piotr20 Napisano 28 Grudnia 2008 Napisano 28 Grudnia 2008 Przymierzam się do zakupu wędki do łowienia blaszką okoni (i tęczaków jak będzie okazja). Narazie mam tylko kijka do mormyszki. Oto moję propozycje wędeczek: Robinson Ice Top Master - 65cm Mikado Mormyschka Ice 60 - 60cm
psioter5 Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 Nie polecam robinsona bo to kołek dobry na spławik, ja mam MIKADO tele ice i jestem z niej bardzo zadowolony, co prawda moja jest ciut przy krótka bo tylko 40 cm ale są i dłuższe.
artech Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 piotr20, z własnego doświdczenia wiem, że lepsze (bynajmniej dla mnie) są dłuższe wędki, szczególnie gdy nie siedzimy godzinę nad jedną dziurą tylko chodzimy od jednego przerębla do drugiego. Sam posiadam wedeczkę 75 cm ale ciekawą propozycją może być Mikado Polar 80 http://www.sklepmikado.pl/?module=Katalog&func=katalogview&katid=481.
psioter5 Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 Na pewno dłuższym kijkiem łatwiej wyciągnąć okazałego garbusa.
artech Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 Chodzi mi raczej o wygodę operowania blaszką na stojąco
psioter5 Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 no nie wiem mi tam krótsza wędka w tym nie przeszkadza ale to raczej indywidualna sprawa. Ale w holu ryby większa amortyzacja pomaga.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.