Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 749
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 4 weeks later...
Napisano

Szanowni Koledzy,

Zwracamy się do Was z prośbą mamy w kwietniu na tej wodzie zawody spławikowe o Mistrzostwo Koła, niestety ani ja ani mąż nigdy na tym zbiorniku nie łowiliśmy, stąd kilka pytań.

Zawdy odbędą się prawdopodobnie w niedalekim sąsiedztwie jakiegoś dużego parkingu.

1. Jak tam jest głębokość w okolicach 13m.

2. Jakie jest dno, chodzi oczywiście o kolor i strukturę (muł, piasek).

3. Jaka rybka dominuje i jakiej jest wielkości.

Oczywiście są to tylko jakieś dane do przetrawienia na sucho, nic nie zastąpi jakiegoś treningu, jednak jeśli to możliwe proszę podzielcie się ze mną swoimi spostrzeżeniami. Z góry dziękujemy i podzrawiamy.

Napisano

a więc postaram się Ci pomóc w jakiś sposób Aniu, choć nie ukrywam że wolałbym abyś sama tam wędkowała to bym ci potowarzyszył :mrgreen:

ad.1- zależy do której strony,, ale ogólnie zbiornik jest płytki i w tej odległości to max do 1m ....

ad.2- dno jest muliste ....

ad3- ryba jest różna jeśli chodzi o gatunek i o wielkość .... z białej ryby od płotki ... karasia ... jazia po linka i karpia ... a z drapieżnika szczupak i sandał też się zdarza ....

ale najważniejsze... jak na każdym zbiorniku ... jak traficie na dzień to się pobawicie z rybą ... jak nie to po wódkę do CPNu jest daleko ... :mrgreen:

Napisano

Jeśli chodzi o sąsiedztwo parkingu to są dwa jeden żwirowy przy drodze dojazdowej i brzeg biegnący wzdłuż tej drogi jest najgłębszy na 13m będzie około 170-200cm zależnie od stanu wody.

A drugi asfaltowy i brzeg biegnący wzdłuż niego stopniowo się wypłyca w kierunku mola.

Dno jest lekko przymulone ciemnego koloru trafiają się twarde miejsca.

Jeśli chodzi o zawody to na ogół wygrywa się płocią do 20cm czasami trafi się jakiś bonus w postaci większego leszcza (zdarzały się ponad 50cm ale tylko na zawodach)

Bywało też tak że komuś weszły karpie lub japońce i na zanętę za 10zł i białe robaki wykosił całą konkurencję, to są sporadyczne przypadki ale potrafią nieźle namieszać.

Powodzenia.

Napisano

Serdecznie dziękuję za te odpowiedzi. Trochę już wiemy, jakby się Wam coś przypomniało proszę o info najlepiej na PW nie będziemy zaśmiecać tematu. Wszelkie rady mile widziane.

• 2 weeks later...
Napisano

tego nawet Omena nie wie :mrgreen: ja też już bym posiedział nad wodą, lecz lód jest jeszcze dość gruby i jeśli nie będzie dużego ocieplenia to szybko nie zejdzie ....

Napisano

lód jest gruby, wczoraj opłacałem kartę i rozmawiałem z gośćmi z zarządu którzy wędkują na Dzibicach to lód ma 40 cm ... :sad: szybko nie zejdzie ... :cry:

Napisano

Miejmy taką nadzieję ja byłem na Pogorii 3 i lud w tym miejscy co łowiłem maił około 30cm. Jak myślicie zostało coś jeszcze ryb z jesiennego zarybienia :?:

Napisano

Nie no znając życie to emeryci i renciści siedzieli dotąd do puki ryb nie wyłowili i dla nich limit to nic nie znaczy jak złowią limit dniowy to pakują ryby do samochodu i znowu łowią.

• 3 weeks later...
Napisano

byłem dzisiaj na zwiadzie w Łazach i Porębie, na łyżwach już się nie pojeździ ale o wędkowaniu w ten ciepły wekend też musimy zapomnieć, lód na całym zbiorniku ...