Tengel Napisano 25 Sierpnia 2008 Napisano 25 Sierpnia 2008 Witam, Chciałbym zakupić sobie wędzisko do połowu karpi na grunt. Jako że nie łowię 'łodzi podwodnych' wyszukałem delikatniejsze wersje wędek karpiowych. Co o nich sądzicie? Jak jest z jakością Dragona i Cormorana? Daiwa Scotland to wiadomo ale ten kij ma 2 składy i ciężki w transporcie jest... http://www.kogutomania.pl/mystery-camou-ca...lbs-p-6718.html http://www.kogutomania.pl/mission-carp-366...lbs-p-8234.html http://www.kogutomania.pl/speciland-power-...80g-p-3776.html Prosiłbym o poradę, generalnie najbardziej podoba mi sie Cormoran, Dragon i ta Daiwa. Jeśli znacie jakieś dobre kije ok 2 lbs to dajcie namiary. Cena do 450 zł +- 50zł Pozdrawiam
maniek Napisano 26 Sierpnia 2008 Napisano 26 Sierpnia 2008 Z tego Cormorana od razu zrezygnuj ,a jeśli miał bym wybierać między Daiwą a Dragonem to wybrał bym jednak Daiwe ,choć wiem jak trudno przewozić dwu- składy.
Paco Napisano 25 Października 2008 Napisano 25 Października 2008 ja sie zastanawiam maniek, dlaczego tak wszystkim odradzasz Cormorana??? Masz jakis uprzedzenia... nie mozna zakladac ze wszysko co wypuszcza dana firma to drewno... Nie kupujcie jaxona niczego...nawet stoperow do splawika? to samo z cormoranem...
maniek Napisano 26 Października 2008 Napisano 26 Października 2008 dlaczego tak wszystkim odradzasz Cormorana?Z bardzo prostej przyczyny ,jest to prosty chwyt reklamowy ,pod znaną i lubianą kiedyś marką sprzedaje się sprzęt ,powiedzmy" miernej" jakości ,taki bardzo tani w produkcji ,zobacz co się stało z legędą ABU lub DAM ,niby firmy istnieją coś tworzą i coś sprzedają ,ale zapewniam cię to nie są te same firmy ,bo ktoś kupił tylko markę czy nazwę licząc że sentyment wędkarzy tych starszych weźmie przewagę i tak nieraz jest ,ale wici rozchodzą się szybko .Paradoksalnie Cormorana wykupiła Daiwa i to biura konstrukcyjne Daiwy tworzą dla Cormorana ,co zresztą nie trudno zauważyć w desingu sprzętu ,ale założenie jest proste sprzedawać bardzo dużo po niskich cenach.Przecież Daiwa nie może wypuszczać i sprzedawać "gnioty",więc robi się to pod inną marką.A że Yoshio Matsui załorzyciel Daiwy przewraca się w grobie to mniej istotne dla obecnego zarządu Daiwa Co. bo tu liczy się tylko zysk.
Paco Napisano 26 Października 2008 Napisano 26 Października 2008 maniek, powiem ci tak...to samo mozna powiedziec o shimano...wszak wszyscy twierdza ze to juz nie to samo... Oczywiscie nieporownywalne jest do cormorana...lecz w kazdej marce mozna trafic na perelke... ja nie mowie ze cormoran jest do kitu....moze wiesz kazdy ma jakies wlasne odczucia. jak juz pisalem wczesniej zalezy do czego sie go uzywa. Ja mam 2 krecioly cormorana i jednawedke...jeden to corboss 610 drugi to big ben 7pi 5000 i do tego wlasnie podpieta wedka cormorana pilk i bat2.7m calosc spisuje sie calkiem milo... coprawda nie tak milo jak berkley...czy shimano do ktorego sie przymierzam...niemniej jednak co do shimano to czekam na opinie i doczekac sie nie moge. pozdrawiam
maniek Napisano 26 Października 2008 Napisano 26 Października 2008 .niemniej jednak co do shimano to czekam na opinie i doczekac sie nie mogeWiem ,ale nie odpowiem ,bo pomyślisz że znów marudzę każdy ma prawo do głoszenia swojego zdania na forum ,ale prawdą jest też że nie ma ludzi nie omylnych.
Paco Napisano 26 Października 2008 Napisano 26 Października 2008 maniek, ale niemniej jednak jestem ciekaw opinii bardziej doswiadczonego kolegi... zawsze moge przemyslec przyszle zakupy...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.