b0bek Napisano 30 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2009 A gdzie teraz proponujecie jakieś fajne jeziorko w okolicy, odległość ~50km na wakacje? Takie, żeby możnabyło tam połowić i się pokąpać na wakacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baran88 Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 Witam koledzy, Może ktoś orientuje się czy na którejś z Kaliskich glinianek można liczyć na Karpia, Amura ? znalazłem http://www.rybobranie.pl/wyrobisko_grona/ , z tego wynika że na Gronach są tam te gatunki ryb. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 Witam, na Gronach karp jest wg tamtejszych wędkarzy i porozrzucanych wokół zbiornika opakowaniach po zanęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baran88 Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Witam, na Gronach karp jest wg tamtejszych wędkarzy i porozrzucanych wokół zbiornika opakowaniach po zanęcie. Aha wielki dzięki a może orientujesz się jak jest z rybostanem innych Kaliskich glinianek ? chodzi mi głownie o ryby spokojnego żeru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Witam, na Gronach karp jest wg tamtejszych wędkarzy i porozrzucanych wokół zbiornika opakowaniach po zanęcie. Aha wielki dzięki a może orientujesz się jak jest z rybostanem innych Kaliskich glinianek ? chodzi mi głownie o ryby spokojnego żeru. Naprzód wyszczególnię łowiska - o takim charakterzy - mi znane:1. u Grona 2. Tyniec 1 3. Tyniec 2 4. Park Przyjaźni 5. Trójka 6. Przy ulicy Częstochowskiej Na pewno wszędzie jest lin i karaś (i pasztet). Tyniec 1 i 2 są to dla mnie zbiorniki zagadki, jeśli traktować o białej rybie, ale na Tyńcu 2 (na wysokości fabryki Winiary) karp odprowadził rippera mojemu znajomemu - więc... W Parku Przyjaźni (w stawie z wysepką) są podobno karpie i amury, które, jak wróble ćwierkają, zostały przenesione z Kogutka. Trójka - nie wiem, ale woda wygląda, że z potencjałem... Przy Częstochowskiej nigdy nie łowiłem, ale PZW bodaj zarybiało tę wodę, zatem np. karpik powinien być. *opakowań *żółtodzióbstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RekinKalisz Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Koledzy ktoś chętny żeby się wybrać na rybki w sobotę? Ogólnie myślę nawet o nocce żeby zaliczyć na szałe lub na prośnie? Jacyś chętni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbikorona Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Witam, na Gronach karp jest wg tamtejszych wędkarzy i porozrzucanych wokół zbiornika opakowaniach po zanęcie. Aha wielki dzięki a może orientujesz się jak jest z rybostanem innych Kaliskich glinianek ? chodzi mi głownie o ryby spokojnego żeru. Naprzód wyszczególnię łowiska - o takim charakterzy - mi znane:1. u Grona 2. Tyniec 1 3. Tyniec 2 4. Park Przyjaźni 5. Trójka 6. Przy ulicy Częstochowskiej Na pewno wszędzie jest lin i karaś (i pasztet). Tyniec 1 i 2 są to dla mnie zbiorniki zagadki, jeśli traktować o białej rybie, ale na Tyńcu 2 (na wysokości fabryki Winiary) karp odprowadził rippera mojemu znajomemu - więc... W Parku Przyjaźni (w stawie z wysepką) są podobno karpie i amury, które, jak wróble ćwierkają, zostały przenesione z Kogutka. Trójka - nie wiem, ale woda wygląda, że z potencjałem... Przy Częstochowskiej nigdy nie łowiłem, ale PZW bodaj zarybiało tę wodę, zatem np. karpik powinien być. *opakowań *żółtodzióbstwa W którym miejscu jest ten staw przy Częstochowskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbikorona Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Mhm. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi