krisis Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 jasne ,że mu powiem co i jak ,a jak nie będzie mógł na miejscówkę trafic zaprowadzę tak myślałem Mirku, że jesteś dobrym i uczynnym kolegą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 byłem dzisiaj na dzibicach,10 płoci takich koło 35 40 linek44. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonek Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Jak jest na zbiorniku? Można Już łapać szczupaka?? Bo np w Wolbromiu szczupak ma sezon do końca maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodniczenko Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 bonek, ma sezon pod koniec maja poznieważ napewno tam jest duzo sandacza jak i szczupaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonek Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Raczej chodzi o to że jest dużo drobnicy, Co do sandacza i szczupaka że jest dużo to nie wiem bo jeszcze tam nie złapałem ale i nie polowałem na nie? A czy w Łazach można już łapać tego drapieżnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 na Łazach już można łowić szczupaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 sandacza tam nigdy na oczy nie widziałem . podobno coś tam pływa. ciekaw jestem czy ktoś tam się na niego kiedyś zasadził tzn martwa rybka z gruntu itd czy to raczej przyłów. szczupaki wyjąłem tam 2 na kilka wyjazdów ze spinem : jeden maluch ok 40 cm i drugi 62 cm . podobno lepsze efekty są łowiąc na żywca i zwłaszcza na jesień . tak słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Sandacz jest nawet ładny. Zeszłej jesieni dużo osób się na niego zasadzało i większość połapała. Ja byłem pięć razy typowa wyprawa na mętnookiego (płotka, alko i te sprawy) i za każdym razem coś złapałem dodam że najmniejszy miał 57cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Sandacz jest nawet ładny.Zeszłej jesieni dużo osób się na niego zasadzało i większość połapała. Ja byłem pięć razy typowa wyprawa na mętnookiego (płotka, alko i te sprawy) i za każdym razem coś złapałem dodam że najmniejszy miał 57cm. to zdradź jeszcze gdzie mniej więcej trzeba siadać bo on lubi twarde dno a za bardzo nie wiem gdzie takie występuje najlepiej na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 5 Maja 2011 Share Napisano 5 Maja 2011 Takiego typowego dna dla sandałka to nie ma nad zalewem. Jeśli wiesz gdzie kiedyś było stare molo na starym zalewie to między starym a nowymi było złapane dużo sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 5 Maja 2011 Share Napisano 5 Maja 2011 dzięki sebastian. wybieram się jutro z rana nad zalew tylko mam wątpliwości czy w taką pogodę rybki będą chciały współpracować jakieś propozycje gdzie siadać ? oczywiście tak żeby kogoś nie podsiąść. a może ktoś z was będzie jutro. byłoby raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 witam. wczoraj karpik więcej na ten temat tutaj: http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=198146#198146 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 brawo Bronku jak widzę miejscówka ok ja będę w środę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 brawo Bronku jak widzę miejscówka ok ja będę w środę... dzięki mirek ale to dzięki twoim podpowiedziom trzeba się będzie trochę przyłożyć i zacząc sypać kulasami . ale może jeszcze za wcześnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 za wcześnie stanowczo teraz tylko ziarno i to w rozsądnych ilościach 0,5-1kg kuku+konopie i będą efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Jeśli interesują cię karpie z zarybienia to możesz dodać do ziarna pellet rybny bo takim są przeważnie karmione w hodowlach. Miras o której będziesz bo mam kilka grążeli do posadzenia i można by zrobić miejscówkę karpiową. Za kilka lat jak się rozrosną to będzie eleganckie łowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 dziś już po ptokach (byłem w szpitalu...sprawy rodzinne) , ale jutro od 14-stej do póżna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 13 Maja 2011 Autor Share Napisano 13 Maja 2011 Może mi ktoś powiedzieć kiedy są najbliższe zawody na zalewie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 mirek jak tam byłeś? połowiłeś coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
said85 Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 witam brać wędkarską byłem dzisiaj na spiningu i połapałem same małe okonie, ale nie o tym chciałem po prawej stronie od rzeki w stawie widziałem 2 spore karpiki (ok 60 cm) i pare mniejszych niestety bez życia wie ktoś co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 witam brać wędkarską byłem dzisiaj na spiningu i połapałem same małe okonie, ale nie o tym chciałem po prawej stronie od rzeki w stawie widziałem 2 spore karpiki (ok 60 cm) i pare mniejszych niestety bez życia wie ktoś co się stało? a gdzie tam jest jakiś staw? nigdy tam nic nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
said85 Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 chodziło mi o zalew tylko ze źle napisałem rybki widziałem naprzeciw molo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 mirek czym ty tam sypiesz że ryby do góry brzuchem pływają ? może się tylko wygrzewały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 a może Miras przepasłeś je a tak poważnie to szkoda ryby jeśli to prawda .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
said85 Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 nie no one sie nie wygrzewały,tylko kijanki już zaczeły je wpierdzielać szkoda tylko rybek bo fajne maćki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi