b0bek Napisano 30 Czerwca 2009 Autor Napisano 30 Czerwca 2009 A gdzie teraz proponujecie jakieś fajne jeziorko w okolicy, odległość ~50km na wakacje? Takie, żeby możnabyło tam połowić i się pokąpać na wakacje? Cytuj
baran88 Napisano 11 Grudnia 2009 Napisano 11 Grudnia 2009 Witam koledzy, Może ktoś orientuje się czy na którejś z Kaliskich glinianek można liczyć na Karpia, Amura ? znalazłem http://www.rybobranie.pl/wyrobisko_grona/ , z tego wynika że na Gronach są tam te gatunki ryb. Pozdrawiam Cytuj
Dawido Napisano 12 Grudnia 2009 Napisano 12 Grudnia 2009 Witam, na Gronach karp jest wg tamtejszych wędkarzy i porozrzucanych wokół zbiornika opakowaniach po zanęcie. Cytuj
baran88 Napisano 13 Grudnia 2009 Napisano 13 Grudnia 2009 Witam, na Gronach karp jest wg tamtejszych wędkarzy i porozrzucanych wokół zbiornika opakowaniach po zanęcie. Aha wielki dzięki a może orientujesz się jak jest z rybostanem innych Kaliskich glinianek ? chodzi mi głownie o ryby spokojnego żeru. Cytuj
Dawido Napisano 13 Grudnia 2009 Napisano 13 Grudnia 2009 Witam, na Gronach karp jest wg tamtejszych wędkarzy i porozrzucanych wokół zbiornika opakowaniach po zanęcie. Aha wielki dzięki a może orientujesz się jak jest z rybostanem innych Kaliskich glinianek ? chodzi mi głownie o ryby spokojnego żeru. Naprzód wyszczególnię łowiska - o takim charakterzy - mi znane:1. u Grona 2. Tyniec 1 3. Tyniec 2 4. Park Przyjaźni 5. Trójka 6. Przy ulicy Częstochowskiej Na pewno wszędzie jest lin i karaś (i pasztet). Tyniec 1 i 2 są to dla mnie zbiorniki zagadki, jeśli traktować o białej rybie, ale na Tyńcu 2 (na wysokości fabryki Winiary) karp odprowadził rippera mojemu znajomemu - więc... W Parku Przyjaźni (w stawie z wysepką) są podobno karpie i amury, które, jak wróble ćwierkają, zostały przenesione z Kogutka. Trójka - nie wiem, ale woda wygląda, że z potencjałem... Przy Częstochowskiej nigdy nie łowiłem, ale PZW bodaj zarybiało tę wodę, zatem np. karpik powinien być. *opakowań *żółtodzióbstwa Cytuj
RekinKalisz Napisano 15 Marca 2011 Napisano 15 Marca 2011 Koledzy ktoś chętny żeby się wybrać na rybki w sobotę? Ogólnie myślę nawet o nocce żeby zaliczyć na szałe lub na prośnie? Jacyś chętni? Cytuj
Norbikorona Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 Witam, na Gronach karp jest wg tamtejszych wędkarzy i porozrzucanych wokół zbiornika opakowaniach po zanęcie. Aha wielki dzięki a może orientujesz się jak jest z rybostanem innych Kaliskich glinianek ? chodzi mi głownie o ryby spokojnego żeru. Naprzód wyszczególnię łowiska - o takim charakterzy - mi znane:1. u Grona 2. Tyniec 1 3. Tyniec 2 4. Park Przyjaźni 5. Trójka 6. Przy ulicy Częstochowskiej Na pewno wszędzie jest lin i karaś (i pasztet). Tyniec 1 i 2 są to dla mnie zbiorniki zagadki, jeśli traktować o białej rybie, ale na Tyńcu 2 (na wysokości fabryki Winiary) karp odprowadził rippera mojemu znajomemu - więc... W Parku Przyjaźni (w stawie z wysepką) są podobno karpie i amury, które, jak wróble ćwierkają, zostały przenesione z Kogutka. Trójka - nie wiem, ale woda wygląda, że z potencjałem... Przy Częstochowskiej nigdy nie łowiłem, ale PZW bodaj zarybiało tę wodę, zatem np. karpik powinien być. *opakowań *żółtodzióbstwa W którym miejscu jest ten staw przy Częstochowskiej? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi