adi1122spid Napisano 29 Grudnia 2008 Napisano 29 Grudnia 2008 Uwielbiam ławic okonie metoda spławikowa na rzece. Mamy zime wiec piszmy gdzie ich teraz szukac i gdzie beda bytowaly wiosna. Mile widziane nowe patenty, pomysly na lowienie ta metoda
Lary Napisano 29 Grudnia 2008 Napisano 29 Grudnia 2008 Dlaczego taki temat zima i wiosna to dwa odległe bieguny jeśli chodzi o połów ryb. Może warto by zmienić temat
adi1122spid Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Napisano 29 Grudnia 2008 Ale po co robic dwa oddzielne tematy?? Mozna przeciez napisac : zima szukac okonie tu, tu i tu a wiasna okon bedzie tu,tu i tu. A ja mam przeczucie, ze w tym roku wiosna bardzo szybko zawita
hexman Napisano 30 Grudnia 2008 Napisano 30 Grudnia 2008 w tym roku wiosna bardzo szybko zawita Ja niestety mam inne przeczucie, mianowicie, że na wiosnę (prawdziwą!) będziemy czekali dosyć długo. W zimie ryb staraj się szukać w spowolnieniach nurtu. A na woisnę? Gdziekolwiek zanęcisz gliną z dodatkiem jokersa to okoń będzie pierwszy
Kubiak Napisano 30 Grudnia 2008 Napisano 30 Grudnia 2008 Ja wiosną łowię okonie w starorzeczu Wisły na rosówkę
adi1122spid Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Napisano 30 Grudnia 2008 Ja okonie łowie na rosówke wszedzie gdzie tylko sa bo uwielbiem to Gdziekolwiek zanęcisz gliną z dodatkiem jokersa to okoń będzie pierwszy To ja juz z niecierpliwoscia na to czekam Wiosna zazwyczaj łowiłem jazie, dlatego tak niewiele wiem o okonieach To tez pierwsza moja okoniowa zima. Dzieki za podpowiedzi i czekam na kolejne
K.L.I.N Napisano 31 Grudnia 2008 Napisano 31 Grudnia 2008 A ja robie tak...Zakładam 8-9 dendroben nr.3...I czekam czasem ładny okoń może na to wziąść...A miły przyłów to: -Lin -Karp -Leszcz Metoda ta jest skuteczna na gliniankach , zaporówkach niewiem jak w rzece ponieważ łowiłem tylko w małej dzierżecince ale na pęk białych płocie
psioter5 Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 ja znów łowię okonie na małej rzece szerokości 3-5m szukam tylko głębokich dołów, w zime okonie zawsze tam czekają, 1 kopany czerwony robak i muszą brać
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.