zdrapek Napisano 13 Lutego 2009 Napisano 13 Lutego 2009 Jaki polecacie zestaw kij + kręciołek do wydania 600zł. Kijek koniecznie 3 składy, długość najlepiej 3.90m do średnich czasami dalekich dystansów, musi dać się nim machnąć małym, na blizsze odlgłości średnim z woreczkiem PVA (preferowane 3lbs) - nie może to być typowa pałka. Kręciołek z wolnym biegiem. Na oku mam TB Unique + Okuma Power Liner Pro (new 2009). Jakie jest wasze zdanie na temat mojego wyboru, polecicie coś lepszego? Byłbym Dzięki. Cytuj
galuch Napisano 14 Lutego 2009 Napisano 14 Lutego 2009 Magic runner II lub Tica Abbys + Alivio ? Cytuj
wojtt Napisano 14 Lutego 2009 Napisano 14 Lutego 2009 zdrapek, w tym przedziale cenowym, masz w miarę duży wybor jeśli chodzi o kołowrotki, ta okuma napewno nie jest zła, ale poszperać też warto Oglądałem niedawno Quantum crypton i hypercast, Sanger MagicII i troche mniejszy model Sangera ale nie pamiętam nazwy. Crypton, hypercast i magicII sprawiają wrażenie mocnych, trwałych kręciołow do cięzkich zadań. Mniejszy Sangerek troche delikatniejszy, ale też ciekawy. Przy swojej "karpiowce" miałem Cormorana PRO CARP 6PiF 8000, wizualnie fajny, ale z pracą gorzej, może trafiłem na felerny egzemplarz, za długo się nim nie nacieszyłem. Od karpiowek wole feedery a jedną ktorą mam to jest stara sztywna pała,ale daje rade, z wędkami nie pomoge. Pozdrawiam Cytuj
zdrapek Napisano 14 Lutego 2009 Autor Napisano 14 Lutego 2009 O kołowrotku Sanger MagicII też słyszałem wiele dobrego, a do Tici jakoś nie mam zaufania. Co do alivio to obawim się że niedał by rady z PVA. Ale przemyślę to jeszcze Cytuj
galuch Napisano 14 Lutego 2009 Napisano 14 Lutego 2009 Tici są ogólnie chwalone z tego co wiem. Sam kupiłem sceptera GF i wygląda naprawde niezle. Zobaczymy w tym sezonie jak będzie się sprawował A co kijków to nie słyszałem oprócz Alivio pozytywnych wypowiedzi o kijkach do 250zł. Piszesz że pva bedzie uzywal na malych odleglosciach wiec dlaczego alivio mialoby nie wytrzymac? Pozdrawiam Cytuj
Lary Napisano 14 Lutego 2009 Napisano 14 Lutego 2009 Cormorana PRO CARP 6PiF 8000A ja mam dwa Cormorany tylko, że większe. Po sezonie dość częstego użytkowania chwalę je sobie, podczepione są do karpiówek dragona silver 3.25lbs. Cytuj
wojtt Napisano 14 Lutego 2009 Napisano 14 Lutego 2009 W moim był kłopot z mechanizmem, przy kręceniu korbką słychać było dziwny dzwięk i piszczenie co ktoryś obrot. Serwis gwarancyjny zlikwidował te usterki, ale nad wodą już go nie sprawdziłem . Teraz mam Quantum hypercast RCF 770, duża betoniara, ale taki właśnie chciałem.Testowany nad wodą jeszcze nie był. Podczepiony będzie do Jaxona atlantis carp 420, 3,5 lbs o ile dobrze pamiętam. Cytuj
Gość czarnodusznik Napisano 26 Marca 2012 Napisano 26 Marca 2012 Ryobi Proskyer Nose Power 290 zł jest o niebo lepszy od Anacondy Magic Runner nawet IV ktora kosztuje bagatela 100 zł wiecej i nawet od Ticca Abyss która jest tak samo dobra ale kosztuje srednio ok 360 zł... co do wedek do 300 zł Pro Logic C3 z uchwytem do kołowrotka ALPS o niebo lepszym niz FUJI kosztuje 310 zł! Wiec po groma jakies Anacondy Tomahawk wspominac z gownianym spigotem o akcji szczytowej kija od szczotki? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi