kamionki Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Witam.Mam pytanie do kolegow z woj.lubuskiego(choc niekoniecznie )odnosnie jeziora Miejskiego(Kochle) w Pszczewie.Czy moglibyscie napisac mi kilka cennych informacji na jego temat.Jak ryba dominuje w tym jeziorze?Jaka metoda bedzie najskuteczniejsza?Ktory brzeg(nie dysponuje lodka),czy ten od zabudowan,a moze drugi? I jeszcze jedno.Czy mozna wedkawac tam w nocy?Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Widze,ze nikt z szanownych kolegow nie zna w/w jeziora.Nie chce zakladac nowego tematu,wiec zapytam tutaj. Czy mozecie mi poleci jakies jezioro w okolicach Pszczewa?Wiem,ze jest ich tam kilka(nascie),ale bede przebywal tam tylko 6 dni,wiec nie wystarczy mi czasu,zeby powedkowac na kazdym z jakims w miare zadawajacym skutkiem.Nie chodzi mi o okazy,ale ladny leszcze,ploc czy karpik mile widzane Z gory dziekuje za wszelkie informacje.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 kamionki tak jak Ci pisałem na priv - na miejskim jeziorze jest trochę karpia i głównie z karpia jeziorko jest znane. Z marszu nie wiem czy uda Ci się coś złapać, ale już po paru dniach nęcenia karpie wchodzą w łowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Dzieki wobler129 .Czy oprocz karpia mozna liczyc na jakiegos leszcza lub ploc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Leszcz na pewno, bo znajomy miał ładnego na kukurydzę na włosie. Płoć też pewnie jest. Większość wędkarzy w tamtych okolicach łowi na kukurydzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinne1984 Napisano 28 Lutego 2016 Share Napisano 28 Lutego 2016 witam. pochodze z pszczewa. jakie ryby cie interesuja. poszczegolne garunki ryb na jeziorze miejskim sa rozlokowane w roznych miejscach. karpie gdzie indziej sum tez gdzie indziej. plocie zdazaja sie duze nawet okolo kilograma. lowic mozna w nocy bez problemu pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinne1984 Napisano 28 Lutego 2016 Share Napisano 28 Lutego 2016 pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinne1984 Napisano 28 Lutego 2016 Share Napisano 28 Lutego 2016 to moj widok z okna na jezioro miejskie w pszczewie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 28 Lutego 2016 Autor Share Napisano 28 Lutego 2016 Fajny widok. Temat założyłem dość dawno i byłem kilka razy od tego czasu na Miejskim. Żadnych okazów nie połowiłem, sporo płotki , krąpi. Z sukcesów to kilka szczupaków około wymiarowych. Na PW wysłałem pytanie na temat innego jeziora w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi