kacperek Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 Czy Ner po powodzi jest już do użytku przez wędkarzy.Interesują mnie okolice ujścia i Wartkowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamozw Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Gdzie mozna wykupic pozwolenie na jednodniowe łowienie na Nerze w okolicach Wartkowic. Jestem niezrzeszony i nie posiadam karty wedkarskiej. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Kolego adamozw pierwszego posta "ladnie" jest napisac w powitalni, do czego Cie zachecam Nie posiadajac karty wedkarskiej, nie ma mozliwosci wykupienia pozwolenia o ktore pytasz. Uzyj "szukacza" forumowego - pytanie pojawialo sie kilka razy. Osobiscie z wlasnej niewiedzy kila razy bylem z kolega, ktory nie ma karty, z oplacona dla niego jednodniowka, szczesliwie dla nas kontroli nie mielismy. Wyjatkiem jest pozwolenie dla obcokrajowcy, wiec jezeli posiadasz paszport z innego kraju - mozesz wykupic pozwolenie. Jezeli sie myle - prosze mie poprawic Rowniez pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperek Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 Dziś łowiłem na Nerze od godz.6:30 do ok.16:00.Rano zimno i szron na trawie,ale efekty połowu całkieł niezłe jeden lin 34cm.trzy japońce 30-35cm,kilkanaście płoci 15-25cm.Wszystko na białe i czerwone, większe ryby z gruntu mniejsze na spławik.Ogólnie wypad udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 10 Października 2010 Share Napisano 10 Października 2010 kacperek a można wiedzieć w których rejonach wędkowałeś? Może okolice Wartkowic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperek Napisano 10 Października 2010 Share Napisano 10 Października 2010 Łowiłem za Dąbiem jak Ner wpada do Warty.Naprawdę fajne miejsce słaby nurt i głęboko ok.2,5 metra.Łatwy dojazd autkiem nad samą wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperek Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 Czy można już łowic w Nerze przy ujściu do Warty.Woda opadła na tyle że można dojechac do rzeki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 No Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Kolega taki zadowolony - pewnikiem cos sie w tej wodzie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Czasem jest dobry dzień , ale wiem tylko ze słyszenia, niestety nie mogę być na raz w kilku miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperek Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Chodzi mi o to czy można dojechac bezpośrednio do rzeki a ryby wiadomo raz biorą raz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Na 100% nie mogę udzielić informacji, nie byłem osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektrochemik Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Co do rzeki Ner. W okolicach Łodzi, chyba w Lutomiersku też przepływa, prawda? jeżeli tak to lowił ktoś tam? Albo w tych stawach, stawie obok stacji paliw? Jest to przy trasie na Łódź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Chodzi Ci o ten staw po prawej stronie jadąc na Łódź obok rzeki Ner ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektrochemik Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Tak, tak. Chodzi mi właśnie o ten staw. Jak jadę do Łodzi na zakupy, to dość często zauważam, że ktoś wędkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Czasami jest tam bardzo duży tłok, co do rybostanu nie jestem w stanie nic powiedzieć, nie wiem też nic na temat ewentualnych kosztów za łowienie o ile jakieś są.Ja przejazdem tylko oglądam to miejsce jak jadę czasami na rybki w Twoje strony ;)Kawałek dalej są dosyć fajne stawy płatne jadąc z Konstantynowa na Lutomiersk dalej na Kazimierz do Bełdowa.Kiedyś tam jeździłem, brały ładne karpie i sumiki, cisza i spokój, całkiem ładnie, ale ja wolę dzikie wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektrochemik Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Ja też wolę zdecydowanie na dziko Tylko jestem ciekaw właśnie tego akwenu w Lutomiersku. Od długiego czasu, gdy tylko przejeżdżam zawsze zastanawiam się co się w tej wodzie może kryć Może kiedyś się dowiem ... A co do Neru w tym odcinku, wiesz może coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 O rzece Ner wiem tylko tyle, że u ujścia do Warty można coś połowić.Nigdy nie wędkowałem w tej wodzie, ani nigdy z auta nie widziałem wędkarza w miejscu, które omawiamy czyli okolice trasy na Łódź.W sumie na oko rzeka tam wygląda nawet ciekawie i powinny tam siedzieć jakieś szczupaczki i okonki, ale takie gdybanie nic nie da, trzeba zaczerpnąć info od kogoś kto tam wędkował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektrochemik Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 Dzięki W takim razie narazie zostaję przy rz. Warcie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 totalna klapa na Nerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekwst Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 Byłem w niedziele ... złowiona 1 spora płoć oczywiście wypuszczona do rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 w srodę wypad na starorzecze Neru z tyczką 11m efekt jeden Karp 39cm około 30-40 płoci od 13-30cm lin około 20cm i dwa baki 20cm...głebokość na której łowiłem to 1m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperek Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 A gdzie te starorzecze chyba że to tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 jezeli sie nie myle to w Małyniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2011 sobotni ranny wypad nad Ner , nawet nie widać drobnicy w rzece , bez kontaktu z rybą . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi