Lesio Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 Dareczek, pogniewałeś się na 'rekordowe ryby' haczyka? No bądź Ty bardziej poważny... Można zrobić mamie na złość i odmrozić sobie uszy, ale po kiego?
tomik Napisano 23 Września 2008 Autor Napisano 23 Września 2008 Timik na moje prośbę usuwa moje zgłoszenie z Rekordowych ryb haczyk.pl. Najpierw zapoznaj się z tym co Ci odpisałem na PW PS Zaktualizuj profil po zmianie jakiej dokonałeś bo Ci zablokuje konto jak jeszcze jakiaś wiadomość PW zostanie odrzucona
Gość DareczeK Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 Zaktualizuj profil po zmianie jakiej dokonałeś bo Ci zablokuje konto jak jeszcze jakiaś wiadomość PW zostanie odrzucona Co Ci nie pasuje w moim profilu ? Żadnej twojej wiadomości nie odrzucałem...
Gość DareczeK Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 Nie chcę być Rekordowym łowcą na portalu haczyk.pl Pasuje Tomik ?
tomik Napisano 23 Września 2008 Autor Napisano 23 Września 2008 Nie chcę być Rekordowym łowcą na portalu haczyk.pl Pasuje Tomik ? Nie pasuje mi, ponieważ mi podałeś inny powód. Przedstaw go tu także innym uzytkownikom a wtedy chętnie Ci te zdjęcia usunę. Przy okazji zastanów się, czy chcesz być także użytkownikiem haczyk.pl bo usunięcie konta jest równie łatwe jak tych zdjęć.
Gość DareczeK Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 Nie chcę być Rekordowym łowcą na portalu haczyk.pl Pasuje Tomik ? Nie pasuje mi, ponieważ mi podałeś inny powód. Przedstaw go tu także innym uzytkownikom a wtedy chętnie Ci te zdjęcia usunę. Przy okazji zastanów się, czy chcesz być także użytkownikiem haczyk.pl bo usunięcie konta jest równie łatwe jak tych zdjęć. Rozumiem , że mnie tu nie chcesz Nie martw się nie będę się udzielał na forum , skutecznie mnie do tego zniechęciłeś ... I proszę nie zachowuj się tak jak byś mi łaskę robił, że usuniesz moje zgłoszenie. To świadczy tylko o tobie...
tomik Napisano 23 Września 2008 Autor Napisano 23 Września 2008 Mam kilka ważnych rzeczy w związku z forum i nowym portalem do zrobienia, na forum jest kilkuset innych aktywnych uzytkowników. Oczekujesz jakiegoś indywidualnego traktowania? Poprostu sie decyduj. Bo chciałbym się nimi zająć.
hexman Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 To świadczy tylko o tobie... racja i nic więcej tutaj nie potrzeba... foch jakiś na forumowiczów,? Jak Cię widzą tak Cię pisza... tutaj już nic więcej nie trzeba pisać
Supersobi Napisano 24 Września 2008 Napisano 24 Września 2008 Dareczek, pogniewałeś się na 'rekordowe ryby' haczyka? No bądź Ty bardziej poważny... Można zrobić mamie na złość i odmrozić sobie uszy, ale po kiego? Nie, DareczeK poprostu forum zmienia na j.pl i chyba chce sobie troche posiac fermentu na dowidzenia. Miejmy nadzieję że teraz już jako Darson, będzie się bardziej poważnie "zachowywał". ps. Na dzieńdobry oczywiście poleciał szczupak http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=rview&goto=115290#msg_115290
Gość DareczeK Napisano 24 Września 2008 Napisano 24 Września 2008 Dareczek, pogniewałeś się na 'rekordowe ryby' haczyka? No bądź Ty bardziej poważny... Można zrobić mamie na złość i odmrozić sobie uszy, ale po kiego? Nie, DareczeK poprostu forum zmienia na j.pl i chyba chce sobie troche posiac fermentu na dowidzenia. Miejmy nadzieję że teraz już jako Darson, będzie się bardziej poważnie "zachowywał". ps. Na dzieńdobry oczywiście poleciał szczupak http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=rview&goto=115290#msg_115290 Tak zmieniłem na j.pl . polecam :] Zazdrościsz szczupaka ? Życzę Ci żebyś też miał kiedyś okazję pochwalić się taki szczupłym
Lesio Napisano 24 Września 2008 Napisano 24 Września 2008 Sobi jak pamiętam zgłaszał w jednym z konkursów pięknego szczupaka, na prawdę nie ma się o co licytować. Co do stanowczego domagania się usunięcia zgłoszenia - poczytaj pkt 8 regulaminu forum i nie siej dalej fermentu, nikt Ci niczego nie zazdrości, to przecież tylko jedna ryba...
