arkadius50 Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Jeśli łowiliście w tym bądź okolicach tego miejsca podzielcie się Waszymi wrażeniami... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Benten Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Łowię na Wkrze, ale w okolicach Cieksyna. Rybki to: okonie ok 30 cm tylko na paprochy udaje mi się wyciągać płocie ok 20 cm gruntowe szczupaki 50-60 cm głównie na kopyta klenie ok 20-30 cm Bolenie wiem, że są, ale akurat tam nie złowiłem Bardzo lubię tą rzekę szczególnie w tych dzikich miejscach, przy wschodzie słońca, pokonując ją w spodniobutach i z lekkim spinem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkadius50 Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 Hej Benten! To wszystko prawda. Mogę tylko dodać, że np. w okolicach Królewa można połowić znacznie większych kleni - takich dobrze ponad 40cm oraz podobnych jazi. Nie wspomnę o stanowisku pięknej brzany (sam nie złowiłem ale znam takich). Powyżej Glinojecka też warto się przejechać. Rzeka choć trochę węższa obfituje w ostre zakręty oraz szczupakowe głęboczki. Okonia wielkości 30cm nie złowiłem choć nie wątpię, że w tej rzece pływaja też czterdziestaki. Choć Wkra obfituje w zaczepy i czasem nie obdarzy rybą to walory takie jak dzikośc tej rzeki przemawiają za tym aby zaglądać tu częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inter Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Ja chodzę od zapory (Bolęcin) w górę rzeki i powiem że lipa ( jeżeli chodzi o spin) szczupłe od 30cm do 50 max okonie to raczej drobnica 10-25cm .Znowu kotleta odświerzyłem , może w tym roku pojeżdzę po okolicach.Generalnie brzegi mocno porośnięte cięzko z dost do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryba382 Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Wkra jest dobrą rzeką na grunt szczególnie nocą od połowy czerwca do końca września. Wcześniej od marca do ok 15 czerwca lepiej łowić w dzień tylko trzeba uważać na kajaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raczej Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Ryba382, powiedz prosze na co łowisz z gruntu, jakie przynęty, zanęty itp, jakie rybki się zdarzają, ja łowiłem do tej pory tylko płoteczki i ukleje, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek19815 Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Koledzy napiszcie jak dojechać nad nad rzekę w Królewie? Ogólnie to interesuje mnie odcinek od Bolęcina do Królewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryba382 Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Na rzece Wkrze łowie na pijawki i ślimaki, a czasami na czerwone drobne. Dodatkowo czasami latem na ziarna: groch, soja, ciciorka, pszenica i kukurydza. Najlepiej jest łowić od 19,00 do 5,00 rano. Dniem to szkoda czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryba382 Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Na grunt można złowić ryby: 1. Płoć 2. Leszcz 3. Jaź 4. Kleń oraz czasami trafi się duży: 1. Karp 2. Amur 3. Brzana 4. Boleń 5. Sum 6. Miętus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 a dlaczego nikt nie wspomina o Cercie i śwince ? , w królewie ostatnio właśnie te gatunki mi dominowały z gruntu na kukurydzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raczej Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 gdzie łowisz kolego w Królewiu ? jakaś mapka czy coś, bo "czesałem" brzeg i nie mogłem znaleźć niezarośniętego odcinka, może wiesz gdzie i jak można dojechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryba382 Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Świnka i certa są pod szczególną ochroną na Wkrze dlatego nic nie piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raczej Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 świnka bardzo fajna rybka, niespodziewanie silna, bardzo tego dużo jest nieopodal tamy w Dębe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi