Skocz do zawartości
tokarex pontony

Drop Shot. z czym to sie je i w jaki sposób?

wedkarzyk

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 162
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

też nie mogłem :D moje początki to jak dwa lata temu nie były jakieś rewelacyjne :D ... pragnę dodać że sam drops ryb nie łowi ... trzeba nabrać troche wprawy i mieć trochę wyobraźni w prowadzeniu :D ale nie przesadnie ... chodzi o to żeby ryb nie odstraszać :D

też nie mogłem :D moje początki to jak dwa lata temu nie były jakieś rewelacyjne :D ... pragnę dodać że sam drops ryb nie łowi ... trzeba nabrać troche wprawy i mieć trochę wyobraźni w prowadzeniu :D ale nie przesadnie ... chodzi o to żeby ryb nie odstraszać :D

szkoda ze u nas nikt na to nie lowi albo nie widzialem ,chctnie bym popatrzyl jak to wyglada na zywo bo filmy to jednak nie to.

dopuki nie zobacze to sie napewno nie przekonam ;)

Mario to nic trudnego :) .... ja zawsze jak zakładam jakąś przynętę to sprawdzam na płytkiem wodzie jak ona prcuje przy różnych ruchach szczytówki :D i szukam szukam szukam .. aż w końcy znajdę tą odpowiednią prace :D a wtedy to już wszystko zależy od ryb :wink: sprawdzam ponieważ każda guma jest inne konstrkcji i innej sztywności :)

Bartek ja nie raz jak ryby nie biorą to zakładam gumy do dropa na boczny trok :) ten powolny opad na luźnej żyłce już nie jednego sandałka skusił :D ale unikam metody bocznego troka .....

Mario to nic trudnego :) .... ja zawsze jak zakładam jakąś przynętę to sprawdzam na płytkiem wodzie jak ona prcuje przy różnych ruchach szczytówki :D i szukam szukam szukam .. aż w końcy znajdę tą odpowiednią prace :D a wtedy to już wszystko zależy od ryb :wink: sprawdzam ponieważ każda guma jest inne konstrkcji i innej sztywności :)

to moze sproboje w przyszlym sezonie ;) a jak jest z plynaca woda ? nie przeszkadza to w opadaniu i podbijaniu ?

z moich spostrzeżen to powiem tak ... nurt w tej metodzie jest Twoim przyjacielem :D ty tylko wprawiasz przynęte w drgania/ruch a nurt doda coś zawsze jeszcze od siebie :D do tego masz caly czas napieta linke.. do tego nieraz dobrym sposobem jest spuszczanie przynęty z nurtem, ale w ten sposob ze czujesz caly czas ciężarek jak "drga" po dnie .... szczerze łowiłem też dropem na jeziorach .. nie powiem miałęm brania ale nic nie złowiłem :D moim zdaniem na rzece mamy więcej możliwościa łowiąc tą przynętą .... przy opadzie nie ma żadnego problemu ... staraj się jak będziesz łowić nie odrywać ciężarka od dna :)

Bartek ... ogólnie jeśli chodzi o dropa to czytam dużo niemieckich stron :D choć mój niemiec jest kaleczny to jakoś coś tam ogaraniam ze słownikiem :D widziałem zdjęcia jak niemcy łowią pstrągi lipienie klenie na dropsa ....

Mario jeżeli nie zauważyłeś żeby ktoś u Ciebie łowił to próbój może to być Twoja metoda na ryby a zauważysz że sandacze dostają joba ... dwa lata temu jak nikt nie łowił u nas na Odrze tą metodą sandacze tego nie znały to wyobraź sobie że co rzut sandacz .. nie stety (dla mnie) rok temu już widziałem pierwsze ekipy z dropsem i juz było ciutke gorzej a w tym roku to już nawał :D i trzeba się naprawdę napracować :D ale już mam na oku kilka metod z Ameryki które moga sprawić że sandacze nie będą mogły się oprzeć pokusie próbowania czegoś nowego :D ps. grzebiąc naprawdę głęboko w necie wyczytałem że nie Amerykanie a Chińczycy pierwsi łowili na dropsa a Amerykanie ich podpatrzyli :D

Mario jeżeli nie zauważyłeś żeby ktoś u Ciebie łowił to próbój może to być Twoja metoda na ryby a zauważysz że sandacze dostają joba ... dwa lata temu jak nikt nie łowił u nas na Odrze tą metodą sandacze tego nie znały to wyobraź sobie że co rzut sandacz .. nie stety (dla mnie) rok temu już widziałem pierwsze ekipy z dropsem i juz było ciutke gorzej a w tym roku to już nawał :D i trzeba się naprawdę napracować :D ale już mam na oku kilka metod z Ameryki które moga sprawić że sandacze nie będą mogły się oprzeć pokusie próbowania czegoś nowego :D ps. grzebiąc naprawdę głęboko w necie wyczytałem że nie Amerykanie a Chińczycy pierwsi łowili na dropsa a Amerykanie ich podpatrzyli :D

no nic ,pozostaje czekac do kolejnego sezonu ;) oby w nastepnym nienarodzili sie sami dropszociarze ;D

ale już mam na oku kilka metod z Ameryki które moga sprawić że sandacze nie będą mogły się oprzeć pokusie próbowania czegoś nowego

np.texas rig,carolina rig,split-shot,wacky rig... :wink:

nie ze mna te numery bruner :razz:

Bartek tu gadamy o drop shocie :D a drachowich to calkiem co innego :D nie róbmy oftopa :D ale wątpie zeby ktoś łowił bo w polsce jest zakaz spinningowana na naturalne przynęty ... no chyba że ktoś to stosował na sztucznych przynętach :) ale to w innym tamacie nie tutaj :)