Gość DareczeK Napisano 24 Września 2008 Napisano 24 Września 2008 ps. Na dzieńdobry oczywiście poleciał szczupak to jest sianie fermentu panie moderatorze. Co do "domagania się" , to ja prosiłem tomika , nie stanowczo domagałem. Jest różnica między "prośbą" a "stanowczym domaganiem się". Ja poprosiłem i już więcej się nie będę prosił. Nie wiem dlaczego nie chcecie usunąć . Aż tak wam zależy na tym zdjęciu ?
Lesio Napisano 24 Września 2008 Napisano 24 Września 2008 Ja wychodzę z założenia, że prosić można o coś raz, kolejny raz ewentualnie przypomnieć o sobie po jakimś czasie, lecz kiedy prośba jest powtarzana i wałkuje się o niej przez 2 strony, to przeradza się to w domaganie się czegoś, namolność. Z powodu tej prośby cały temat o zgłaszanych rekordowych rybach został zamulony. Na poprzedniej stronie masz warunek, pod jakim admin usunie Ci zgłoszenie, więc sprawa jest chyba jasna, nie ma potrzeby dalej tego wałkować.
Supersobi Napisano 24 Września 2008 Napisano 24 Września 2008 Zazdrościsz szczupaka ? Życzę Ci żebyś też miał kiedyś okazję pochwalić się taki szczupłym DareczeK zrobił z siebie ostatnimi czasy "wspaniałego wędkarza" - tak to odczułem z Jego wypowiedzi. A wszystko zaraz po tym jednym szczupaku... Takie nawiązanie "na czasie" co do twojego zachowania
hexman Napisano 24 Września 2008 Napisano 24 Września 2008 DareczeK, Poprostu nie wiem co napisać , bo jak czytam takie posty to mi się nóż w kieszeni otwiera . Twoje podejście jest odrobinę dziecinne...? Wszystko starasz się odwrócić ogonem. A wszyscy wiedzą jak jest, i po twoich kolejnych postach utwierdzają się w tej świadomości . Ale po to jest forum, żeby dyskutować i rozwiązywać problemy... szczególnie tam gdzie ich nie ma Zazdrościsz szczupaka ? potwierdza się opinia o dziecinności... tak się zachowywałem jak miałem 6 lat , a może ja poprostu tak szybko dorosłem? Pozdro
tomik Napisano 24 Września 2008 Autor Napisano 24 Września 2008 Dareczek rzeczywiście poprosił mnie żeby mu usunąć zdjęcia z konkursu, wspomniałem mu o pkt 8 regulaminu forum i poprosiłem o powód. Ale podał taki: "Nie mam zamiaru użerać się z zazdrośnikami" W tym przypadku jestem skłonny zrobić wyjątek Poprosiłem go jedynie aby sam wam to tu napisał na forum. Tu jednak wol jedynie nie być: Nie chcę być Rekordowym łowcą na portalu haczyk.pl Pasuje Tomik ? Stąd, Dareczek tak jak później prosiłem. Zdecyduj się. A was jako że z tematu zaczyna sie robić temat: "Użytkownicy o użytkownikach" a taki już na forum mamy, proszę abyści pozostawili juz dla siebie ocenę decyzji Dareczka (lub skorzystali z odpowiedniego tematu) A w tym proszę abysmy się juz dalej bardziej koncentrowali na samych zgłoszeniach i subiektywnych ocenach samych zgłaszanych rekordowych ryb
sinus Napisano 26 Września 2008 Napisano 26 Września 2008 UWAGA SZANOWNI UŻYTKOWNICY HACZYK.PL w zgłoszeniach do konkursu "rekordowe ryby haczyk.pl" ciągle jest ten sam błąd. Aby zgłosić swoją rybę do konkursu "rekordowe ryby haczyk.pl" należy wstawić zgłoszenie zgodne z regulaminem w temacie "aaa- bieżące rekordy haczyk.pl" gdzie aaa=gatunek zgłaszanej ryby. zgłoszenie w tym temacie jest KONIECZNE dodatkowo, jeżeli zgłaszana ryba jest jedną z 3 najwięszych zgłoszonych w danym gatunku (co powinien użytkownik sprawdzić), należy wstawić to samo zgłoszenie w temacie "aaa- aktualne rekordy haczyk.pl" od tego momentu zgłoszenia częściowe (czyt. tylko w jednym z tematów), lub w niewłaściwym temacie będą odrzucane bez podawania przyczyn.
DAWID Napisano 30 Września 2008 Napisano 30 Września 2008 gratuluje wszystkich nowych rybek! rzadko zagladam bo studiuje w innym miescie i nie moge pisac na bieżąco!
