artur1306 Napisano 14 Lutego 2009 Napisano 14 Lutego 2009 Witam. Mam pytanko o przepis na gotowanie słodkiego łubinu - jak długo gotować aby był w miarę miękki. Czy moczyć go przedtem - jak długo ?. Słyszałem pogłoski, że im dłużej się go gotuje tym się robi twardszy !?. Pozdrawiam
Lary Napisano 15 Lutego 2009 Napisano 15 Lutego 2009 Do zanęcania karpi moczyłem go 24h później 1h gotowania i po odlaniu wody pod przykryciem czekałem aż ostygnie i do wody.
artur1306 Napisano 18 Lutego 2009 Autor Napisano 18 Lutego 2009 Ok. Ale czy po takim moczeniu i gotowaniu uda się założyć na haczyk ????? - na włos nie ma wątpliwości - na pewno wejdzie !!!!. Ale czy po takiej " kuchni " uda się założyć na haczyk ( preferuje leszcza na feedera ) ?????????????????. Pozdrawiam.
maniek Napisano 19 Lutego 2009 Napisano 19 Lutego 2009 Trochę o łubinie masz tu,jak znajdę fotkę to zapodam. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=5915#5915
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.