Skocz do zawartości
tokarex pontony

Chełmża i okoliczne wody

Gość adi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Interesują mnie wody w okolicy Chełmży (Chełmżyńskie,Głuchowo,Archidiakonka,Grodno,Pluskowęsy,Mlewiec,Kamionki) Chciałbym podzielić si.ę z wami opiniami i poradami na temat tych wód.

• 3 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

:cry: Cześć, niestety ja nie jestem w stanie nic pomóc, ale także aktualnie poszukuję podstawowych wędkarskich wiadomości o jez.Chełmżyńskim i Głuchowskim. Czy są wodami PZW czy innymi (jakie pozwolenia i gdzie). Jakie ryby itp. Jestem od??? nastu lat zapalonym spławikowcem (z brzegu) i w tym sezonie będę miał moźliwość powędkować na tych jeziorach. Sorry że się doczepilem do postu.

:lol:

Napisano

Witam Kujawiak. Może napisz konkretniej skąd pochodzisz. Czemu akurat teraz będziesz miał możliwość połowić na tych wodach. Jesteś członkiem jakiegokolwiek koła PZW?

Napisano

:cry: Cześc, na "prywatnym" wysłalem Tobie odpowiedź. Niestety nie jest już aktualna, moj temat także, ponieważ sprawa się "rypła". Kolega z którym mógłbym jeździć samochodem do Chełmży nagle i niespodziewanie stracił w Chełmży pracę. A sam wiesz że dobry dojazd nad wodę to pół sukcesu. Dziekuję Ci bardzo za zainteresowanie i chęc pomocy. W tym roku będe nadal łowił na Pałukach.

Pozdrawiam

• 1 month later...
Napisano

Witam. To mój pierwszy post na tym forum :). Od tego roku zaczynam jeździć na jeziora (wcześniej praktycznie tylko Wisła) i chciałbym wiedzieć, na co można liczyć, na jeziorze chełmżyńskim, w okolicach Mirakowa? Chodzi mi szczególnie o leszcza oraz drapieżniki. Pozdrawiam

• 3 months later...
Napisano
Witam. To mój pierwszy post na tym forum :). Od tego roku zaczynam jeździć na jeziora (wcześniej praktycznie tylko Wisła) i chciałbym wiedzieć, na co można liczyć, na jeziorze chełmżyńskim, w okolicach Mirakowa? Chodzi mi szczególnie o leszcza oraz drapieżniki. Pozdrawiam

Jeśli chodzi o Chełmżyńskie od strony Mirakowa, to na leszcze licz na stanowiskach na prawo od plaży. Na stanowiskach po lewej stronie możesz dostać praktycznie wszystko.

Napisano
Witam. Interesują mnie wody w okolicy Chełmży (Chełmżyńskie,Głuchowo,Archidiakonka,Grodno,Pluskowęsy,Mlewiec,Kamionki) Chciałbym podzielić si.ę z wami opiniami i poradami na temat tych wód.

O Chełmży już napisałem. Jeśli chodzi o Głuchowo, to "panoszą" się na nim miejscowi - uważają, że pomosty do nich należą i po prostu próbują wyganiać z nich przyjezdnych.

Jeśli chodzi o Grodno, to 3 lata temu była tam duża przyducha. Padły amury i sandacze. Pozostało trochę linka i małe leszczyki - na nic innego nie ma co liczyć.

• 2 months later...
Napisano
Grodno podobno zarybiono w zeszłym roku szczupakiem

A tak poza tym, to czymś jeszcze tą wodę "podrasowano" :?: Bo z tego co widzę, to czasy świetności to jezioro ma za sobą :!:

Napisano

Wszystkie wody w naszym rejonie mają czasy świetności za sobą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.