warszawa_24 Napisano 23 Grudnia 2008 Napisano 23 Grudnia 2008 Witam Nurtuje mnie takie pytanie. Łapiemy na kulki, kukurydze o zapachu truskawki, wiadomo, że karpe lubią je. Ale czemu by nie stosować truskawki jako przynete? PS:Dałem ten temat w tym dziale a nie w przynetach, gdyz konkretnie chodzi o karpiowe.
maniek Napisano 23 Grudnia 2008 Napisano 23 Grudnia 2008 Łapiemy na kulki łapać to można pchły na jajkach a ryby tylko łowić . ,co do pomysła to nie próbowałem na truskawkę ,ale dip to i owszem.
ds-fan Napisano 23 Grudnia 2008 Napisano 23 Grudnia 2008 Jeśli łowimy Klenie na wiśnie czy czereśnie a amury na mirabelki lub brukselkę to może i na truskawki coś weźmie Sądzę że na włosie sie raczej nie utrzyma,bo jest za miękka,chyba że na kotwiczke.
warszawa_24 Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Napisano 24 Grudnia 2008 Autor ksiązki o karpiarstwu P. Mroczek używa nawet sliwek z kąpotu. Jak dojrzeja truskawki to bd probowal.
Gość primo Napisano 25 Grudnia 2008 Napisano 25 Grudnia 2008 ))) sliwka z Kompotu na amura jak najbardziej, ale karpia na truskawke ? )) skoro odpowiada mu zapach dipu truskawkowego ktory jest iles tam tysiecy razy bardziej skoncentrowany niz zapach zwyklej truskawki to nie znaczy ze bedzie truskawki "wcinal" , idac twoim tokiem myslenia , to mozesz mu zalozyc na wlos rownie dobrze : banana ananasa czy tez papryczke chiili
warszawa_24 Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Napisano 25 Grudnia 2008 Moze kiwi odrazu? Mowie ze zwyklą truskawke, poniewaz karp zna ten zapach, a wyjdzie taniej niż dip itp, Wiekszosc ludzi ma ogrodki oraz truskawki w nim.
Gość primo Napisano 25 Grudnia 2008 Napisano 25 Grudnia 2008 necil tez bedziesz truskawkami ? ile trwa sezon na truskawki ? dobry dip to wydatek w okolicach 30-50 zl za 100 -150 ml , na caly sezon wystarczy sprobuj z tymi truskawkami , zobaczymy. ja caly sezon necilem glownie kukurydza zalewana boosterami + kulki + pellet halibut + granulat aller aqua , na wlos kulka lub kuku lub pellet halibut dynamite baitsa 21mm i raczej taktyki na przyszly sezon nie zmieniam
#_GoNzO_# Napisano 25 Grudnia 2008 Napisano 25 Grudnia 2008 necil tez bedziesz truskawkami ? ile trwa sezon na truskawki ? dobry dip to wydatek w okolicach 30-50 zl za 100 -150 ml , na caly sezon wystarczy sprobuj z tymi truskawkami , zobaczymy. ja caly sezon necilem glownie kukurydza zalewana boosterami + kulki + pellet halibut + granulat aller aqua , na wlos kulka lub kuku lub pellet halibut dynamite baitsa 21mm i raczej taktyki na przyszly sezon nie zmieniam A miałes wyniki?Necileś rzekę czy jezioro? ;>
Gość primo Napisano 25 Grudnia 2008 Napisano 25 Grudnia 2008 jezioro PZW jak dla mnie wyniki wcale nei najgorsze , 2 karpie 8 kg , kilka 5 kg , sporo po 4 kg , taich po 2 -3 kg to nawet nie liczylem , amury w granicach 3-8 kg , miejscowka (ki) necone codziennie lub co drugi dzien , na rybach tez prawie codziennie po kilka godzin . no i oczywiscie sporo zasiadek weekendowych czy nawet takich po 5-6 dni
cinek1979 Napisano 26 Grudnia 2008 Napisano 26 Grudnia 2008 dip truskawkowy z truskawkami ma tylko zapach wspólny , w dobrych produktach jest jeszcze kilkanaście różnych dotatków ...stymulatorów wzmaczniaczy,aminokwasów,białek....tak naprawde to one decydują w głównej mierze o atrakcyjności przynęty a owoc truskawki pewnie będzie skuteczny na klenie..amury ....a czy skusi karpia?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.