sopel Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Szukam wszelkich informacji o tym jeziorze/właściciel,opłaty ,rybostan/ Sopel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonGemolo Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Szukam wszelkich informacji o tym jeziorze/właściciel,opłaty ,rybostan/Sopel Witaj.Swoim zapytaniem, zmusiłeś mnie do rejestracji.Ja dużo czytam, mało piszę.A rybki łowię, nawet namiętnie.Mam kilka swoich rekordów osobistych, także z lubikowskiego mam tam teściów. Więc jest to jeziorko sielawowe.Bardzo czyste!.W najgłębszym miejscu koło wyspy ma około 50m. Jest szczupak głębinowy, więc trzeba korzystać z dobrodziejstw łódeczki.Tam gdzie sielawa, tam szczupak, zdarza się także okonek.Mój rekord szcupaka z tego akwenu wynosi 6kg.Można również połapać leszcza z kładek.W tamtym roku kilka sztuk grubo powyżej 2kg udało sie skusić na kanapeczkę kuku z czerwonym.Ja karmię tylko zanętą grubą.Czyli łubin, kukurydza, ewentualnie pszenica.Nie używam żadnych otrębów. Właściciel jeziora PZW Przesmykami można przepłynąć na sąsiadujące jeziorko Czarne, lub tzw Oczko, gdzie można się pokusić o ładną płoć.Po drugiej stronie drogi znajduje się jeziorko rokitniańskie.Tam znajdziesz sieję i pięknego karpia. Jak masz pytania, to pisz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master85 Napisano 21 Kwietnia 2015 Share Napisano 21 Kwietnia 2015 Witam mam kilka pytań odnosnie wedkowania na jeziorze lubikowskim wybieram sie tam na weekend majowy Gdzie moge wykupić pozwolenie na wedkowanie?? czy mozna przez internet?? Czy jest możliwośc wypozyczenia łódki na miejscu ?? Bede wędkował w okolicy fowarku amalia ? na co się nastawic ? splawik?/ czy spinning?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master85 Napisano 21 Kwietnia 2015 Share Napisano 21 Kwietnia 2015 Witam mam kilka pytań odnosnie wedkowania na jeziorze lubikowskim wybieram sie tam na weekend majowy Gdzie moge wykupić pozwolenie na wedkowanie?? czy mozna przez internet?? Czy jest możliwośc wypozyczenia łódki na miejscu ?? Bede wędkował w okolicy fowarku amalia ? na co się nastawic ? splawik?/ czy spinning?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi