bonek Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Heh a bat to nie wędka?? Zależy co chcesz złowić. Jak przeczytasz wszystkie posty powyżej to się dowiesz. Sam byłem tam nie wiele razy. Ale na pierwszy raz łowiłem batem płotki, wzdręgi i okonie. Jest też leszcz,lin,jaź,karp,karaś,szczupak,sumik karłowaty, tyle co widziałem z własnego doświadczenia.Gumiaki? hmm możesz wziąć. Nie wiem jak teraz wygląda woda ale dojście do miejscówek nie stanowi problemu. Reszte niech dopowiedzą koledzy z większym stażem na tej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Witam,potrzebuje pomocy . Sprawa wygląda tak ,ze mam zamiar powędkować na zalewie Mitręga lecz jeszcze nigdy tam nie bylem i nie wiem jak się nastawić;<. Teoretycznie to chodzi mi o to :Jaką zanętę tam stosować? Jaka przynętę tam stosować? Łowić na bata czy wędkę? Zabrać ze sobą gumiaki? Dziekuje za odpowiedzi i przepraszam za zamęt i chaos;] co ci tu napisać? najlepsze efekty są jak zawsze po dłuższym nęceniu i w miejscu gdzie nie podsiądą cię dziadki ale na pierwszy raz zabrałbym to (zakładając że łowię z gruntu tak jak ja): zanęta- ja stosuję karpiową niezbyt grubą - firma do wyboru przynęta- standard - białe , czerwone, kuku, pinka, bat/wędka - do wyboru - nigdy nie łowiłem na bata i nie bawiłem się tam drobnicą więc nie pomogę gumiaki- mogą pomóc ale dostęp do wody jest bez problemu wszystko tak naprawdę zależy od tego jak będziesz łowił . mam zamiar się tam wybrać w najbliższym czasie wieć dam znać jak poszło nie nastawiam się raczej na mega połowy bo nie mam czasu nęcić a bez tego to raczej ma się farta lub nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 możesz nęcić do u s r a n e j śmierci tam i tak ryb nie ma.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Koledzy, w tą sobotę mam zawody na Mitrędze i z uwagi na to że nie mogę tam pojechać wcześniej proszę o info czy jakaś rybka się rusza i wyraża chęć do współpracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 możesz nęcić do u s r a n e j śmierci tam i tak ryb nie ma.pozdrawiam. coś tam pływa. w tamtym roku udało się wyjąć kilka karpików co prawda nie za wielkich ale zawsze. mam tylko nadzieje że jeszcze rosną a dziadki nie wybiły ich do cna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
splacior Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Okey,dzieki za info,mam nadzieje ze na sobotnich zawodach cos wyciagne;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 a co to za zawody ? koła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Mistrzostwa Koła nr 85 KWK Paryż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Mistrzostwa Koła nr 85 KWK Paryż na mitrędze ? to już nie ma lepszych zbiorników pod zawody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Pewnie są. Ale cóż koło decyduje i koniec. Równiejsze byłyby Przeczyce, ale tam są jakieś ograniczenia co do ilości zawodów. W sumie racja jak niekiedy się przyjedzie w sobotę to tylko zawody i zawody. A Mitręga nie powinna być taka tragiczna, poprostu rybki będą łowili ci to dobrze się dostosują do warunków i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 pewnie wybiły do zera dziadki zajebane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrainLine Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 wszystkiego nie wybili na pewno, sumy karłowate na bank zostały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Szczupak79 no cóż mogę powiedziec mitręga to specyficzny zbiornik jeśli nie masz na nim wyników to tyko twój problem...jak na razie rekord karpia to 97cm 12,50kg(mój) sporo mniejszych 9 ,8 7,6kg,że nie wspomne o amurach sebastiana i karpiu 6kg z zeszłego tygodnia,ryba jest trzeba tylko byc cierpliwym nie deprecjonuj łowiska jeśli go nie znasz...(proszę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Miras, po co mu to tłumaczysz ... i tak nie zrozumie ... te zawody na Porębie i Mitrędze to sa już do obrzydzenia, co wekend zawody .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 czyli rozumiem ze nici z łowienia w sobote na mitredze ? a przypadkiem nie wymyślili cos na niedziele i 1,2,3, maja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 bronek, myślę że w sobotę znajdziesz spokojnie miejsce do posiedzenia. Z tego co wiem do wczoraj było 25 osób zapisanych na te zawody. Mają się odbyć od strony jakiegoś dużego parkingu, po jednej i drugiej stronie jakiegoś odpływu czy wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 bronek, myślę że w sobotę znajdziesz spokojnie miejsce do posiedzenia. Z tego co wiem do wczoraj było 25 osób zapisanych na te zawody. Mają się odbyć od strony jakiegoś dużego parkingu, po jednej i drugiej stronie jakiegoś odpływu czy wpływu. A to nie jest tak że na czas zawodów zamykają cały zbiornik i jest całkowity zakaz łowienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 na Mitrędze raczej tak jest że zamykają cały zbiornik, na Porębie jak jest mało zawodników to zamykają tylko jeden brzeg, zazwyczaj od grobli (rzeki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 na Mitrędze raczej tak jest że zamykają cały zbiornik, na Porębie jak jest mało zawodników to zamykają tylko jeden brzeg, zazwyczaj od grobli (rzeki) no właśnie . miałem jechać w sobotę a tu dupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Dziś jednak się wybrałem nad zalew. Efekt 3 godzin to 1,24 kg samych płotek, u kolegi tak samo 1,30 kg też płotki. Niestety wiszą kartki że zbiornik zamknięty 28 i 29 kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 pierwszego maja też będą zawody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Ruszyło się coś czy nadal cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 człowieku co ci się ruszy jak co wekend zawody, tu jak i na Porębie.... człowiek cały tydzień pracuje .... i w wekend by powędkował to wszędzie zawody..... a koło pisze że z tych zawodów nic nie ma ... ręce opadają ... Przepraszam za mocne słowa ale należą się dla opiekunów tych zbiorników za dopuszczanie do takiej ilości zawodów .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingu Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Dokładnie, a po takich zawodach masa zabitych okonków, płoci... Za każde zawody powinna być wpuszczona określona ilość ryb przez organizatora, w innym wypadku zawody powinny być zablokowane ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Jutro wybieram się na nockę jak nie będzie padać. Rybka się coś ruszyła czy raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi