Skocz do zawartości
tokarex pontony

Zimowe i wiosenne okonie na spławik

adi1122spid

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Uwielbiam ławic okonie metoda spławikowa na rzece.

Mamy zime wiec piszmy gdzie ich teraz szukac i gdzie beda bytowaly wiosna.

Mile widziane nowe patenty, pomysly na lowienie ta metoda :wink:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Dlaczego taki temat :roll: zima i wiosna to dwa odległe bieguny jeśli chodzi o połów ryb. Może warto by zmienić temat :wink:

Napisano

Ale po co robic dwa oddzielne tematy??

Mozna przeciez napisac : zima szukac okonie tu, tu i tu a wiasna okon bedzie tu,tu i tu. :wink:

A ja mam przeczucie, ze w tym roku wiosna bardzo szybko zawita :lol::wink:

Napisano
w tym roku wiosna bardzo szybko zawita

Ja niestety mam inne przeczucie, mianowicie, że na wiosnę (prawdziwą!) będziemy czekali dosyć długo. W zimie ryb staraj się szukać w spowolnieniach nurtu. A na woisnę? Gdziekolwiek zanęcisz gliną z dodatkiem jokersa to okoń będzie pierwszy :lol:

Napisano

Ja okonie łowie na rosówke wszedzie gdzie tylko sa bo uwielbiem to :mrgreen:

Gdziekolwiek zanęcisz gliną z dodatkiem jokersa to okoń będzie pierwszy

To ja juz z niecierpliwoscia na to czekam :twisted:

Wiosna zazwyczaj łowiłem jazie, dlatego tak niewiele wiem o okonieach :sad:

To tez pierwsza moja okoniowa zima.

Dzieki za podpowiedzi i czekam na kolejne :wink:

Napisano

A ja robie tak...Zakładam 8-9 dendroben nr.3...I czekam czasem ładny okoń może na to wziąść...A miły przyłów to:

-Lin

-Karp

-Leszcz

Metoda ta jest skuteczna na gliniankach , zaporówkach niewiem jak w rzece ponieważ łowiłem tylko w małej dzierżecince ale na pęk białych płocie :mrgreen::mrgreen:

Napisano

ja znów łowię okonie na małej rzece szerokości 3-5m szukam tylko głębokich dołów, w zime okonie zawsze tam czekają, 1 kopany czerwony robak i muszą brać :grin:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.