hexman Napisano 16 Grudnia 2008 Napisano 16 Grudnia 2008 misq23, podaj jakiś model może... Po za tym to tyczkę zawsze warto mieć
misq23 Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Napisano 16 Grudnia 2008 Dzięki za pomoc sorrki że nie podałem modelu ale jeszcze niepodał mi znajomy tylko czy byłbym zainteresowany i chcę się spytać doś.ludzi!!!!!!
hexman Napisano 16 Grudnia 2008 Napisano 16 Grudnia 2008 colmic ma ogolnie rzecz biorąc dobre tyczki. Najlepszymi tyczkami na początek były by Atomic Carp i Bomb Carp. Nie są lekkie, ale są mocne, i wybaczają wiele błędów początkującego "tyczkarza". Sam posiadam Trenda. Po zakończonym sezonie nie bałbym się na niej zawiesić 30g zestawu. Ale poczekamy az podasz model. Wtedy bedzie mozna powiedzieć coś bardziej konkretnego.
misq23 Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Napisano 16 Grudnia 2008 Atomic_ to jest model pierwsza to by była moja tyczka w zyciu
misq23 Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Napisano 17 Grudnia 2008 Bo ciężko mi ocenić czy dobrze ja mieć ale zawszę chciałem mieć tyczkę!!!! mówisz że warto mieć tyczkę i zgadzam się z tobą ale jak to jest mieć tyczkę..?? Barzdzo ułatwia ona życie czy nie..??
hexman Napisano 17 Grudnia 2008 Napisano 17 Grudnia 2008 Atomic_ to jest model rozumie, że mówimy o Atomic Carp. Jak to jest miec tyczkę? Samo posiadanie tyczki nie ułatwia życia. Do pełnego wykorzystania tyczki i jej zalet potrzebujesz wielu akcesoriów. Zatem nie myśl ze jak kupisz tyczkę to juz możesz iść łowić. Potrzebujesz przynajmniej kilka zestawów( koszt drabinki, spławika), rolki żeby swobodnie móc przesuwać tyczkę, oraz uchwyty do tyczki. Najlepszym rozwiązaniem, i w miarę tanim jest platforma z regulowanymi nóżkami, dzieki której ustawisz całe stanowisko na każdym podłożu. Do nóg możesz przykręcić uchwyty( tzw. rogi do tyczki, tulipan, itp). Siedzenie wygodne też nie zawadzi, bo łowienie tyczką jest męczące.
misq23 Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Napisano 17 Grudnia 2008 No i właśnie jest mały problem z platformą bo nie stać mnie na taką wyczynową.. Ale rozglądałem się za takimi najtańszymi i chodzi mi o taki najprostrzczy podest!!!! Tezz mógł być..????hm...!!!patrzyłem na rózne stronki dla wyczynowców i tez mieli takie zwykłe podesty takie nie składane tylko taka blach i 4 nogi,a też można do takiego podestu dostać osprzęt bo na nogi będzie pasował!!!!chyba??z tego co widzę a nieumie znaleść takich podestów już na stronkach...
misq23 Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Napisano 17 Grudnia 2008 Widzę że wyciągasz niezłe rybki to na tyczkę..???
hexman Napisano 17 Grudnia 2008 Napisano 17 Grudnia 2008 misq23, po pierwsze: opcja edycji postów nie gryzie. co do podestu, to ja cały ten sezon łowiłem właśnie na takiej platformie(prostokąt z blachy, wzmocniony odpowiednio) i do tego 4 nóżki. Wszystkie dostępne akcesoria (większość) jest dostosowanych do średnicy nóg 25mm. Więc problemu z przypasowaniem nie powinno być.
