karolusek1 Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Witam, nie jest to typowy krecioł karpiowy ale używam już je jeden sezon, wcześniej spiningowałem mniejszymi modelami. Według mnie super maszyna spokojnie rzucam setke ciężarkiem 90gr, mieści jakieś 300 metrów żyłki0,35. Ma coś jak QD w daiwach pół obrotu pokretłem i ma lużną szpule w drugą strone szybki obrót i można holowac karpia. Jest mocny to napewno trzeba mu przyznać, idealny hamulec bardzo płynny, dobrze układa żyłkę. W zapasie ma szpule alu. Stwierdziłem że na większe dystanse powiedzmy do 200m bo dalej u siebie nie łowie i tak robie wywózke a do 100 rzuce zawsze. Myśle że za ta kase krecioły super. Katuje jeden model z seri 900 do spiningu już 4 sezon troć, sandacz na odrze, szczupaki i praktycznie prócz otarć nie ma śladów zużycia. Nie zawiodł mnie jeszcze, a eksperymentować nie lubie, postawiłem na te modele spro i jestem bardzo zadowolony. Po zakupie od razu zatankowałem go oliwką pozostawiając smar tylko na głównym kole zebatym i chodzą leciutko do dziś a sadząc po tym co przetrwały mniejsze moje młynki śmiem twierdzi że na karpie posłuży mi wiele sezonów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 karolusek1, Super, że chcesz się z nami podzielić dobrą nowiną na temat pomyślnie sprawdzonego kołowrotka , mam propozycje..jak znajdziesz odrobinę czasu i chęci to proszę napisz recenzje, dołącz parę zdjęć i zamieść ją w tym dziale http://haczyk.pl/forum/viewforum.php?f=37 , na pewno wielu skorzysta z Twojej opinii biorąc pod uwagę ewentualny zakup tego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 jest juz recenzja tegoz kolowrotkaw mniejszym rozmiarze, niezbyt pochlebna. SPRO Blue Arc 7200http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=2504 to moze jakas kontynuacja watku ? bylo by jakies porownanie w bardziej przejzysty sposob. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 jest juz recenzja tegoz kolowrotkaw mniejszym rozmiarze Dziękuje Damian21 , jakoś nie od razu skojarzyłem że różnica w symbolu to tylko rozmiar{i chyba nieco inne pokrętło szpuli z wbudowanym quasi QD}, myślałem że to trochę inny model,bardziej dedykowany do 'gruntu', chyba zwiodło mnie to; Ma coś jak QD w daiwach pół obrotu pokretłem i ma lużną szpule w drugą strone szybki obrót i można holowac karpia.. to moze jakas kontynuacja watku ? Dobry pomysł! czekamy na opinie kolegi karolusek1, może przedstawi ten kołowrotek w innym świetle niż wcześniejszy recenzent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skunk Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Ja też mam teraz ten kreciol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolusek1 Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Jak znajde czas do końca tygodnia postaram sie coś tam wkleić i fotki jakieś wrzucę. Hmm tym kreciołem wyholowałem sporo karpi ponad 8kg pare 10 nie licząc mniejszych sztuk i jeszcze mnie nie zawiódł. Może trafiają sie jakieś felerne młynki powiedzmy z wada fabryczną i stąd niezadowolenie. Przy karpiowaniu ciągle sie nim nie kreci jak w spinie ale obciązenia jakie sa przenoszone na mechanizm zapewne są duużo większe. W tym sezonie dostaną ponownie w kość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.