Gość adi Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 Witam. Interesują mnie wody w okolicy Chełmży (Chełmżyńskie,Głuchowo,Archidiakonka,Grodno,Pluskowęsy,Mlewiec,Kamionki) Chciałbym podzielić si.ę z wami opiniami i poradami na temat tych wód.
kujawiak Napisano 23 Stycznia 2009 Napisano 23 Stycznia 2009 Cześć, niestety ja nie jestem w stanie nic pomóc, ale także aktualnie poszukuję podstawowych wędkarskich wiadomości o jez.Chełmżyńskim i Głuchowskim. Czy są wodami PZW czy innymi (jakie pozwolenia i gdzie). Jakie ryby itp. Jestem od??? nastu lat zapalonym spławikowcem (z brzegu) i w tym sezonie będę miał moźliwość powędkować na tych jeziorach. Sorry że się doczepilem do postu.
Gość adi Napisano 27 Stycznia 2009 Napisano 27 Stycznia 2009 Witam Kujawiak. Może napisz konkretniej skąd pochodzisz. Czemu akurat teraz będziesz miał możliwość połowić na tych wodach. Jesteś członkiem jakiegokolwiek koła PZW?
kujawiak Napisano 2 Lutego 2009 Napisano 2 Lutego 2009 Cześc, na "prywatnym" wysłalem Tobie odpowiedź. Niestety nie jest już aktualna, moj temat także, ponieważ sprawa się "rypła". Kolega z którym mógłbym jeździć samochodem do Chełmży nagle i niespodziewanie stracił w Chełmży pracę. A sam wiesz że dobry dojazd nad wodę to pół sukcesu. Dziekuję Ci bardzo za zainteresowanie i chęc pomocy. W tym roku będe nadal łowił na Pałukach. Pozdrawiam
yossarian Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Witam. To mój pierwszy post na tym forum . Od tego roku zaczynam jeździć na jeziora (wcześniej praktycznie tylko Wisła) i chciałbym wiedzieć, na co można liczyć, na jeziorze chełmżyńskim, w okolicach Mirakowa? Chodzi mi szczególnie o leszcza oraz drapieżniki. Pozdrawiam
Jago Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 Witam. To mój pierwszy post na tym forum . Od tego roku zaczynam jeździć na jeziora (wcześniej praktycznie tylko Wisła) i chciałbym wiedzieć, na co można liczyć, na jeziorze chełmżyńskim, w okolicach Mirakowa? Chodzi mi szczególnie o leszcza oraz drapieżniki. Pozdrawiam Jeśli chodzi o Chełmżyńskie od strony Mirakowa, to na leszcze licz na stanowiskach na prawo od plaży. Na stanowiskach po lewej stronie możesz dostać praktycznie wszystko.
Jago Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 Witam. Interesują mnie wody w okolicy Chełmży (Chełmżyńskie,Głuchowo,Archidiakonka,Grodno,Pluskowęsy,Mlewiec,Kamionki) Chciałbym podzielić si.ę z wami opiniami i poradami na temat tych wód. O Chełmży już napisałem. Jeśli chodzi o Głuchowo, to "panoszą" się na nim miejscowi - uważają, że pomosty do nich należą i po prostu próbują wyganiać z nich przyjezdnych. Jeśli chodzi o Grodno, to 3 lata temu była tam duża przyducha. Padły amury i sandacze. Pozostało trochę linka i małe leszczyki - na nic innego nie ma co liczyć.
Gość adi Napisano 2 Października 2009 Napisano 2 Października 2009 Grodno podobno zarybiono w zeszłym roku szczupakiem
Jago Napisano 5 Października 2009 Napisano 5 Października 2009 Grodno podobno zarybiono w zeszłym roku szczupakiem A tak poza tym, to czymś jeszcze tą wodę "podrasowano" Bo z tego co widzę, to czasy świetności to jezioro ma za sobą
Gość adi Napisano 7 Października 2009 Napisano 7 Października 2009 Wszystkie wody w naszym rejonie mają czasy świetności za sobą.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.