zielonooki33 Napisano 13 Września 2008 Napisano 13 Września 2008 Kolejne łowisko które odwiedziłem. Z Białegostoku jedziemy na Bielsk Podlaski, potem na Milejczyce i w Milejczycach skręcamy w prawo. Spory kawałek, ze 100km, ale łowisko ciekawe. Dość cięzko trafic pierwszy raz, bo to chyba jakies stare gospodarstwo rybackie. Po braniach i po tym co sie spławaiało widać ze są ryby i jest ich duzo. Ciekawe uksztaltowanie stawu, mimo ze klasyczny prostokąt to robi pozytywne wrazenie. Wyglada bardzo naturalnie. Z powodu mocnego zarybienia, łapie się łatwo i nikt z pustymi rekami nie wraca. Oplaty tez w normie. Udostepniony jest jeden staw do polowów, wykoszony dookola. Łowisko godne polecenia. Cytuj
Tengel Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 Hej. Mógłbyś podać wiecej detali na temat tego łowiska ? Ryby, opłaty itp. Pozdr Cytuj
zielonooki33 Napisano 16 Września 2008 Autor Napisano 16 Września 2008 Witajcie, podaje więcej szczegółów, które pamiętam. Karta wędkarska: nie wymagana Opłaty: 10zl za wstęp, osoby dodatkowe /żona, dziewczyna :)/ 0zl ryba rozliczana od wagi, np. karp chyba 10zl/kg Ryby: karp, szczupak, karaś, amur. Rybostan wg. właściciela jest większy, ale ja nie widziałem nic innego. Byłem tylko 2 razy, więc nie mogę za wiele powiedzieć. Na łowisko dość ciężko trafić, sporo osób jeździ regularnie i widać ze to nie przypadek. Po skręcie do Pokaniewa, jedziemy cały czas prosto, również żwirówką, aż za złomowiskiem skręcamy w lewo w żwirową drogę, kierując się na budynki. Na miejscu jest przygotowany parking, jest kosz. itd. Z ciekawostek musze opisać to co widziałem . Wiadomo ze również na płatnych łowiskach nic się nie łapie. Ale zaobserwowałem wyjątek. Tym co nic nie złapali, właściciel proponował inny staw , nie udostępniony wędkarzom. Siedzieliśmy z kolegą i słyszeliśmy głosy pełne ekscytacji.. podaj podbierak itd.. i tak to trwało z pół godziny, a potem uśmiechnięci młodzi chłopcy szli z siatką karpi 1-2kg. Właścicielowi zależy żeby każdy wracał z ryba bo to dla niego kasa. Oczywiście złowionych ryb nie można wypuszczać… W stawie udostępnionym wędkarzom, ryba jest juz wyćwiczona, ale i większa. Warto próbować. Ocenę połowów w stawach hodowlano-wędkarskich pozostawiam bez komentarza, bo myślę, że każdy ma jakieś zdanie o tym i że toczyło się tak wiele sporów, ale mogę stwierdzić, ze mimo swoich wad maja jedna zaletę, potrafią zaszczepić bakcyla wędkarstwa dla kogoś kto pierwszy raz trzyma wędkę w ręku i od razu czuje np 2 kg karpia, który walczy juz całkiem nieźle. pzdr Piszcie o znanych Wam łowiskach w Podlaskim. Na pewno przy każdym z czytających coś jest. Cytuj
zielonooki33 Napisano 16 Września 2008 Autor Napisano 16 Września 2008 Podaje link jak trafic z automapy http://mapa.szukacz.pl/?&n=526087&e=775961&z=16m&m=Pokaniewo&t=&pp=foto Cytuj
sp4tbo Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 Witam. byłem a tym łowisku dzisiaj i super ok. Częste brania, karpiki 1kg i większe, ryba smaczna nie capi. Wędkowanie dość proste, żona była zadowolona. Parking, i miła obsługa. Bardzo miło spędzony czas. W porównaniu z innymi łowiskami komercyjnymi zdecydowanie polecam !!. Ryba jest i nikt na pusto nie wyjedzie. Ciąganie karpika w pokaniewie Pozdrawiam sp4tbo Cytuj
jurek_k Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 Witam wszystkich Serdecznie zapraszam na stawy w Pokaniewie, szczególnie mi bliskie. Mieszkam kilkanaście km stąd, bardzo często tu bywam. Jestem ornitologiem. Chętnie pokażę szereg rzadkich gatunków, zamieszkujących stawy- bielika, rybołowa, błotniaki stawowe, kobuza i wiele innych. W zamian pouczę się, jak łowić ryby- póki co nie trzymałem wędki w rękach- serio. Co do łowiska, ceny mogły sie zmienić, są nowi zarządcy stawów. Ale rybaków spotykam wielu. Pozdrawiam Jurek tel. 500 874 306 Cytuj
Kamyl Napisano 18 Lipca 2013 Napisano 18 Lipca 2013 Witam! Jeżdzi ktoś na te łowisko z aktywnych na forum? Nie mam narazie transportu, a chętnie bym znowu tam wyskoczył. Jestem z Dziadkowic. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi