Baroo Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Witam Ktoś wie co aktualnie dzieję się nad wodą ? Jutro mam zamiar z rana pojechać i posiedzieć troszkę koło przepompowni. Ostatnio spędziłem tam nockę i jedynie udało mi się wyciągnać 5 leszczyków od 30 do 38 cm. I to jedynie w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SztoruS Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Ostatnie 2 wyjazdy na szałe wróciłem o kiju ;p (portki) Na okolicznych zbiornikach też lipa ... Na przepompowni powinny chociaż leszczyki skubać więc próbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike_Mil Napisano 6 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2010 koledzy,napiszcie mi jaki stan wody na Szałe i czy coś się dzieje.... mam zamiar wybrać sie na zasiadkę ok 5dni,ale znajomy mówił ze na radiu centrum mówi że w zbiorniku opuścili wodę o ok 2m coś tam czyszczą-prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SztoruS Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Codziennie spuszczaja wode o 5cm daj sobie luzz narazie z rybami słabo Jedz do gołuchowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RekinKalisz Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Ojj... panowie widze że nie znacie tego zbiornika z tak dobrze ... Możesz spokojnie uderzac na te 5dni polecam miejsca glebokie sad kamienie tama i murek najlepiej kamienie lub tama jest najglebiej aa jesli chodzi o ryby to dzisiaj wrocilem z ogledzin ii jutro uderzam z kulka bo wiem co sie dzieje bede siedzial na tamie takze zapraszam pozdro all... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SztoruS Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Rekin skad mozesz wiedzieć jak znam szałe? Obecnie w głebokich miejscach biora ryby ... Dzien dniu nie równy... Posta pisałem 11 dni temu gdy ryba nie zerowala .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek26 Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Hejka ja byłem z kumplem w tamtym tygodniu na nocce to połapaliśmy kilkanaście małych(+\- 20cm) krąpi kilka ładnych karasi ze 3 leszcze takie po 49 cm i kumpel złowił jeszcze lina 35cm ze 3 razy poszły haczyki na łuku kolankowym po prostu pękały przy zacięciu i raz poszedł przypon 0.30 z trupkiem po paru sekundach walki łowiliśmy na białego i matrwą rybkę ale zero zero drapieżnika łowiliśmy jakieś 300 m od tamy od strony lasu pozdro dla zapaleńców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek26 Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 mam jeszcze do was pytanie gdzie najlepiej zasadzić się na drapieżnika z gruntu najbardziej mnie interesuje sum i sandacz może ktoś ma jakieś doświadczenia z tego zbiornika właśnie z sumem ja tam byłem 3 razy i zawsze to były przypadkowe miejsca(w tamtym roku 2 razy koło przepompownii i w tamtym tygodniu koło tamy od strony lasu)jeśli ktoś ma jakieś podpowiedzi ew. mapę zbiornika z zaznaczoną głębokością oraz starym korytem rzeki był bym wdzięczny za wszelkie info pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek26 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Witam czy ktoś wie z Was jak wygląda zalew teraz? jak się skończyły te oczyszczania i prace przy zbiorniku?już są skończone? jak z rybami zostało coś jeszcze? czy wszystko poszło wraz z pracami na zbiorniku? pozdro i dzięki za odpowiedzi Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RekinKalisz Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 No zbiornik źle nie wygląda ryby są też z tego co mi wiadomo bo woda nie była spuszczona tylko upuszczona o 2-2,5m. Brzegi zostały po poprawiane są wyższe no i może da się połapać teraz blisko brzegu ze spławika. Mówię o miejscach przy tamie bo dalej nie byłem. Wybieram się w sobotę lub niedzielę na prawo od wjazdu na działki (tzw. krzyż) z feederków zobaczyć. Na portkach pobierają płoteczki z tego co wiem. Bynajmniej 2tyg temu brały. We wtorek i pon. w tym tyg. także. Nie wiem jak właśnie po tych przymrozkach teraz czy czasami znowu nie złapało lodem na krzyżu ale czas pokarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek26 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Dziękuję RekinKalisz za informację.To dobrze że rybki zostały a już myślałem,że spuścili prawie całą wodę i wiadomo co by było z rybkami...ale skoro mówisz że tylko upuszczono to jest ok.Mam jeszcze prośbę jakby ktoś miał mapkę tego zalewu to bardzo proszę o udostępnienie jej. Dziękuje i pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek26 Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Powitać wszystkich, czy był ktoś może ostatnio na rybciach na Szałe? może macie jakieś wieści z nad wody? bierze białoryb i drapieżnik ?jaki stan wody? a i czy można wywozić zestawy pontonem?dzięki za info pozdrowionka dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quiitos Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Bylem okolo 2 tygodnie temu i nic nie chcialo brac pojechalem na nocke siedzielicmy do godziny okolo 10 i nic sie nie dzialo kolega przyjechal juz dzien wczesniej i takze nic jednynie facet obok nas zlowil jednego leszczyka kolo kilograma i to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Okonie pięknie biorą z łodzi, jeśli się tylko je znajdzie i wie, co im podrzucić, bywa, że z jednego miejsca pada 50 sztuk przyzwoitych (20-30cm). C&R! