szymon1991 Napisano 28 Października 2019 Share Napisano 28 Października 2019 Witam. Ilu metrowy bat wystarczy by złapać żywca ? Żywca na jesień można łowić przy trzcinach czy na głębsze wody wpływa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 28 Października 2019 Share Napisano 28 Października 2019 3 godziny temu, szymon1991 napisał: Witam. Ilu metrowy bat wystarczy by złapać żywca ? Żywca na jesień można łowić przy trzcinach czy na głębsze wody wpływa ? Jaką jest głębokość wody 4-5 m od brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon1991 Napisano 28 Października 2019 Autor Share Napisano 28 Października 2019 4 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon1991 Napisano 29 Października 2019 Autor Share Napisano 29 Października 2019 Mam jeszcze w posiadaniu podrywkę i żeby złowić żywca można dać koszyczek sprężynowy z namoczoną bułką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 29 Października 2019 Share Napisano 29 Października 2019 13 godzin temu, szymon1991 napisał: 4 m To sporo, musiałbyś łowić batem 6-7 metrów. Ewentualnie 4 metrowym jeżeli 2-3 metry od brzegu jest 1-2 metrów. 7 godzin temu, szymon1991 napisał: Mam jeszcze w posiadaniu podrywkę i żeby złowić żywca można dać koszyczek sprężynowy z namoczoną bułką ? Przy płytkiej wodzie wystarczy wrzucić podrywkę do wody i na to wrzucić kulę zanętową, przy większej głębokości możesz faktycznie zamocować koszyk do siatki podrywki i włożyć trochę zanęty. Podrywkę będziesz prawdopodobnie musiał zamocować na jakimś drągu o długości ok. 3-4 metry, to ułatwi znacznie operowanie podrywką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon1991 Napisano 30 Października 2019 Autor Share Napisano 30 Października 2019 Sztyce do podrywki akurat mam 4 m. Na haczyk zakładać białego robaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 Godzinę temu, szymon1991 napisał: Sztyce do podrywki akurat mam 4 m. Na haczyk zakładać białego robaka ? Najlepiej pinkę. Przypon na żyłce 0,10 (może być gotowy, wiązany), spławik między 0,5 a 1 gram przy bacie 7 metrowym, przy 4 metrowym i mniejszej głębokości często wystarczy nawet 0,2 grama. Zanęta płociowa (polecam zanętę płociową Bruda). Do zanęty warto dodać trochę pinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon1991 Napisano 5 Listopada 2019 Autor Share Napisano 5 Listopada 2019 Jaka tuba na spławiki żywcowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon1991 Napisano 11 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2020 jaka żyłka główna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi