Skocz do zawartości
Dragon

wyczynowe lowienie uklejki

mario1976

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A jeszcze cos sie chciałem spytać, jak według ciebie wygląda tajemnica sukcesu, to mistyczne wydarzenie, jakim jest hol uklei :twisted::?: Ja stwierdziłem nad wodą że nijak uklei się nie da holować, (wyjątek połów uklei z tyczki- hardkor niesamowity)zwykle jak zacinamy rybkę( to czy podnosimy, czy zacinamy jest wyborem, zależnym od tego co jest skuteczniejsze w tym momencie) to przeciez ona parabolą leci na zyłce do naszej ręki :wink: a w powietrzu rybek nie holujemy :grin:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Nie ma tu nic mistycznego, piszę młodym ludziom aby jak najwięcej im przekazać a nie wymądrzać. Nie wszyscy niestety mają uklejówki, ale wszyscy chcieli by łowić i wygrywać na zawodach. I nie jest wyczynem zacinanie wędką uklei z mięciutką szczytówką ale jest wyczynem podnoszenie sztywną uklejówką.

Napisano

Źle mnie zrozumiałeś :cry: , nie mam nic do ciebie, i to świetnie że piszesz takie artykuły ale trochę mnie rozbawiło stwierdzenie hol uklei :wink:

Napisano
zwykle jak zacinamy rybkę( to czy podnosimy, czy zacinamy jest wyborem, zależnym od tego co jest skuteczniejsze w tym momencie) to przeciez ona parabolą leci na zyłce do naszej ręki :wink: a w powietrzu rybek nie holujemy :grin:

Chyba mnie źle odebrałeś albo ja nie napisałem wyraźnie. Nie chodzi mi i o podnoszenie w powietrzu tylko o podnoszenie z toni na powierzchnię.

• 2 weeks later...
Napisano

witam

bede miał zawody spławikowe na Wisle moze cos doradzicie

zawsze kupuje zanete marcela + zapach marcela co jeszcze mozna do niej dodac ? aby zwabic ukleje albo inny sestaw ? ale tylko taki ktory dostane w sklepie nie lubie sam przyządzac zanety

jaki spławik na wisłe bedzie najlepszy ?

metoda na przepływanke bedzie dobra ?

mam kija 390/40

Napisano

kolego to co napisałeś, trochę się wyklucza. Jeśli chcesz łowić ukleje to nie tym kijem, jeśli chcesz łowić na Wiśle to może być ciężko matchem, a jeśli nie chcesz ukleji to nie ten temat :) Napisz coś więcej, sprecyzuj

Napisano

to są zawody spławikowe a nie mam innego kija wiec musi byc ten

wiadomo ze chciałbym złapac cos wiekszego ale znając zycie to pewnie tylko uklejki podejdą napewno

głownie chodzi mi o zanete i rodzaj spławika i czy rzucac po gruncie czy na przepływanke

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.