makary Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Nie znalazłem tematu dot. chwytaków czyli alternatywy dla podbieraka, szczególnie dobrej dla łowiących z łodzi, ale chyba i spiningistów , którzy przemierzają czasem sporo na piechotę z wędką z plecakiem Ryba Życia może wziąć każdego dnia nie chcę do starości wspominać niewyciągniętego szczupaka czy sandacza tylko z tego powodu. Od niedawna łowię na Wiśle , gdzie może wziążć każdy rozmiar łowiąc z główek, można się przy takiej rybie nieżle wkąpać. Jakie macie doświadczenia z chytakami? na co zwrócić uwagę przy zakupie? na allegro znalazłem coś takiego i takiego a może jednak stosować podbierak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 mocno kaleczą one ryby, więc to zależy czy taki okaz będziesz chciał wypuścić czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Jak masz siekę to kupuj Boga Grip. http://www.bogagrips.com/ Potem jest długa przerwa i dopiero inne chwytaki. Omijaj za to Rapalle bo ich chwytaki są beznadziejne i kaleczą ryby. Ja używam drugi rok taniochy z BPS i jak na razie nic z niego nie dopadło http://www.basspro.com/webapp/wcs/stores/servlet/Product_10151_-1_10001_93413____SearchResults Wygląda bardzo podobnie co ten Ron Thompson co wkleiłeś, pewnie to ten sam producent tylko naklejka inna. Zwróć uwagę żeby miał wbudowaną wagę - przydaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paco Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 no taksie wlasnie zastanawiam nad zakupem jakiegos chwytaczka..... Tomaszek, wsiadam w samolot i lece do ciebie na ryby :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yogi83 Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Witam. Niedawno zakupiłem chwytak Rapali z wagą, tylko nie wiem jak przełączyć ją z jednostki LB ( funty ) na kilogramy????? Jeśli się ktoś orientuje w temacie będę wdzięczny za podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi