morghul Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Duży nurt jest na Świńcu ? Zazwyczaj łowię na jeziorach i nie wiem czego się spodziewać zbytnio Może jakieś kanały, albo nieduże jeziorka są w okolicy ? W zeszłym roku byłem w okolicach Chrząstowa na jakimś kanale chyba, ale wszystko było przekopane, bo go regulowali. Stróż pokazywał mi co wyciągali z dna to się przeraziłem. Wszyscy chyba na szarpaka tam łowią Wstawiaj skrócone linki z googla, jak z lewej strony mapy klikniesz ikonę łańcucha to możesz wybrać krótki link. Świniec to niby rzeka ale płynie jak kanał . P.S. A co takiego wyciągali? Bo ciekaw więc napisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kotwaśnik Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Przepraszam za opóźnienia w odpisywaniu, ale z doskoku mam internet ostatnio Widziałem sporo kotwic ok. 20-30 cm średnicy na sznurach. Poza tym kilka rzutek, reszta to pozrywane przynęty spinningowe, spławiki etc. Podobno rzeka miała być regulowana do samego ujścia, ale nie wiem czy już skończyli czy dalej kopią. W zeszłym roku koparka na pontonach pływała, a na brzegach pełno wybranego z dna mułu i problem z miejscami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faru Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Witam wszystkich, jestem nowy na forum, przebywam w okolicy Kamienia Pomorskiego kilka dni, posiadam pozwolenie PZW, jestem mobilny i prosiłbym was o polecenie kilku fajnych miejsc pod spinning (głównie blaszka i woblery) z brzegu w okolicy. Byłem dziś na kanale przy wyjeździe z Kamienia podpytać, ale jak na złość nikogo akurat nie było Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Przepraszam za opóźnienia w odpisywaniu, ale z doskoku mam internet ostatnio Widziałem sporo kotwic ok. 20-30 cm średnicy na sznurach. Poza tym kilka rzutek, reszta to pozrywane przynęty spinningowe, spławiki etc. Podobno rzeka miała być regulowana do samego ujścia, ale nie wiem czy już skończyli czy dalej kopią. W zeszłym roku koparka na pontonach pływała, a na brzegach pełno wybranego z dna mułu i problem z miejscami. Dzięki za odpowiedź, tak sobie myślę, że grzebiąc w takich osadach melioracyjnych (pomijając zapach ) można znaleźć ciekawe rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kotwaśnik Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Zobaczymy co będzie w tym roku Podpytam miejscowych to może jakieś miejsca ciekawe polecą. Zdam relację po majówce, może nawet jakieś zdjęcia wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kotwaśnik Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 Witam po majówce. Jak obiecałem napiszę kilka słów po powrocie W piątek pojechaliśmy na Świniec około 8 rano. Niemiłosiernie wiało, więc poszliśmy na przeciwną stronę od parkingu, żeby wały trochę nas osłaniały. Złowiłem 2 płotki i 2 krasnopióry (około 15-20cm) + 2 jazgarze na gruntówkę, a kolega z nudów łowił na czerwonego robala w brzegu okonki po 10cm. Od mostu na ul. Dziwnowskiej do Grabowa woda jest płytka, zarośnięta w brzegu grążelem. W dalszym odcinku jest wyregulowana (wspominałem o pływającej w zeszłym roku koparce wcześniej). Pytałem napotkanych wędkarzy o jakieś ciekawe miejsca. Jeden polecił mi wodopój koło Grabowa ( https://goo.gl/maps/5XZCa ). O 5.30 w sobotę skrobaliśmy szyby w samochodzie (było 0 stopni) i około 6 byliśmy nad wodą. Tak jak i dzień wcześniej wszędzie pełno spinningistów, ale bez sukcesów skończyli dzień. Przeszliśmy się kawałek i rozłożyliśmy sprzęt na ciekawym rozwidleniu ( https://goo.gl/maps/1hBtQ ). Około 7 nad ranem słoneczko ładnie już smażyło, a do 14 zdążyliśmy wręcz poparzyć sobie twarze... Głębokość wody w granicach 3-4 metrów i słaby nurt. Brania były bardzo zmienne, a właściwie wyglądało to tak jakby raz na 30 minut przepływało małe stadko płoci i dwie z nich nadziały się na haczyk. Łącznie złowiliśmy 13 płoci (same samce, część wytarta, a część nie) od 15 do 20 centymetrów, a reszta to takie do 10cm. Żywca pogonił tylko okonek, ale poza zabiciem płoteczki nic więcej nie zrobił. Od samego początku ciekawiło mnie dlaczego w brzegach leżało sporo zdechłych leszczy. Miejscowi wspominali o kłusownikach łowiących na szarpaka i prąd. Wydaje mi się, że tam to jakaś plaga chyba jest, a nikt z tym nic nie robi. W razie pytań walcie śmiało Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 Kolego, fajny raport, z miejscami i godzinami. Szkoda, że więcej kolegów tak nie opisuje wypadów tylko do biedy zdawkowe 3 słowa . Dzięki za rzeczowe informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kotwaśnik