Skocz do zawartości
Dragon

Czarny staw

hodowca177

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Znalazłem ostatnio na mapie staw który nazywa sie czarny staw i nie umiem o nim żadnych informacji znaleść wiem tyle rze jest w kochłowicach. Wie ktoś czyj to staw? Czy morzna w nim łowić ryby?I czy wogule tam są ryby??

przynęty na klenia   Dragon
  • 6 months later...
Napisano

Szkoda, że temat się nie rozwinął. Tak się składa, że mam na to łowisko bardzo blisko. Nie mogę go znaleźć w wykazie z PZW. Może na miejscu dowiem się czyja to woda. Jak się tam wybiorę to opowiem o efektach.

Pozdrawiam

Michał

Napisano

Łowisko o które pytałeś to w wykazie łowisk okręgu Katowice nr 727 Staw nr 3. Czasy swojej świetności ma już za sobą ale warto spróbować.

Napisano

Byłem dziś tam zobaczyć. Masz rację jest to woda PZW, kłopot jest z dojazdem należy mieć specjalne zezwolenie od nadleśnictwa. W przeciwnym razie mandat. Ewentualnie zostawić samochód na parkingu koło łowiska komercyjnego "LIN", z tego co widziałem wjazd na parking to 3 PLN. Od wędki na tym łowisku płaci się 3,50 PLN, dodatkowo dochodzi opłata za złowioną rybę oczywiście w przypadku gdy zdecydujemy się je zabrać do domu. Z tego co mi wiadomo to łowisko "LIN" zostało zarybione karpiem i mają w nim ładne sumy. Opiekun wspominał, że mają kilka potworów około 2 metrów. Może to być ciekawe miejsce by połowić zrobić sobie kilka fotek i wrócić do domu. Chyba, że ktoś by się zdecydował zostać członkiem tego koła. Roczna opłata członkowska to 720,00 PLN.

Pozdrawiam

Napisano

z tymi sumami to wierutna bzdura która ma przyciągnąć klientów(ten Pan powtarza to każdemu tylko co tydzień dodaje każdej rybie po 15cm) owszem są karpie ale takie do 1,5kg z zarybiania takie same amury a reszta białorybu taki jak wszędzie żadnych specjałów. Oczko mam na ogródku większe :lol: odradzam! strata czasu i pieniędzy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.