Skocz do zawartości
tokarex pontony

Wędkowanie w Tatrach

tomek104

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie mam taką sprawę:

Czy można wędkować w Dolinie Pięciu Stawów? (Morskim Oku, Małym, Wielkim Stawie), albo w ogóle na jakimś jeziorku w Tatrzańskim Parku Narodowym?

Kolega Irlandczyk, jedzie w Tatry latem, odwiedzić dom rodzinny dziadka i bardzo chce przy okazji powędkować w pięknej scenerii, a z tego co mi się wydaje wody te są dla wędkarzy zamknięte...

Dzięki :mrgreen:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
a z tego co mi się wydaje wody te są dla wędkarzy zamknięte...
No raczej tak..
Napisano

Wędkowania czy też karmienie ryb na terenie Tatrzańskiego Parku Narodowego jest zabronione.

Można się zapoznać z tym

http://www.tpn.pl/index.php?&iD_arty=1&sP=arty_show&sK=moduls/arty/servis/

Jeśli są wątpliwości proponuję przeczytać cały regulamin.

Swoją drogą ciekawe jak olbrzymie potokowce pływają w Moku, takie 50tki to do turystów za chlebem stadami podpływają :mrgreen:

2bbbc558c5f566d1m.jpg

Zdjęcie nie mojego autorstwa.

Napisano

w morskim oku jest olbrzymia populacja ale... źródlaka. Kiedyś wpuszczano go w ramach zarybienia, teraz praktycznie wyparł potokowca z Morksiego Oka.

a te potoczki ze zdjęcia to jeszcze maluszki, mają piękne plamy narybkowe :)

Napisano
w morskim oku jest olbrzymia populacja ale... źródlaka. Kiedyś wpuszczano go w ramach zarybienia, teraz praktycznie wyparł potokowca z Morksiego Oka.

a te potoczki ze zdjęcia to jeszcze maluszki, mają piękne plamy narybkowe :)

Szmat czasu spędziłem w Moku i jego okolicach ale źródlaka tam jeszcze nie widziałem :mrgreen:

Zapewniam Cię, że na zdjęciu nie ma ryby która była by w mniemaniu Regulaminu Amatorskiego Połowu Ryb "niemiarową".

Napisano

W tatrach zostaly mu do lowienia tylko rzeki,Dunajwc,Bialka Tatrzanska nie powinien nrzekac.Troche dalej zalew czorsztnski jesli chodzi o wody stojace

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.