Napisano 7 Maja 2014 Share Napisano 7 Maja 2014 Nie ma sprawy W ten weekend prawdopodobnie wybiorę się w Szczecinie na spinning, ale nie wiem jeszcze gdzie dokładnie, ale na pewno zdam relację w odpowiednim temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejw Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 polecam rzekę Dziwna łącząca Kamień Pom. z Wolinem na jesienne połowy szczupaków trafiają się naprawdę sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krymi197 Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Witam! Chciałbym się zapytać czy płoć już bierze na Kamieniu,jaki odcinek kanału,oraz czy warto inwestować w Ochotkę i Jokersa na ten kanał. Proszę o każdą informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.M Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Krymi197, widziałem osobę, która łapała ochotkę, ale z jakim wynikiem nie mam pojęcia, 2-3 tyg temu łapałem na Grabowie, przeważał krąp, płoć z mniejszym skutkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.M Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Dzisiaj otrzymałem wiadomość, że niektóre odcinki kanału zostały pokryte lodem czy to prawda ? jak wygląda teraz kanał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krymi197 Napisano 5 Grudnia 2014 Share Napisano 5 Grudnia 2014 Cześć.Ja niestety nie będę mógł się wybrać w tą niedzielę na kamień,a nie wiecie czy jeziora skuł lód ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniu81 Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Witam! Czy ktoś może podać jakieś miejscówki w Kamieniu ale na wodach morskich? I czy obecnie można coś złowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra992 Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 byłem dzisiaj w strone jak się jedzie Grabowa ii co moge powiedzieć MAsakra ludzie uciekali z łowisk na samym przyjściu mówili że nie ma sensu się rozstawiać , lecz musiałem sam to sprawdzić ,,, lipa ani jednego brania ani grunt ani spławik .... odbywały się zawody wędkarskie na 25 osób jeden pan miał 1dną ukleje ...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip85 Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Witam Czy orientuje się ktoś czy na Swińcu jest już bezpieczna pokrywa lodowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarr Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Panowie jak tam rybka na Kamieniu i okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witold L. Napisano 31 Lipca 2016 Share Napisano 31 Lipca 2016 Witam wszystkich. W najbliższych dniach zamierzam próbować w okolicach Grabowa. Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linnek Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 kto był ostatnio na kanale bo stare wpisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer Napisano 30 Października 2016 Share Napisano 30 Października 2016 Witam widzę, że trochę tu cisza nastała. Mam pytanie czy ktoś poda koordynaty , gdzie w kamieniu najlepiej połowić o tej porze - czytałem o "pompach" o jakimś "moście" ale podajcie koordynaty to łatwiej znaleźć będzie. Nigdy tam nie byłem a bym się przejechał tym bardziej, że piastowski kanał zniszczyli, że tak powiem i koniec z łowieniem na grunt a na spławik ??? sam nie wiem. Proszę o odpowiedzi, gdzie się wybrać w okolicach Kamienia Pomorskiego na płoć - tę morską oraz czy już mogę liczyć na brania i ewentualnie na co bierze ?? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarr Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Widzę że nie ma chętnych do odpisania. Z tego co wiem to na kanale jest cisza trzeba po prostu trafić ogólnie nie ma że jedziesz i połapiesz może być ze będzie brała tylko ukleja albo krąp i to bez znaczenia czy jesteś na pompach czy na Trzebieszewie ogólnie w tym sezonie wolę jeździć na ine połowy dużo lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dubik Napisano 8 Listopada 2016 Share Napisano 8 Listopada 2016 Witam,na dal kiepsko z rybką koło Grabowa ? mam zamiar wybrać się 11 Listopada.proszę o odp bo 100km lecieć na darmo to troszkę lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek_bartnik Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Byłem w sobotę rybka ładnie współpracowała płoć i krąpie cały kanał od pomp do Grabowa zajęty przez wędkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dubik Napisano 24 Marca 2017 Share Napisano 24 Marca 2017 Hejka,ktoś był na dniach w Grabowie za rybką bo chciał bym się wybrać ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi