Skocz do zawartości
tokarex pontony

Wedziska Dragon

maciekxxl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Początkowo założyłem oddzielny temat bo wydawało mi się właśnie, że ten służy rozmowie tylko o konkretnym kiju, a mnie interesują również opinie na temat kołowrotka, a także zestawu jako całości (czy kołowrotek nie jest za lekki na ten kij ? , czy będę musiał go jakoś dociążać? itp...) Chciałem też się zorientować czy może w tej cenie ktoś nie polecił by mi czegoś innego ?. A mój post znalazł się tutaj bo przeniósł go jeden z adminów...

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 247
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ja maxime wylowilem za 130zl, za te cene bylo warto

Dzięki to mam już jakieś odniesienie, ja swoją cenę podałem z 'pierwszego lepszego' sklepu internetowego. Najpierw chce wybrać(a w zasadzie poradzić się Was o) konkretne modele kija i kołowrotka a potem zacząć szukać gdzie taki zestaw można kupić bez przepłacania.

[mod] artech scaliłem tematy - bo chyba obojętne czy tutaj będzie pytał o kołowrotek do tego kija, czy w kołowrotkach, bo też będzie pisał do jakiego kija kołowrotek dobiera....[/mod]

Napisano

Homegeon watpie zeby to byla ta sama wersja wedzisk pod inna nazwa ... bo infinity kosztuje 300 zl a destiny okolo 500 .. :P

Napisano

Infinity i Destiny to te same kije. Dragon musile zmienic nazwe bo Daiwa zagrozila procesem. Tam gdzie zdazyly dojsc kije z nazwa Infinity daja przecene, liczac na szybka sprzedaz by miec jakis z tego zysk. Takie jest moje zdanie byc moze bledne, wiec niech ktos mnie oswieci. :smile:

Pozdro

• 3 weeks later...
Napisano

Witam.

Czy wedka millenium heavy duty-super fast 270cm ,cw 5-25 z jakims znosnym zestawem da rade połowic nad wisła? czy przetrzyma ataki tamtejszych szczupakow ?

Moze ktos posiada ten model ,co o nim sadzi?

• 4 weeks later...
Napisano

przymierzam sie do zakupu tego kijka przez allegro i nie mam możliwości potrzymania go w ręku i obejrzenia na żywo...czy ktoś miał do czynienia z tym kijkiem? oraz jak zachowuje sie pod obciążeniem i oporem np. sporego woblerka zamierzam używać go do gum na jesienne sandacze jak i do średniego trolingu na odrze jak i żwirowniach..pozdrawiam Marcin

• 1 month later...
Gość wobler129
Napisano

Wczoraj rozmawiałem ze znajomym i wspomniał o tym kiju. Nie widzę go nigdzie w internecie :roll: Mówił, że Dragon ma serię Killer. Teraz z ciekawości szukałem i nici - nie widać takich kijów.

Słyszał ktoś o nich? :grin:

Napisano

Szukałem w katalogu na oficjalnej stronie , ale tam nic takiego nie ma :neutral:

natomiast znalazłem coś co ma w nazwie killer :wink: DRAGON HM69 RenoKiller

http://www.allegro.pl/item443177091_dragon_hm69_renokiller_2_30m_14_35g_hm69_salmo.html

Być może o to chodziło Twojemu koledze

Edit:

Oczywiście występuje też w wersji Cast

http://www.kogutomania.pl/dragon-reno-killer-cast-230m-1435g-p-6414.html :idea:

To chyba tego patyka szukasz ? :wink:

Napisano

Fajna spraw z ta rekojescia rezonansowa. Jak zakupisz ten kijek napisz cos wiecej o odczuciach podczas lowienia bo ja znam ten typ rekojesci tylko z teorii i niestety z powodu ceny chyba szybko nie dane mi bedzie nabyc taki kijek

Gość wobler129
Napisano
To chyba tego patyka szukasz ? :wink:

Nie kolega mówił o kijku za 280zł, :shock: Mówił, że złożył zamówienie w wędkarskim i za jakiś czas będzie :shock:

Gość wobler129
Napisano

Mówił Dragon.

Mówił, że seria wyszła w tamtym roku - chyba pod koniec roku? :roll:

• 2 weeks later...
Napisano

Kwestia nazwy została już zatem wyjaśniona. Przyłączam się do pytania mojego Przedmówcy. Czy ktoś może wrzucić garść informacji na temat wędek Dragon Infinity i Destiny? Jeżeli chodzi o mnie, to interesują mnie kije Destiny 2,7 m do 14 g oraz Infinity 2,7 m do 18 g.

• 4 weeks later...
Napisano

Jestem przed zakupem spiningu Millenium HD Pike 3m 10-35g.chciałbym zeby ktos napisal mi opinie na jego temat.Chce nim łapac na Wiśle,czy to dobry wybór?

Napisano

ARTECH nie ogarnałem troche tematu. :oops: Obiecuje poprawe zeby nie zrobic ponownie takiej skuchy.

• 3 weeks later...
Napisano

Ja posiadam owy kijek, w zasadzie nie ma się do czego w nim przyczepić, do cięższego łowienia idealnie pasuje, sztywny jest dosyć, taki prawdziwy szczupakowiec :P głównie łapię nim na woblery w rzece o wartkim nurcie i w związku z tym daje sobie znakomicie radę. Także polecam, choć osobiście przerzuciłem się na parabolkę :D Pzdr

• 2 months later...
Napisano

witam wszystkich

Poszukuje Szczupakówki... co prawda mam już na oku dwa kije tylko nie wiem na któr się zdecydować!? Co o nich sądzicie? A może macie jakieś inne propozycje? Z góry dzięki za pomoc!

SHIMANO SpeedMaster 2,70m 15-40g

DRAGON Infinity Spinn 2,70m 10-35g albo 2,60m 14-42g

Napisano

Mam dragona milenium pike super kijek z dużym zapasem mocy. Po roku czasu brak jakichkolwiek oznak użytkowania. Pracował na dużych woblerach i gumach oczywiście cały czas z plecionką.

Napisano

wydaje mi się że jakościowo to obojętnie którą wędke wybierzesz bo materiały podobne , wybierz tą która leży ci lepiej w ręce...........

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.