Skocz do zawartości
Dragon

Dragon Vs Daiwa Scotland Vs Cormoran co zakupić?

Tengel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chciałbym zakupić sobie wędzisko do połowu karpi na grunt. Jako że nie łowię 'łodzi podwodnych' wyszukałem delikatniejsze wersje wędek karpiowych. Co o nich sądzicie? Jak jest z jakością Dragona i Cormorana? Daiwa Scotland to wiadomo ale ten kij ma 2 składy i ciężki w transporcie jest...

http://www.kogutomania.pl/mystery-camou-ca...lbs-p-6718.html

http://www.kogutomania.pl/mission-carp-366...lbs-p-8234.html

http://www.kogutomania.pl/speciland-power-...80g-p-3776.html

Prosiłbym o poradę, generalnie najbardziej podoba mi sie Cormoran, Dragon i ta Daiwa. Jeśli znacie jakieś dobre kije ok 2 lbs to dajcie namiary. Cena do 450 zł +- 50zł

Pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Z tego Cormorana od razu zrezygnuj ,a jeśli miał bym wybierać między Daiwą a Dragonem to wybrał bym jednak Daiwe ,choć wiem jak trudno przewozić dwu- składy.

• 1 month later...
Napisano

ja sie zastanawiam maniek, dlaczego tak wszystkim odradzasz Cormorana??? Masz jakis uprzedzenia... nie mozna zakladac ze wszysko co wypuszcza dana firma to drewno...

Nie kupujcie jaxona niczego...nawet stoperow do splawika? to samo z cormoranem...

Napisano
dlaczego tak wszystkim odradzasz Cormorana?
Z bardzo prostej przyczyny ,jest to prosty chwyt reklamowy ,pod znaną i lubianą kiedyś marką sprzedaje się sprzęt ,powiedzmy" miernej" jakości ,taki bardzo tani w produkcji ,zobacz co się stało z legędą ABU lub DAM ,niby firmy istnieją coś tworzą i coś sprzedają ,ale zapewniam cię to nie są te same firmy ,bo ktoś kupił tylko markę czy nazwę licząc że sentyment wędkarzy tych starszych weźmie przewagę i tak nieraz jest ,ale wici rozchodzą się szybko .Paradoksalnie Cormorana wykupiła Daiwa i to biura konstrukcyjne Daiwy tworzą dla Cormorana ,co zresztą nie trudno zauważyć w desingu sprzętu ,ale założenie jest proste sprzedawać bardzo dużo po niskich cenach.Przecież Daiwa nie może wypuszczać i sprzedawać "gnioty",więc robi się to pod inną marką.A że Yoshio Matsui załorzyciel Daiwy przewraca się w grobie to mniej istotne dla obecnego zarządu Daiwa Co. bo tu liczy się tylko zysk. :wink:
Napisano

maniek, powiem ci tak...to samo mozna powiedziec o shimano...wszak wszyscy twierdza ze to juz nie to samo...

Oczywiscie nieporownywalne jest do cormorana...lecz w kazdej marce mozna trafic na perelke...

ja nie mowie ze cormoran jest do kitu....moze wiesz kazdy ma jakies wlasne odczucia.

jak juz pisalem wczesniej zalezy do czego sie go uzywa.

Ja mam 2 krecioly cormorana i jednawedke...jeden to corboss 610 drugi to big ben 7pi 5000 i do tego wlasnie podpieta wedka cormorana pilk i bat2.7m

calosc spisuje sie calkiem milo...

coprawda nie tak milo jak berkley...czy shimano do ktorego sie przymierzam...niemniej jednak co do shimano to czekam na opinie i doczekac sie nie moge.

pozdrawiam

Napisano
.niemniej jednak co do shimano to czekam na opinie i doczekac sie nie moge
Wiem ,ale nie odpowiem ,bo pomyślisz że znów marudzę :wink::razz: każdy ma prawo do głoszenia swojego zdania na forum ,ale prawdą jest też że nie ma ludzi nie omylnych.
Napisano

maniek, ale niemniej jednak jestem ciekaw opinii bardziej doswiadczonego kolegi... zawsze moge przemyslec przyszle zakupy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.