Skocz do zawartości
Dragon

Bieżąca dyskusja o zgłaszanych rekordowych rybach haczyk.pl

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 380
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość DareczeK
Napisano

Kleń złowiony przez dawm84 został miesiąc temu, więc nie może być zgłoszony. :neutral:

Napisano

mam pytanie,czy ryba złowiona musi mieć zdjęcie zrobione na jakiejś miarze?metrze itp ? chodzi mi o wiarygodność długości ryb

Napisano
Kleń złowiony przez dawm84 został miesiąc temu, więc nie może być zgłoszony. :neutral:

Może. miesiąc od daty zgłoszenia.

• 2 weeks later...
Napisano

to płoć pewnie ale pyszczek ma taki uklejowaty ale to pewnie taka fota :lol: tez sie zdziwiłem ogolnie pewnie tak ją zbudowało srodowisko bo chudzinka taka, po rozmowie z kolegą sądzimy ze to moze byc jakaś krzyżówka, niech sie wypowie ktoś obcykany bo ja z ryb spokojnego zeru słaby jestem rzadko łapie

Napisano

Musze przyznać że nie spotkałem się z tak dziwną płocią, całkiem inny pyszczek od pospolitej płotki łuska też jakby inna. Pewnie to jakaś krzyżówka :wink:

Napisano

1. Robal- Twoja rybka to NA PEWNO nie jest płoć. Nie jest to też żaden gatunek (w roz. def. gatunku) Jaź, płoć, wzdręga odpadają. Według mnie jest to hybryda wzdręgi i jazia. :idea:

2. Szczupak Mateusza, choć fajny- nie ma 80 cm... :neutral:

3. Supersobi piękny "bolek" :mrgreen:

Napisano

Tomek ma racje ,to nie jest czystej rasy płoć ,co do hybrydy to trudno powiedzieć ,bo głowa przypomina bolenia znowu.

Napisano
głowa przypomina bolenia znowu.

Czemu nie. I te drobne, gęste łuski...

to ja już nie wiem co ja złowiłem..

Ty się chłopie ciesz :!: Złap jeszcze kilka takich samych, udowodnij że są płodne, opisz gatunek- a historia o tobie nie zapomni :wink:

Co do nazwy to proponuję; Roballus hybrydus

Napisano

Male pytanie do modow: dlaczego zostalo usuniete moje zgloszenie z wzdrega? miala norme, przedmiot pogladowy byl (szpulka zylki przyponowej), nie bylo zdjecia z wedkarzem? Jakos w zgloszeniu @Lesia czy @Damianxtx tez nie moge sie go doszukac :???:

Napisano

Lesio wałkujemy o tej ploci robala ze to nie jest płotka a ona ciagle siedzi w tych zgłoszeniach, nie wiem czemu nie doczytałeś sie czy uwazasz ze to jest Płoć

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.