SochaPOL Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 A jeszcze cos sie chciałem spytać, jak według ciebie wygląda tajemnica sukcesu, to mistyczne wydarzenie, jakim jest hol uklei Ja stwierdziłem nad wodą że nijak uklei się nie da holować, (wyjątek połów uklei z tyczki- hardkor niesamowity)zwykle jak zacinamy rybkę( to czy podnosimy, czy zacinamy jest wyborem, zależnym od tego co jest skuteczniejsze w tym momencie) to przeciez ona parabolą leci na zyłce do naszej ręki a w powietrzu rybek nie holujemy
Jarosław Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 Nie ma tu nic mistycznego, piszę młodym ludziom aby jak najwięcej im przekazać a nie wymądrzać. Nie wszyscy niestety mają uklejówki, ale wszyscy chcieli by łowić i wygrywać na zawodach. I nie jest wyczynem zacinanie wędką uklei z mięciutką szczytówką ale jest wyczynem podnoszenie sztywną uklejówką.
SochaPOL Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 Źle mnie zrozumiałeś , nie mam nic do ciebie, i to świetnie że piszesz takie artykuły ale trochę mnie rozbawiło stwierdzenie hol uklei
Jarosław Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 zwykle jak zacinamy rybkę( to czy podnosimy, czy zacinamy jest wyborem, zależnym od tego co jest skuteczniejsze w tym momencie) to przeciez ona parabolą leci na zyłce do naszej ręki a w powietrzu rybek nie holujemy Chyba mnie źle odebrałeś albo ja nie napisałem wyraźnie. Nie chodzi mi i o podnoszenie w powietrzu tylko o podnoszenie z toni na powierzchnię.
RksNOWY Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 witam bede miał zawody spławikowe na Wisle moze cos doradzicie zawsze kupuje zanete marcela + zapach marcela co jeszcze mozna do niej dodac ? aby zwabic ukleje albo inny sestaw ? ale tylko taki ktory dostane w sklepie nie lubie sam przyządzac zanety jaki spławik na wisłe bedzie najlepszy ? metoda na przepływanke bedzie dobra ? mam kija 390/40
Lord Konrad I Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 kolego to co napisałeś, trochę się wyklucza. Jeśli chcesz łowić ukleje to nie tym kijem, jeśli chcesz łowić na Wiśle to może być ciężko matchem, a jeśli nie chcesz ukleji to nie ten temat Napisz coś więcej, sprecyzuj
RksNOWY Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 to są zawody spławikowe a nie mam innego kija wiec musi byc ten wiadomo ze chciałbym złapac cos wiekszego ale znając zycie to pewnie tylko uklejki podejdą napewno głownie chodzi mi o zanete i rodzaj spławika i czy rzucac po gruncie czy na przepływanke
Jarosław Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 Czy dobrze zrozumiałem- chcesz łowić "coś większego" a ukleje maja być przyłowem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.