damiandg Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 Wie ktoś jak wygląda sytuacja na Mitrędze Cytuj
krisis Napisano 18 Stycznia 2012 Napisano 18 Stycznia 2012 ooo jak tu dawno nie zaglądałem, a widzę że chętni na wędkowanie w nowym roku już są Cytuj
damiandg Napisano 19 Stycznia 2012 Napisano 19 Stycznia 2012 No pewnie tylko teraz jakoś atak zimy. Cytuj
aniaa55 Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Szanowni Koledzy, Zwracamy się do Was z prośbą mamy w kwietniu na tej wodzie zawody spławikowe o Mistrzostwo Koła, niestety ani ja ani mąż nigdy na tym zbiorniku nie łowiliśmy, stąd kilka pytań. Zawdy odbędą się prawdopodobnie w niedalekim sąsiedztwie jakiegoś dużego parkingu. 1. Jak tam jest głębokość w okolicach 13m. 2. Jakie jest dno, chodzi oczywiście o kolor i strukturę (muł, piasek). 3. Jaka rybka dominuje i jakiej jest wielkości. Oczywiście są to tylko jakieś dane do przetrawienia na sucho, nic nie zastąpi jakiegoś treningu, jednak jeśli to możliwe proszę podzielcie się ze mną swoimi spostrzeżeniami. Z góry dziękujemy i podzrawiamy. Cytuj
krisis Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 a więc postaram się Ci pomóc w jakiś sposób Aniu, choć nie ukrywam że wolałbym abyś sama tam wędkowała to bym ci potowarzyszył ad.1- zależy do której strony,, ale ogólnie zbiornik jest płytki i w tej odległości to max do 1m .... ad.2- dno jest muliste .... ad3- ryba jest różna jeśli chodzi o gatunek i o wielkość .... z białej ryby od płotki ... karasia ... jazia po linka i karpia ... a z drapieżnika szczupak i sandał też się zdarza .... ale najważniejsze... jak na każdym zbiorniku ... jak traficie na dzień to się pobawicie z rybą ... jak nie to po wódkę do CPNu jest daleko ... Cytuj
Sebastian10010 Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 Jeśli chodzi o sąsiedztwo parkingu to są dwa jeden żwirowy przy drodze dojazdowej i brzeg biegnący wzdłuż tej drogi jest najgłębszy na 13m będzie około 170-200cm zależnie od stanu wody. A drugi asfaltowy i brzeg biegnący wzdłuż niego stopniowo się wypłyca w kierunku mola. Dno jest lekko przymulone ciemnego koloru trafiają się twarde miejsca. Jeśli chodzi o zawody to na ogół wygrywa się płocią do 20cm czasami trafi się jakiś bonus w postaci większego leszcza (zdarzały się ponad 50cm ale tylko na zawodach) Bywało też tak że komuś weszły karpie lub japońce i na zanętę za 10zł i białe robaki wykosił całą konkurencję, to są sporadyczne przypadki ale potrafią nieźle namieszać. Powodzenia. Cytuj
aniaa55 Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 Serdecznie dziękuję za te odpowiedzi. Trochę już wiemy, jakby się Wam coś przypomniało proszę o info najlepiej na PW nie będziemy zaśmiecać tematu. Wszelkie rady mile widziane. Cytuj
damiandg Napisano 22 Lutego 2012 Napisano 22 Lutego 2012 Jak myślicie czy w marcu nie będzie już lodu na zbiorniku Mam chęć zapolowania na jakąś rybkę z gruntu. Cytuj
krisis Napisano 23 Lutego 2012 Napisano 23 Lutego 2012 tego nawet Omena nie wie ja też już bym posiedział nad wodą, lecz lód jest jeszcze dość gruby i jeśli nie będzie dużego ocieplenia to szybko nie zejdzie .... Cytuj
damiandg Napisano 23 Lutego 2012 Napisano 23 Lutego 2012 A na lodzie tam ktoś łowi czy raczej nie Cytuj
bronek Napisano 23 Lutego 2012 Napisano 23 Lutego 2012 A na lodzie tam ktoś łowi czy raczej nie ostatnio widziałem 2 gości zaraz przy brzegu na głębokim. Cytuj
krisis Napisano 24 Lutego 2012 Napisano 24 Lutego 2012 lód jest gruby, wczoraj opłacałem kartę i rozmawiałem z gośćmi z zarządu którzy wędkują na Dzibicach to lód ma 40 cm ... szybko nie zejdzie ... Cytuj
damiandg Napisano 24 Lutego 2012 Napisano 24 Lutego 2012 Jak 40cm no to będzie pewnie do maja nie można nic łowić. Cytuj
kingu Napisano 26 Lutego 2012 Napisano 26 Lutego 2012 Eee tam, przy tej pogodzie za jakieś 2 tyg. lód już będzie ustępował Cytuj
damiandg Napisano 26 Lutego 2012 Napisano 26 Lutego 2012 Miejmy taką nadzieję ja byłem na Pogorii 3 i lud w tym miejscy co łowiłem maił około 30cm. Jak myślicie zostało coś jeszcze ryb z jesiennego zarybienia Cytuj
krisis Napisano 26 Lutego 2012 Napisano 26 Lutego 2012 Jak myślicie zostało coś jeszcze ryb z jesiennego zarybienia no co ty, zjedli wszystko Cytuj
damiandg Napisano 26 Lutego 2012 Napisano 26 Lutego 2012 Nie no znając życie to emeryci i renciści siedzieli dotąd do puki ryb nie wyłowili i dla nich limit to nic nie znaczy jak złowią limit dniowy to pakują ryby do samochodu i znowu łowią. Cytuj
krisis Napisano 27 Lutego 2012 Napisano 27 Lutego 2012 ryba brała kapryśnie na jesień więc pewnie nie wyłowili Cytuj
bronek Napisano 13 Marca 2012 Napisano 13 Marca 2012 No i jak sytuacja z lodem na zalewie 2 dni temu całe jezioro w lodzie widziałem jadąc drogą . Cytuj
krisis Napisano 13 Marca 2012 Napisano 13 Marca 2012 w wekend zapowiadają fajną pogodę, ale lód do wekendu na pewno nie zejdzie Cytuj
damiandg Napisano 13 Marca 2012 Napisano 13 Marca 2012 Słabo już myślałem że w niedzielę coś połowię. Cytuj
krisis Napisano 15 Marca 2012 Napisano 15 Marca 2012 był ktoś może na "zwiadze" jak wygląda sprawa z lodem na Mitrędze ?? można jeszcze na łyżwach pojeździć ?? Cytuj
krisis Napisano 16 Marca 2012 Napisano 16 Marca 2012 byłem dzisiaj na zwiadzie w Łazach i Porębie, na łyżwach już się nie pojeździ ale o wędkowaniu w ten ciepły wekend też musimy zapomnieć, lód na całym zbiorniku ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi