tomek104 Napisano 24 Stycznia 2009 Napisano 24 Stycznia 2009 Panowie mam taką sprawę: Czy można wędkować w Dolinie Pięciu Stawów? (Morskim Oku, Małym, Wielkim Stawie), albo w ogóle na jakimś jeziorku w Tatrzańskim Parku Narodowym? Kolega Irlandczyk, jedzie w Tatry latem, odwiedzić dom rodzinny dziadka i bardzo chce przy okazji powędkować w pięknej scenerii, a z tego co mi się wydaje wody te są dla wędkarzy zamknięte... Dzięki
Gość Holik Napisano 24 Stycznia 2009 Napisano 24 Stycznia 2009 a z tego co mi się wydaje wody te są dla wędkarzy zamknięte... No raczej tak..
Gofer Napisano 24 Stycznia 2009 Napisano 24 Stycznia 2009 Wędkowania czy też karmienie ryb na terenie Tatrzańskiego Parku Narodowego jest zabronione. Można się zapoznać z tym http://www.tpn.pl/index.php?&iD_arty=1&sP=arty_show&sK=moduls/arty/servis/ Jeśli są wątpliwości proponuję przeczytać cały regulamin. Swoją drogą ciekawe jak olbrzymie potokowce pływają w Moku, takie 50tki to do turystów za chlebem stadami podpływają Zdjęcie nie mojego autorstwa.
Michcio Napisano 26 Stycznia 2009 Napisano 26 Stycznia 2009 w morskim oku jest olbrzymia populacja ale... źródlaka. Kiedyś wpuszczano go w ramach zarybienia, teraz praktycznie wyparł potokowca z Morksiego Oka. a te potoczki ze zdjęcia to jeszcze maluszki, mają piękne plamy narybkowe
Gofer Napisano 27 Stycznia 2009 Napisano 27 Stycznia 2009 w morskim oku jest olbrzymia populacja ale... źródlaka. Kiedyś wpuszczano go w ramach zarybienia, teraz praktycznie wyparł potokowca z Morksiego Oka.a te potoczki ze zdjęcia to jeszcze maluszki, mają piękne plamy narybkowe Szmat czasu spędziłem w Moku i jego okolicach ale źródlaka tam jeszcze nie widziałem Zapewniam Cię, że na zdjęciu nie ma ryby która była by w mniemaniu Regulaminu Amatorskiego Połowu Ryb "niemiarową".
kolat66 Napisano 27 Stycznia 2009 Napisano 27 Stycznia 2009 W tatrach zostaly mu do lowienia tylko rzeki,Dunajwc,Bialka Tatrzanska nie powinien nrzekac.Troche dalej zalew czorsztnski jesli chodzi o wody stojace
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.