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek26 Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Powitać,mam do łowiących na tym zalewie pytanko a mianowicie czy nadal jest tam strefa ciszy i jest zakaz używania spalinowych silników??? A przy okazji chciałbym się podpytać jak jest z sandaczem na zalewie???został jakiś w ogóle???pozdrowionka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustlik Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Koledzy, Chciałbym się wybrać na Szałe. Będę tam po raz pierwszy. Napiszcie prosze, gdzie są jakieś fajne miejscówki. Będę jechał od strony Sieradza. Jakie miejsce mi polecacie i jaka ryba teraz bierze. Interesuje mnie tylko połów z brzegu. Ryba biała ale też grapieżnik, np. na żywca lub spining. Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelstu Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Witam wszystkich, czy ktoś nastawiał sie w roku2011 na karpie, czy miał ktoś jakieś efekty, dawno już nie byłem na Szałe na karpiach, dlatego jestem ciekaw czy można tam jeszcze trafić jakiegoś większego karpika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ar Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Hej Koledzy, planuje na majówkę udać się na szałe, był już ktoś ostatnio? Pod koniec roku 2011 naczytałem się o dużym zanieczyszczeniu wody i okolicznych lasów Jak jest teraz?, jak woda, brania ? Czy warto tam się wybrać ? Chodzi mi głównie o leszcze na koszyczek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustlik Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 W niedzielę przejeżdżałem tamtędy - jechałem na giełdę kaliską. Wędkarzy i samochodów na Szałe było tyle, że nie wiem czy czasami nie więcej niż tych samochodów na giełdzie. Jeszcze takiego obłożenia nie widziałem... ale to chyba pogoda sprawiłą, że ludzie wybrali się nad wodę, bo przecież ryby chyba aż tak nie brały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike_Mil Napisano 6 Maja 2012 Autor Share Napisano 6 Maja 2012 ar, i jak tam....? byłes na Szałe?pochwal się jak tam wypad się udał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ar Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 tydzień przed majówką na 6 wędek, nocka i kawałek dnia, nawet jednego brania głównie biały robak i koszyczek. W zeszłym roku zawsze jakieś leszcze wpadły teraz lipa :/ ale to chyba przez tarło, za jakieś 2-3 tygodnie znów tam pojadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CAROL Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 Wiadomość ze strony :Okręg PZW Kalisz Na czas Spławikowych Mistrzostw Okręgu w dniach od 25.05.2012 roku od godziny 18.00 do dnia 27.05.2012 roku do godziny 15.00 Zbiornik Szałe w miejscowości Trojanów zgodnie z załączonym zdjęciem jest zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek26 Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Panowie mam pytanie czy dużo się zmieniło na Szałe po pogłębianiu zbiornika??? temat ucichł a kawałek wody jak by nie było jednak jest.Drugie moje pytanko czy służby interwencyjne przyczepiają się do wędkujących od strony lasu???tzn czy można zaparkować tam samochód i jak najlepiej dojechać do wody od strony torów kolejowych(lasu)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike_Mil Napisano 14 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2012 od strony winiar,tzn lasu można łowic,można rozbić namiot,ale nie wolno palić ogniska....wiem-50zł mandat mi sie dostał... dojechac? jedziesz od strony kalisza>>skręcasz w lewo przed zbiornikiem>>przejeżdzasz tamę>>przed torami kolejowymi skręcasz w prawo>>jedziesz wzdłóż torów>>masz odbicia w prawo co kilkadziesiąd metrów>>dojeżdzasz do zbiornika nie radze wjezdzac w miejca z zakazem wjazdu następne 50zł mi się dostało wojtek26, daj znac co połowiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał74 Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Witam Kolegów Wybieram sie nad SZałe pierwszy raz prosze o porade gdzie najlepiej powedkowac rozbic namiocik i posiedziec 3-4 dni ,metoda połowu grunt spławik z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi