Damian21 Napisano 4 Lutego 2010 Napisano 4 Lutego 2010 Ron Thompson Specimen Pro Feeder Specyfikacja techniczna: Producent - Ron Thompson Model - Specimen Pro Feeder Długość - 3,60m Cw. – 2,5lbs/90g Ilość składów - 3+3 Dodatkowy osprzęt w zestawie: główna szczytówka węglowa + 2 szklane. Sprzęt posiadam od i jak często używam: od 2006r. Ryby, które nim łowię oraz dzięki niemu, moje największe sukcesy: karpie do 3kg, karasie, i inna drobnica. trochę szczupaków na żywca do 3kg. Podoba mi się w nim to, że... czyli + : + akcja szczytowa jaką feeder mieć powinien, podczas holu gnie się progresywnie do ponad połowy, + waży może z 220g, + solidnie i estetyczne wykonanie - uzbrojony przelotki dwustopkowe(nie licząc szczytówek rzecz jasna, raczej rzadko spotykane w kiju o tej mocy) spełniają swoją funkcję aż za nadto, przy czym kij jest naprawdę lekki zachowując optymalną grubość ścianki blanku, Nie podoba mi się w nim to, że... czyli - : - złamałem jedną ze szklanych szczytówek i nie mogłem znaleźć zamiennika(może słabo szukałem), trochę ciężko z dostępnością sprzętu tej firmy w polsce, Od momentu posiadania działa bez zarzutu: Tak. Sprzęt był dawany do naprawy: Nie. Gdybym teraz miał kupować inny sprzęt, wybrałbym inny model: Wybrałbym ten sam model. Koszt sprzętu: koło 200 zł albo nawet mniej. Używam w komplecie z: Abu Garcia Cardinal 305 FR, czasem mniejsze kołowrotki w rozmiarze 30/40 które są bardziej adekwatne. Inne ewentualne dodatkowe uwagi, wyjaśnienia lub zdjęcia: w moim przypadku feeder jest dość uniwersalnym kijem równie często używanym do połowu z bombką jak i na DS. wbrew pozorom stosunkowo mniejszej śr. przelotki nie przeszkadzają w obserwacji brań na klasyczną gruntówkę, pod warunkiem że nie przesadzamy ze śr. żyłki(nie bierzmy się za karpiowanie z 0.28 - 0.35) - optymalnie 0.18 - 0.22. również spełnia swoją funkcję do zestawów żywcowych ze spławikiem jak i z gruntu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.