robcio Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Dzisiaj w Rzuchowie bardzo ładnie płotki i wzdręgi współpracowały na feedera. Brania ledwo widoczne. Co najważniejsze wywiało gdzieś krąpie i ukleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 14 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2013 woda w nerze bardzo wysoka , choć o ponad 1m już niżej , na spina totalne bezrybie , woda niesie dużo syfu , myślę że o rybie należy na razie zapomnieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 5 Maja 2013 Autor Share Napisano 5 Maja 2013 1 MAJA a w Nerze pusto jakby ryby nie było , chociaż woda fajnie się ustabilizowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Maciek w których rejonach byłeś? Ja byłem 4.05 w Rzuchowie, i ładnie połapałem płotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 8 Maja 2013 Autor Share Napisano 8 Maja 2013 za tamą w wartkowicach przed autostradą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 1 Marca 2015 Autor Share Napisano 1 Marca 2015 Dziś kompletna bryndza na spina we dwóch bez brania byliśmy w rzuchowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 2 Marca 2015 Share Napisano 2 Marca 2015 Niby pogoda dobra, ale w Rzuchowie jest zatrzęsienie drobnicy i dlatego ciężko tam o dobre wyniki na spina bo drapieżnik jest zawsze syty. Przynajmniej ja nie mam wyników. A jak z białą rybą? Łowił ktoś na spławik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 2 Marca 2015 Autor Share Napisano 2 Marca 2015 drobnicy nie widać , spławikowców jak na lekarstwo oni również bez brań , jak dla mnie nastąpiła zmiana pogody i to było przyczyną , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedron Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Bylem w piatek po raz pierwszy na nerze. Okolice mostu w Wartkowicach. Zameldowalem sie ok 4.30 rano. Najpierw spinning. Efekt 4 okonie (3x18cm, 1x23cm). Pozniej ok godz 6 zaczlem lowic na splawik. Niestety zapomnialem zabrac odpowiedni olow i zamiast na przystawke ze splawikiem lowilem na przeplywanke:/ mimo wszystko udalo sie zlowic 2 plotki ok 13cm oraz jednego jazgacza podobnej wielkosci. Uwazam ze jak na spontaniczny wypad i poznawanie lowiska to calkiem dobry efekt. Drobnica rowniez skubala przynete, na szczecie nie musialem sie z nia zbyt dlugo meczyc bo byla doslownie w 1 miejscu. Czy ktos z Was byl ostatnio na nerze i moze sie podzielic informacja jak wypad sie udal?? W czwartek ok 1h spinningowalem na nerze blisko miejscowosc Tur przy takiej zaporze natomiast efektow brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shprotek Napisano 11 Czerwca 2015 Share Napisano 11 Czerwca 2015 Byłem kilka razy w tym roku w okolicach Chełmna niedaleko ujścia i zawsze coś tam na feedera się trafiało (głównie krąp, leszcz i płoć), ale bez wymiarowych szaleństw. Wczoraj przesiedziałem całą noc i kolejny dzień i generalnie porażka. W nocy bez brań (feeder i żywiec), w dzień (feeder + spławik) kilka krąpi i jeden leszczyk. Poziom wody bardzo niski, nurt odwrócony (to teraz Warta jest dopływem Neru ). Dopóki poziom wody się nie podniesie to ciężko będzie o dobre wyniki w tych okolicach. Wędkarzy też mało (w porównaniu z tym co się działo w marcu/kwietniu), chyba już się zorientowali że to łowisko na chwilę obecną atrakcyjnością nie grzeszy. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbassmanutd Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 byłem z kolegą na Nerze w Wartkowicach, 1 szczupaczek się trafił na spinning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 11 Lipca 2017 Share Napisano 11 Lipca 2017 Witam, wędkował ktoś ostatnio w okolicach Rzuchowa? Byłem tam dwa razy pod koniec czerwca i woda jakby martwa. Wywiało gdzieś nawet krąpie i ukleje Coś się zmieniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 17 Listopada 2017 Share Napisano 17 Listopada 2017 Skoro nie ma chętnych do podzielenia się wiedzą w tym temacie, napiszę parę słów od siebie... Od dłuższego czasu na Nerze ustały brania białorybu (dwa lata). Postanowiłem pospinningować. Opłaciło się. Dwu-trzy godzinne wyprawy to przeważnie kilka szczupaczków w przedziale 40-60 cm. Wielkością nie powalają ale zabawa przednia. Trzeba tylko wiedzieć gdzie na co i jak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valo Napisano 25 Września 2020 Share Napisano 25 Września 2020 Ja uderzam na ner w tym sezonie na jesień typowo pod drapieżnika - byłem ostatnio ale z wynikami kiepsko. Łowi ktoś z Was na tej rzece na odcinku przyujściowym? Dajcie znać jak wyniki. U mnie ostatnio jeden spięty mały szczupak i właściwie tyle na cały wypad. Robcio a powiedz mi gdzie latasz na szczupaka? Przed czy za mostem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi