maestrol Napisano 12 Stycznia 2009 Napisano 12 Stycznia 2009 Straż wodna. Taak... W sumie dobrze że jest, bo kłusownictwo tam kwitnie! Niestety na Biebrzy został wprowadzony chory zakaz - pływania NAWET na silniku elektrycznym, gdzie silnik taki jest bezszelestny i za łódką zostaje jedynie ślad na wodzie... Nadmienię, że płynąc mocno na wiosłach robi się większy bałagan na wodzie niż na takim silniczku! Na pytanie w Starostwie w Łomży - dlaczego nie wolno pływać na silniczku elektrycznym - usłyszałem odpowiedź, że ze względu na erozję brzegów. Kiedy natomiast parę razy dziennie pływają strażnicy wodni na dużych silnikach spalinowych robiąc metrowe fale - to jest o.k.!? Po zrobieniu tej fotki mało nie wypadliśmy z łódki! Kto dał taki zakaz i na jakiej podstawie?! Nie można podpłynąć nawet kawałek w górę rzeki ze sprzętem na ryby, bo kara wynosi 100zł a każde następne "złapanie" x 2!
keri Napisano 12 Stycznia 2009 Napisano 12 Stycznia 2009 maestrol, Podaj jakiś link do dokładnego zapisu w regulaminie BPN. Jestem ciekaw jak to jest naprawdę bo sam często wędkuję na Biebrzy.
maestrol Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Napisano 12 Stycznia 2009 Witaj! Oto link do stronki parku (punkt 18). Z resztą - jeżeli wędkujesz na Biebrzy, to masz to napisane w pozwoleniu na wędkowanie: http://www.biebrza.org.pl/pol/turyst/zas_udos.html Pozdrawiam!
keri Napisano 12 Stycznia 2009 Napisano 12 Stycznia 2009 Dzięki jeszcze nie wykupiłem pozwolenia na 2009 więc się nie doczytałem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.