Skocz do zawartości
tokarex pontony

Słodki łubin


artur1306

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam pytanko o przepis na gotowanie słodkiego łubinu - jak długo gotować aby był w miarę miękki. Czy moczyć go przedtem - jak długo ?. Słyszałem pogłoski, że im dłużej się go gotuje tym się robi twardszy !?. Pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Do zanęcania karpi moczyłem go 24h później 1h gotowania i po odlaniu wody pod przykryciem czekałem aż ostygnie i do wody.

Napisano

Ok. Ale czy po takim moczeniu i gotowaniu uda się założyć na haczyk ????? - na włos nie ma wątpliwości - na pewno wejdzie !!!!. Ale czy po takiej " kuchni " uda się założyć na haczyk ( preferuje leszcza na feedera ) ?????????????????. Pozdrawiam. :smile:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.