Supersobi Napisano 13 Lutego 2009 Napisano 13 Lutego 2009 Że tak odświeżę temat.. Widać że rekordy się nie rozwijają.. może by trzeba coś zmienić?? wg mnie kompletnym bezsensem jest brak kolejności w "aaa-aktualne rekordy" 3 rekordowe zgłoszenia powinny być w jednym poście, np. Rekordowe Ryby Haczyk.pl kategoria SZCZUPAK: 1miejsce: Kocur 108cm, 12kg wobler [zdjęcie] 2miejsce: tomik 87cm, 4kg żywiec [zdjęcie] 3miejsce: DAWID 51cm, 2kg obrotówka [zdjęcie} (coś w tym stylu, ale bez nadmiaru informacji typu "konkretna przynęta, łowisko, pogoda, opis". To można opisywać w "aaa-bieżące rekordy") Moderator, mógłby przecież aktualizować tego posta na zasadzie kopiuj/wklej (te 3 pierwsze pozycje) i byłoby to o wiele bardziej przejrzyste. Użytkownik wysyłałby posta ze zgłoszeniem na aktualny rekord (i czekałby on na autoryzację- czyli na moda, który skopiuje dane i umiejscowi na odpowiednim miejscu, a posta do akceptacji skasuje) a odnośnie"aaa-bieżące reordy" dalej wszystko mogłoby lecieć po staremu.. W stanie takim jaki jest nie widzę szans na rozruszanie tej galerii rekordów gdyż jest ona zbyt mało przejrzysta.. Co o tym sądzicie??
Lord Konrad I Napisano 13 Lutego 2009 Napisano 13 Lutego 2009 większość zrezygnowała jak usłyszeli że ryba którą dodali to wcale nie wygląda na taką dużą, albo nie powinni wstawiać takiego zdjęcia bo jest troszkę obklejona ziemią Proponuję skasować temat, gdzie można komentować rekordowe ryby i zostawić samą galerię
Lesio Napisano 14 Lutego 2009 Napisano 14 Lutego 2009 Jak sądzę, piszesz Konrad wyłącznie we własnym imieniu, a nie jako przedstawiciel jakiejś niesprecyzowanej większości. Prawda jest taka, że były próby ewidentnego cwaniactwa i wstawiania zgłoszeń ryb większych niż faktycznie były. Jeżeli ktoś ma ciągotki, aby dodawać do każdej ryby po parę/naście centymetrów, to lepiej niech sobie daruje udział. Sprawdziło się stare powiedzenie, że ryby najlepiej rosną po złowieniu przez wędkarzy. Początkowo do regulaminu podchodziliśmy light'owo, żeby pojawiło się więcej ryb, niemniej teraz już będzie dokładnie tak, jak jest to określone, czyli max 2 zdjęcia, w tym jedno obowiązkowe z jakimś przedmiotem pozwalającym każdemu na realną ocenę wielkości ryby, co powino ukrócić wszelkie spekulacje. Zabawę w brak reguł co do zgłoszeń można uprawiać w zamkniętym gronie dobrych znajomych, a nie na kilkutysięcznym forum, gdzie pojawiają się ciągle nowe osoby. Ja za ich uczciwość nie ręczę, dlatego, jeżeli nie ma być to farsa, to gwarancję muszą dawać dobre zdjęcia. Sobi - o kolejności zgłoszeń wg wielkości już kiedyś dyskutowaliśmy i propozycja nie została przyjęta.
Lord Konrad I Napisano 14 Lutego 2009 Napisano 14 Lutego 2009 Hmm ja nie wstawiałem jak dotąd żadnej ryby, a na uwadze miałem kilka osób które dało sobie spokój z podobnych przyczyn. Mówię też o zlikwidowaniu działu z komentowaniem a nie autoryzacji zgłoszeń...
Lesio Napisano 14 Lutego 2009 Napisano 14 Lutego 2009 na uwadze miałem kilka osób Całkiem liczna ta większość Nikt nikogo nie zmusza do zgłaszania ryb, zwłaszcza w sytuacji, gdy trudno będzie sprostać wymogom regulaminowym. Pewna esetyka zdjęcia też musi być zachowana, co nie oznacza, że ryba nie może mieć trochę piasku na łuskach. Mówię też o zlikwidowaniu działu z komentowaniem a nie autoryzacji zgłoszeń... Czyli chcesz cenzury i zlikwidowania niniejszego tematu. Wystarczy wstawiać rzetelne zgłoszenia, a nikt o nich nie będzie dyskutował, bo nie będzie powodu, a tak w ogóle, to prawdziwa cnota nie powinna bać się krytyki. Jeszcze jedno - bardziej ulgowo będę traktował określanie miejsca połowu, tzn, jeżeli ktoś bardzo nie chce zdradzać nazwy sekretnego łowiska, to można je określić w sposób nieco bardziej ogólny - np. jezioro pomiędzy jedną mieściną, a drugą. Sam nie zgłosiłem kilku ryb wyłącznie z tego powodu i jest to jedna z przyczyn omijania 'rekordowych ryb' także przez parę innych osób.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.