M.V.D.E Można prosić na PW ? Bo teraz używam praktycznie samych zanęt, oraz atraktorów MVDE
maniek Napisano 6 Lipca 2008 Napisano 6 Lipca 2008 colmic, prosił bym kolego o zamieszczanie z czego zaczerpnąłeś cytat jeśli nie jesteś autorem textu . Piczu14 czego ty jeszcze chceszJak to czego ,drogi na skróty,poznania tajemnic najbardziej skrywanych ,które nie raz latami się dochodzi ,do czego te tajemnice to nie będę już opisywał.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.