misq23 Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Napisano 17 Grudnia 2008 To extra ale nie mam skąd takiego podestu wytrzasnąć!!!!a i za małą cenę bo sam na wszytko zbieram... i Bardzo trudno mi jest a chciałbym pokazać na zawodach i wogóle że tez umię wędkować na wysokim poziomie i dlatego założyłem ten profil aby zwracać się o pomoc jak mi nikt tu niepomorze to inni ludzie mi pomogą mam TAKĄ NADZIEJĘ!!!!! moje marzenie wycholowac dużego leszcza i dlatego też jestem chory na tyczkę ale równiż podoba mi się jaż chodz nigdy niezłapałem... ale mam nadzieję że uda mi SIĘ!!
misq23 Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Napisano 17 Grudnia 2008 niewiem jak się edytuję posty__czyli temat PRawda!!!bo chciałem zmienić mój temat ale nieumię
hexman Napisano 17 Grudnia 2008 Napisano 17 Grudnia 2008 że tez umię wędkować na wysokim poziomie do tego nie jest potrzebna tyczka . Na początki startów w zawodach wystarczy Ci bat i umiejętności. Swoją drogą: to, że kupisz tyczkę, to nie oznacza, że od razu będziesz najlepszy. Do tego potrzeba wielu godzin przesiedzianych nad wodą, godzin analiz, oraz doświadczeń nad wodą(a to samo w sobie nie jest tanie... ) W górnym prawym rogu okna wiadomości masz opcję edytuj.
misq23 Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Napisano 17 Grudnia 2008 Ja zdaję sobie z tego sprawy,że jak kupie tyczke to nie będę najlepszy!!!!!tylko chodzi mi o to ,żę mogą mi sie poleprzyć moje sukcesy!!!!!i wkońcu złapię moje ryby!!! a na zawodach troszke wystartowałem ale teraz będę w juniorach i będzie Ciężko i chciałbym być w czołówce jako młody junior!!!!! ale właśnie potrzebny był by mi do tego taki podest jak ty miałeś..!!!!bo na pary zawodach wylosowałem takie miejsca,że miałem nogi w wodzie i było troche siara bo wszyscy tu u mnie mają i wiesz MAX_jak mogę tak powiedzieć__chciało bym im sie teraz pokazać klasęęęęę!!!!!!
hexman Napisano 17 Grudnia 2008 Napisano 17 Grudnia 2008 taki podest jest wydatkiem rzędu 200-300zł. Musisz poszukać i może sie akurat coś się trafi.
misq23 Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Napisano 18 Grudnia 2008 coś będę kombinował a ja się łowi na stopa!!!!! POzdrawiam
hexman Napisano 19 Grudnia 2008 Napisano 19 Grudnia 2008 Na stopa będziesz miał czas uczyć się łowić jeszcze. łowienie na stopa to nie jest samo dobranie spławika na tyle ciężkiego, aby nurt nie wynosił go do góry. Kluczem do sukcesu jest odpowiednie nęcenie, umiejętność zatrzymania ryby w łowisku, oraz wyczucie momentu w którym należy zaciąć.
misq23 Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Napisano 19 Grudnia 2008 a jak najlepiej sporządzic taką mieszankę żeby trzymała te DUŻE ryby.np.Leszcze,Jazie..??? jakie składniki najlepiej użyć.>???
misq23 Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Napisano 19 Grudnia 2008 i jak to podać żeby one zostały w łowisku?????bo to na pewno wy ższa szkoła jazdy..!!!!!
hexman Napisano 19 Grudnia 2008 Napisano 19 Grudnia 2008 misq23, sporządzanie mieszanki to następny temat o którym można by napisać kolejną książkę. Musi mieć grube frakcje, dużo mięsa, oraz innych dodatków atrakcyjnych dla ryb. Jak podać musisz dojść sam doświadczalnie. Może się zdarzyć, że ryby będą stały przed kulami, albo za. Mogą tez stać w kulach. Dlatego nie da się tak jasno opowiedzieć na to pytanie.
sinus Napisano 20 Grudnia 2008 Napisano 20 Grudnia 2008 tytuł tematu brzmi "Tyczka Colmic 10m....czy Warto ją MIeć" o sposobach łowienia podestach i zanętach zapraszam do odpowiednich działów i tematów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.