tomek1 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 szkoda tylko ,ze po kliknięciu nie ma oryginalnego rozmiaru, pooglądał bym sobie te łączenia Autostitch http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/37fdb7a83defbe1f.html Canon Photostitch. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/2c24fae00938f46f.html Jak widać fabryczny program radzi sobie dużo gorzej. Natomiast autostitch jest w stanie połączyć płynnie zdjęcia robione nawet jako pojedyncze a nie panoramiczne. Sam wykrywa jak powinny być poskładane. Jeden warunek muszą się "zazębiać" powiedzmy o 1/4. Minusem jest nieco gorsza jakość niż z programu canona, ale może to da się wyeliminować jakimiś ustawieniami- wczoraj już nie miałem czasu żeby z tym kombinować. Tu jest artykuł na temat tego programu http://blog.khron.net/2007/08/11/proste_skladanie_zdjecia_panorama_autostitch/ Ściągnąłem też bardzo złożony program Hugin, ale jak zobaczyłem tą złożoność (np. ręczne ustawianie punktów węzłowych) to sobie go odpuściłem póki co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Autostitch , niby dobrze ale i tak tą wędkę chyba trochę "połamał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Autostitch , niby dobrze ale i tak tą wędkę chyba trochę "połamał" He, he. No na wędce się wyłożył Ale i tak poskładał to zdecydowanie lepiej niż program fabryczny. Tu jeszcze jedno- choć mało efektowne, bo złożone tylko z trzech elementów. Składane również w Autostitch, tyle że zdjęcia robione z ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Fajny programik i z opisu wynika że "banał obsługowy" napewno spróbuje kilka fotek tak obrobić. Zapowiada się przednia zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Fajny programik i z opisu wynika że "banał obsługowy" Tak, Twoja rola kończy się na załadowaniu zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 A ja swoją przygodę z panoramami zaczołem od programu PANORAMA MEKRR, jest to trial, efekty są bardzo fajne, robiłem składanki z zupełnie przypadkowych zdjęć np takie a więcej do obejżenia jest pod TYM linkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 że niby co? tylko z dekompresją jpg sobie nie radzi do końca to wbudowane 'cudo' do odtwarzania graficznych załączników posta?, zwykły gif nie jest zamglony A kogo to interesuje ile razy obraz ściągnięto? po co te info Dlaczego w tym temacie nie możemy usuwać własnych postów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 testoh noes! ps. coś ostatnio obrazek dodany w ten sposób widział jedynie autor posta - czyli ja. po jakimś czasie obraz nawet zniknął. niewiadomo tylko czy to robota FBI czy NSA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 [glow=red]...może to jeszcze nie ksenofobia ale w tych grafikach wyczuwam pewną nieuzasadnioną obawę przed poczynaniami wędkarzy ze środkowej i wschodniej europy. [/glow] Ps. hmm... coś ten efekt 'glow' jakoś nie działa na tekst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Coś się pieprzy z czasem na forum, albo mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swi_r Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 3 Września 2015 Autor Share Napisano 3 Września 2015 test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Ja też test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 test :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 18 Listopada 2017 Share Napisano 18 Listopada 2017 Test dodawania posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi