ds-fan Napisano 18 Listopada 2010 Autor Share Napisano 18 Listopada 2010 Orzeszek to nie kulka A co.kwadrat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 A co.kwadrat? No fakt,orzeszki są okrągłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Proponuje przeczytać definicje kuli http://pl.wikipedia.org/wiki/Kula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwin1516 Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 mam pytanie czy orzeszki tygrysie można kupić w sklepie wędkarskim? i ja łowie na kulki 16 mm zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Nie w każdym pewnie są ale kupuje się ję właśnie w sklepie wędkarskim ewentualnie przez internet. Są tak samo jak kulki w formie do nęcenia i preparowane, staranniej dobrane na włos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwin1516 Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 no ciekawe czy u mnie będą .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 można kupić w sklepie wędkarskim? i ja łowie na kulki 16 mm zawsze sklep carp-fish-sport jest dosc dobrze zaopatrzony http://www.carp-fish-sport.pl/product_info.php?manufacturers_id=15&products_id=1162 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwin1516 Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 dzięki grzechuce na pewno się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwin1516 Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 wiecie wędkarze co jest najgorsze.? trafić na kobietę w sklepie wędkarskim.. ostatnio musiałem odwiedzić sklep wędkarski by zaopatrzyć się w krętliki haczyki karpiowe itp..i nic nie kupiłem bo ona nie wiedziała o co mi chodzi ..załamka normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 wiecie wędkarze co jest najgorsze.? trafić na kobietę w sklepie wędkarskim.. ostatnio musiałem odwiedzić sklep wędkarski by zaopatrzyć się w krętliki haczyki karpiowe itp..i nic nie kupiłem bo ona nie wiedziała o co mi chodzi ..załamka normalnie ja chodze do sklepu gdzie pracuje kobieta i jakos potrafi doradzic , wydaje mi sie ze malo zrozumiale byly twoje tlumaczenia o co ci dokladnie chodzi ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwin1516 Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 tak a skąd ty to możesz wiedzieć ..jak chciałem haczyki karpiowe z oczkiem czwórki a ona mi podała stopery gumowe to sie wkurzyłem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 wiecie wędkarze co jest najgorsze.? trafić na kobietę w sklepie wędkarskim.. ostatnio musiałem odwiedzić sklep wędkarski by zaopatrzyć się w krętliki haczyki karpiowe itp..i nic nie kupiłem bo ona nie wiedziała o co mi chodzi ..załamka normalnie Miałem tak samo :/ W mojej małej mieścince są dwa sklepy wędkarskie. Jeden jest dobrze zaopatrzony, mają dużo klientów i miłą obsługę. W tym roku w tym drugim zostałem zmuszony do zakupu przed samym wypadem na ryby - miałem kupić koszyk do metody, krętliki, stoperki do kulek proteinowych. Kolesiówa zamiast koszyka do metody dało mi koszyk zanętowy a zamiast stoperów do kulek dało mi gumowe stoperki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubal Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 "Wielkość kulek a wielkość zdobyczy", temat nutruje mnie od zawsze, dlatego bacznie go śledzę ( jakies tam swoje refleksje na ten temat mam), proponuje do niego powrócić i wymieniać sie doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Osobiście kilka razy mi się potwiedziło że to głównie miejsce i prezentacja przynęty ma największy wpływ na brania i wielkość ryb a rozmiar a nawet sam smak przynęty jest na drugim planie. Neciliśmy squid'em 24-30 mm i takie kulki zakładaliśmy na jednego kija a na drugim każdy zakładał jakieś wynalazki. Ja testowałem kulki które nazwaliśmy "Archiwum X" kulki były na mixie krabowym z dodatkami aromatów, których nawet nie pamiętam, na pewno była tam brzoskwinia, truskawka, kryl, kiełbasa frankfurdzka... pachniało to co najmniej dziwnie Kulki były w rozmiarze koło 16mm. Miałem na to 3 odjazdy i wyciągnąłem 2 ryby 7 i 9 kg koledzy na inne wynalazki połapali podobnie ilościowo i wagowo i tak samo z rybami które wzięły nam na squid'a ok 26mm - różnicy w wielkości i ilości ryb nie dało sie jednoznacznie określić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwin1516 Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 ja osobiście zgodzę się z SQRA KIEDYŚ TEŻ ZAŁOŻYŁEM 24 I TEŻ WTEDY ŁADNIE CIĄGNĄŁEM SZTUKI...GDY INNI NA SPRĘŻYNĘ SIEDZIELI I IM NIC NAWET NIE PYKNEŁO I TO KULKĘ ZAMOCZYŁEM W BUSTERZE SYPKIM ..{POJAWIA SIĘ LEKKA GALARETKA NA POWIERZCHNI WODY W TYM WYPADKU KULKI PŁYWAJĄCE } Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czarnodusznik Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 wiosna 10-12 mm lato 14-16 mm jesien 18-20 mm scopex, robin red, tiger nut sprawdzaja sie zawsze tak samo truskawka i wanilia ale jako lamance do smierdziuchow np truskawka-ryba, scopex-watroba, wanilia- krewetka itp itd Ja osobiscie polecam stosowac dobre gatunkowo pasty pelletowe jesienia i wczesna wiosna materialy PVA. Za to latem sprawdza sie zawsze dobra metoda i dobry mix do metody np Marcel Van Den Eyden albo Dynamite Baits lub Star Baits niezawodna mieszanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi