krisis Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 może i spam, ale dla wędkarzy .... Nad zalewem są organizowane dni Łaz i jest imprezka, ale nie o tym chciałem pisać ... pod zalew podjechałem około 19.30, parking był tak zawalony że musiałem zaparkować na samym końcu a raczej z boku już prawie w trawniku tam od rzeki ... i co mnie urzekło i moje dzieci jak tylko wysiedliśmy z auta ?? nie samowity smród ... smród jak by dekiel z szamba otworzył i się nad nim pochylił ... pierwsze pytanie moich dzieci ... co tak śmierdzi .............. tak to nie samowity smród z tej wody, żona nie mogła uwierzyć że ja tu na ryby jeżdżę .... powiem wam że ten zalew to perełka Łaz, oczko w głowie radnych Łaz a według mnie to szambo dla miejscowych .... szkoda że jakaś gazeta jeszcze tego nie opisała ..... sporo ludzi ... wystawców ... sponsorów .... nad szambem .... bo inaczej tego nie można nazwać .... byłem na tej imprezie z godzinkę .... po powrocie do auta czułem ten smród szamba w aucie, pewnie tapicerka tym nasiąkła .... taki jest zbiornik PZW Mitręga .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 A dzisiaj będzie się tam coś działo czy można już tam podjechać połapać trochę płotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Bronku ostatnie efekty były tak słabe ,że musiałem ograniczyc się tylko do ziarna i szybko pracującego peletu o małej granulacji i to w symbolicznej ilości by nie zniszczyc łowiska,dostają porcyjkę co drugi dzień jak będą efekty nie omieszkam się pochwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riss69 Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Witam, łowił ktoś ostatnio na Łazach, są jakieś brania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Witam, łowił ktoś ostatnio na Łazach, są jakieś brania ? odświeżam pytanko. był ktoś ostatnio z was tam? jest szansa że zajrzę tam w poniedziałek ale nie wiem czy jest sens czy jechać na inny zbiornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingu Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Byłem tam ostatnimi dniami: łądnie biorą płotki i wzdręgi ale raczej niewielkie, troche leszczyk i oczywiście sumik. Nic ładniejszego. Ale w porównaniu z tym, co się dzieje na innych pobliskich zbiornikach to i tak jest tam nieźle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingu Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 Witam, jest sens jechać na Łazy, bierze tam coś jeszcze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieskonger Napisano 22 Października 2012 Share Napisano 22 Października 2012 Na tym śmierdzącym bagnie chyba nikt nie łapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingu Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Podobno zbiornik jest zamknięty, wiecie do kiedy ? Co było wpuszczane? chciałbym jeszcze w tym roku popatrzeć się na spławik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wild Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Zbiornik już otwarty od piątku bierze karp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 To już teraz wiem dlaczego mimo tej piździcy na dworze cały czas siedzi paru napaleńców na karpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 ja byłem wczoraj na rekonesansie około 15 i na tym zimnie na tym śniegu pół brzegu obstawione, a brania nie miał nikt od rana podobno kilka sztuk w piątek złapali i w sobotę, ale w sobotę też cały dzień lało wiało a desperaci tam koczowali .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 ja byłem wczoraj na rekonesansie około 15 i na tym zimnie na tym śniegu pół brzegu obstawione, a brania nie miał nikt od rana podobno kilka sztuk w piątek złapali i w sobotę, ale w sobotę też cały dzień lało wiało a desperaci tam koczowali .... widać spowolnienie gospodarcze daje się ludziskom we znaki bidule nie mają co jeść , święta tuż tuż, trzeba załadować lodówy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 ja uważam że ryba jest dla wędkarzy, a nie dla kłusoli i wydry, ale wszystko musi być zrównoważone, z wędkarstwa trzeba czerpać przyjemność i przy okazji złapać rybę, zabrać ją i zjeść , ale jak na dworze leje jak z cebra, wieje jak halny, jest w dodatku zimno i ciemnio, stoisz i przebierasz nogami z zimna i czekasz aż ta głupia ryba z zarybienia podejdzie to już nie jest ani wędkarstwo ani przyjemność ... pozdrawiam wędkarzy .... Miras nic nie piszesz ... pozwalasz na te ekscesy na "twoim" zbiorniku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ch4 Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 Porębe taż otworzyli w piątek po zarybieniu karpiem i skubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wild Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 Porębe dla ścisłości otworzyli w niedziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 Ja nie wiem skąd wy macie takie informację że porębę otwarli w piątek i skubie, że otworzyli w niedzielę bo ja wiem że miała być otwarta w niedzielę, ale .... w sobotę dorybili zbiornik i znów zamknięty do piątku 2 listopada włącznie, więc jak coś piszecie to niech te informacje mają jakieś potwierdzenie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingu Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 potwierdzam to, co pisze krisis ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 ja uważam że ryba jest dla wędkarzy, a nie dla kłusoli i wydry, ale wszystko musi być zrównoważone, z wędkarstwa trzeba czerpać przyjemność i przy okazji złapać rybę, zabrać ją i zjeść , ale jak na dworze leje jak z cebra, wieje jak halny, jest w dodatku zimno i ciemnio, stoisz i przebierasz nogami z zimna i czekasz aż ta głupia ryba z zarybienia podejdzie to już nie jest ani wędkarstwo ani przyjemność ... pozdrawiam wędkarzy ....Miras nic nie piszesz ... pozwalasz na te ekscesy na "twoim" zbiorniku ?? to miałem właśnie na myśli jak ktoś ma przyjemność z przebierania nogami ok nie mam nic przeciwko . każdy jest inny , jeden lubi większe drugi mniejsze extrema ale nastawianie się na rybe po zarybieniach bo uda się nachapać - tego nie kupuję. ale skończmy ten temat bo to nie ten wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ch4 Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 sory pomyłka ryba w piątek brała na Łazach wiadomość od gościa z Zawiercia przed chwilą do niego dzwoniłem musiałem go żle zrozumieć potwierdzam Poręba zamknięta jeszcze raz przepraszam za niedokońca sprawdzone info połamania, a nie wiecie jak sytuacja na Ciągowicach z białą rybą jeszcze raz przepraszam za błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingu Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 Dziś podjechałem ze spiningiem (już nie mogłem wysiedzieć w domu). Nad wodą dwóch moczykijów (bawili się chyba w szkołę przetrwania na tych stołeczkach, bo pogoda "nie sprzyjała") - nic nie złowili.. Wytrzymałem może z godzinkę; miałem kilka skubnięć okonia i wyciągłem szczupaczka 58 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingu Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 bierze coś na Mitrędze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 mitręga zamknięta do 18-tego listopada włącznie zarybiono dziś małym szczupaczkiem jakiekolwiek wędkowanie wchodzi w grę dopiero od poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 hahaha .... jak ryba zaczeła od kilku dni brać to dorybili i zamkli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Z tym zamknięciem to nie do końca jest tak jak Mirek pisze, Ale itak przez te przymrozki nocne brania się skończyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi