Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaki polecacie zestaw kij + kręciołek do wydania 600zł.

Kijek koniecznie 3 składy, długość najlepiej 3.90m do średnich czasami dalekich dystansów, musi dać się nim machnąć małym, na blizsze odlgłości średnim z woreczkiem PVA (preferowane 3lbs) - nie może to być typowa pałka.

Kręciołek z wolnym biegiem.

Na oku mam TB Unique + Okuma Power Liner Pro (new 2009).

Jakie jest wasze zdanie na temat mojego wyboru, polecicie coś lepszego? Byłbym :mrgreen:

Dzięki.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

zdrapek, w tym przedziale cenowym, masz w miarę duży wybor jeśli chodzi o kołowrotki, ta okuma napewno nie jest zła, ale poszperać też warto :wink: Oglądałem niedawno Quantum crypton i hypercast, Sanger MagicII i troche mniejszy model Sangera ale nie pamiętam nazwy. Crypton, hypercast i magicII sprawiają wrażenie mocnych, trwałych kręciołow do cięzkich zadań. Mniejszy Sangerek troche delikatniejszy, ale też ciekawy.

Przy swojej "karpiowce" miałem Cormorana PRO CARP 6PiF 8000, wizualnie fajny, ale z pracą gorzej, może trafiłem na felerny egzemplarz, za długo się nim nie nacieszyłem.

Od karpiowek wole feedery :mrgreen: a jedną ktorą mam to jest stara sztywna pała,ale daje rade, z wędkami nie pomoge.

Pozdrawiam

Napisano

O kołowrotku Sanger MagicII też słyszałem wiele dobrego, a do Tici jakoś nie mam zaufania. Co do alivio to obawim się że niedał by rady z PVA.

Ale przemyślę to jeszcze :wink:

Napisano

Tici są ogólnie chwalone z tego co wiem. Sam kupiłem sceptera GF i wygląda naprawde niezle. Zobaczymy w tym sezonie jak będzie się sprawował :wink: A co kijków to nie słyszałem oprócz Alivio pozytywnych wypowiedzi o kijkach do 250zł. Piszesz że pva bedzie uzywal na malych odleglosciach wiec dlaczego alivio mialoby nie wytrzymac?

Pozdrawiam

Napisano
Cormorana PRO CARP 6PiF 8000
A ja mam dwa Cormorany tylko, że większe. Po sezonie dość częstego użytkowania chwalę je sobie, podczepione są do karpiówek dragona silver 3.25lbs.
Napisano

W moim był kłopot z mechanizmem, przy kręceniu korbką słychać było dziwny dzwięk i piszczenie co ktoryś obrot. Serwis gwarancyjny zlikwidował te usterki, ale nad wodą już go nie sprawdziłem :wink: .

Teraz mam Quantum hypercast RCF 770, duża betoniara, ale taki właśnie chciałem.Testowany nad wodą jeszcze nie był. Podczepiony będzie do Jaxona atlantis carp 420, 3,5 lbs o ile dobrze pamiętam.

• 3 years later...
Gość czarnodusznik
Napisano

Ryobi Proskyer Nose Power 290 zł jest o niebo lepszy od Anacondy Magic Runner nawet IV ktora kosztuje bagatela 100 zł wiecej i nawet od Ticca Abyss która jest tak samo dobra ale kosztuje srednio ok 360 zł...

co do wedek do 300 zł Pro Logic C3 z uchwytem do kołowrotka ALPS o niebo lepszym niz FUJI kosztuje 310 zł! Wiec po groma jakies Anacondy Tomahawk wspominac z gownianym spigotem o akcji szczytowej kija od szczotki?