tommy-1980 Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Czy bez wykupionego okręgu można łowic koło plazy?? jakie ryby tam mozna spotkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Ja tam tylko sumy łapałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommy-1980 Napisano 13 Listopada 2008 Autor Share Napisano 13 Listopada 2008 dawno to było??ostatnio tam byłem i cały staw zarośnięty chaszczami .. Na co łowiłes te sumy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 wątroba, rosówa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubanczyk Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Dalej można łowić bez opłat? tylko na kartę? Jakie rybki tam występują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apofis20 Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 witam rybki różne szczupak lin karaś leszcz i po za tym nie potrzeba żadnej karty wędkarskiej staw należy do prywatnych osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisu Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Wie ktoś może jak sprawa wygląda na dzień dzisiejszy? Trzeba mieć kartę? Opłaty? Bo kartę mam ale nie opłacałem bo już mi się nie opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej_krk Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Z tego co kojarzę to jest tam zakaz kąpieli i chyba zakaz łowienia - staw jest własnością PLAZY. Ale z tego co widzę, to zarówno tam łowią jak też się kąpią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisu Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Wiem że znak "Zakaz kąpieli" jest, ale znaku zakazu wędkowania nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 Zakaz kąpieli faktycznie jest , co do zakazu wędkowania to napewno niema. Można tam wędkować posiadając karte wędkarską bez opłat. Jak już ktoś napisał staw porośnięty jest dość gęsto roślinnością podwodną , spinning to częste zaczepy o tę rośliność ale jak sie znajdzie sposób to można złapać niezłego szczupaka czy okonia. Miejsć do spławikowania jest od groma , z gruntem tylko od strony "plaży" przerzucając przybrzeżną roślinność.Kiedyś wieczorową porą udało mi sie złapać tam dwa sumy, nie jakieś kolosy ale wiem że są , piękne liny są napewno bo znajomy dość systematycznie je łapie , karpie , krąpie , leszcze napewno z "prywatnych zarybień". Jeden młody spiningista opowiadał że w zeszłym sezonie złapano tam sandacza ponad 9kg , i podobno pływa dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisu Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 Zakaz kąpieli faktycznie jest , co do zakazu wędkowania to napewno niema. Można tam wędkować posiadając karte wędkarską bez opłat. Jak już ktoś napisał staw porośnięty jest dość gęsto roślinnością podwodną , spinning to częste zaczepy o tę rośliność ale jak sie znajdzie sposób to można złapać niezłego szczupaka czy okonia. Miejsć do spławikowania jest od groma , z gruntem tylko od strony "plaży" przerzucając przybrzeżną roślinność.Kiedyś wieczorową porą udało mi sie złapać tam dwa sumy, nie jakieś kolosy ale wiem że są , piękne liny są napewno bo znajomy dość systematycznie je łapie , karpie , krąpie , leszcze napewno z "prywatnych zarybień". Jeden młody spiningista opowiadał że w zeszłym sezonie złapano tam sandacza ponad 9kg , i podobno pływa dalej . Bardzo mnie to cieszy:)) Byłem dziś zobaczyć co tam się dzieje to widziałem że dwóch starszych panów rozkładało teleskopy ale efektów nie widziałem bo przyszli jak jak odchodziłem. W następnym tygodniu chyba się tam wybiorę i zobaczę czy coś zdziałam spławikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej_krk Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 Ja bym się upewnił, bo pamiętam jak PLAZA to przejmowała to trąbili o zakazie kąpieli i chyba łowienia ryb. Ja przypuszczam, że może to wyglądać tak jak na Zakrzówku - czyli zakaz łowienia, ale nikt się tym nie przejmuje. Piszę specjalnie chyba bo na 100% nie jestem pewien. W każdym razie wędkarze łowią i się nie martwią o nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisu Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 Byłem dziś pod PLAZĄ i wyraźnie pisze że nie wolno bla bla bla.. poza amatorskim połowem ryb. Więc jak widać można. Jak będę tam następnym razem to zrobi fotkę tej tablicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Ostatnio właściciele plazy ograniczyli dostęp dla wędkujących w tym akwenie , można wędkować tylko od strony Aleji Pokoju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Wczoraj tj 25.04 odwiedziłem owy zalew jako ze wracałem z Wisły pomyślałem wstąpię zobaczę co i jak. Po tym co zobaczyłem właściciele powinni całkowicie zakazać tam wędkować lub zabronić zabierania ryb bo jak tak dalej będą robić "mięsarze" jak robią za jakiś czas powstanie kolejna pustynia Dramat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulaas Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Mięsiarzy faktycznie tam dużo przychodzi. Teren prywatny więc nikt nie pilnuje wymiarów i okresów ochronnych. Na żywca i martwą łowi się tam cały rok... Na szczęście jeden brzeg jest wyłączony z możliwości wędkowania i rybki mają gdzie się chować a ochrona Plazy raczej tego pilnuje(sam widziałem jak gościa przeganiali, nawet 15 minut tam nie siedział z wedką). Łowisko fajne jak ktoś ma blisko i nie chce mu się jechać gdzieś dalej. Dużo lina jest i czasem można ładny okaz trafić. Szczupaków też nie mało, tylko że w większości maluszki z wiadomych względów:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość adek Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Teraz właśnie przejeżdżałem to siedziało ze 3 osoby od strony głównej drogi, i tutaj przy zejściu jak są schodki śmigało dwóch kolesi, byłem popatrzyć tutaj od barierek, to skakały jakieś maluchy, nawet powiem że dość łądnie żerowały rybki i spokojnego żeru, jak i drapieżnik gonił te mniejsze, Większe ryby te są, przy krzaczkach się czają, więc podejrzewam że ten brzeg jest wyłączony z połowu // A jak to jest z łowieniem na tym stawiku normalnie na karte niepełną nizinną, czy kwestia że jak nikt z plazy nie zgoni to łowią ;P ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valery Napisano 30 Sierpnia 2020 Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Czy nadal można tam łowić bez opłaconych składek na samą białą kartę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi